10 nejpodivnějších jídel, která překvapí vášnivé cestovatele

30.9.2009 00:00
Cestování

Lidé, kteří nevydrží sedět za pecí a s nadšením se vydávají do světa, se shodují na tom, že na cestování je přitahuje hlavně množství nových zážitků. Jejich touha po dobrodružství ale mnohdy končí nad plným talířem.

 

Pro někoho může být například netopýr odpornou okřídlenou myší, pro jiného zase lahodným předkrmem. Autoři webových stránek VirtualTourist.com (www.virtualtourist.com) zveřejnil 10 nejkurióznějších jídel, s nimiž se mohou světoběžníci setkat.

1. Dortík z vepřové krve, Tchaj-wan
Na Tchaj-wanu je tato cukrovinka k dostání běžně na ulici. Prodává se na dřevěném klacíku jako u nás nanuk.

2. Živá chobotnice, Jižní Korea
Zatímco ani suchozemce nepřekvapí nehybné sépiové kroužky, v Jižní Koreji se hlavonožci připravují zatraceně čerství. Dokonce tak, že se na talíři hýbou. Znalci proto radí při jídle sebou hodit.

3. Kobylky, Uganda
Vařený i syrový, s křídélky a nožičkami nebo bez, tento hmyz, chytaný během období dešťů, patří k místním nejoblíbenějším jídlům.

4. Holub, Francie
Přestože jsou holubi považováni za špinavého a nemoci roznášejícího městského opeřence, ve Francii končí jako drůbež na talířích v nejluxusnějších restauracích.

5. Durian, Malajsie
Na mnoha hotelích v jihovýchodní Asii visí cedulky se zákazem vstupu s tímto ovocem.
Jeho majitel by se totiž díky specifické „vůni“ tohoto plodu mohl stát podezřelý, že
neudržel své útroby na uzdě. Místní ale milují jeho chuť vzdáleně připomínající mandle.

6. Lutefisk, Norsko
Treska se marinuje v louhu sodném tak dlouho, až z ní vznikne jakási gumovitá hmota. Přestože se může zdát, že jde o jedno z nejodpornějších jídel, ve Skandinávii patří k těm nejpopulárnějším, které nesmí chybět na vánoční tabuli.

7. Červi, Austrálie

Larvy nočních motýlů jsou bohaté na bílkoviny a jsou hlavní součástí stravy domorodců v nehostinném australském vnitrozemí.

8. Hadí víno, Vietnam
Tento drink je považovaný za léčivý. Obsahuje hadí krev a lahve s ním navíc obsahují skutečné hady, štíry a jiné potvůrky.

9. Oslí maso, Itálie
Na italském venkově vám rádi naservírují sendvič s oslím masem, upraveným jako pršut.

10. Pštros
Pštrosí maso je chudé na cholesterol a v posledních letech si získává oblibu po celém světě. Labužníci si libují nad pokrmy z největšího ptáka světa, ať jde o hamburgery nebo omeletu z jeho vajec.

Zdroj: Plus

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

a co cikanska kuchyně? nejčko mi dal jeden známy recept jmenuje se goja a...
majkl  |  17.1.2010 12:38

Ve frontě u řezníka stojí policajt a hned za ním cikán. Policajt...
Srandista  |  17.1.2010 13:30

Ten dortík z krve jsem na Taiwanu ochutnal a bylo to jediné jídlo za celý...
Václav  |  11.6.2010 16:19

Před dovolenou si vždycky kupuju léky, pro případ že by mi nějaké...
Kulík  |  28.6.2010 09:26

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *