Reklama

Evoluce nebo kreace ?

Návštěvník (Ne, 5. 8. 2012 - 14:08)

S tim bicikovcem se mi to vazne jevi (narozdil od tech mitochondrii) spise jako pohadka na dobrou noc..

Taky to tak bylo míněno!

Studium fyziky, ktera dosud zivy organismus nevytvorila, je k nicemu..

Bůh taky život nestvořil. Důkazy hodné toho slova pro to nejsou.

D (Ne, 5. 8. 2012 - 01:08)

D:

Dlouhy zivot kamene je...> Studium fyziky, ktera dosud zivy organismus nevytvorila, je k nicemu. To jsem pochopil jiz davno.

Zivy organismus nevytvorily ani matematika, medicina, farmakologie, pudoznalectvi, filosofie, historie, lingvistika, ba ani hinduismus. Dokonce i biochemie to zatim zvladla jen tak napul. Chces ignorovat vsechny discipliny, nauky a myslenkove systemy, ktere dosud nevytvorily zivy organismus, a vratit se do korun stromu?

D (Ne, 5. 8. 2012 - 01:08)

"Sex se vyvinul jako...Je faktem, ze ses puvodne ptal na pohlavni rozmnozovani jako takove, nikoli konkretne na pohlavni rozmnozovani pomoci spermii a vajicek.

S tim bicikovcem se mi to vazne jevi (narozdil od tech mitochondrii) spise jako pohadka na dobrou noc (samci zygota bezpochyby obsahuje mitochondrii, ale pochybuji, ze rovnez bicikovce). Pokud te ale zajima, co soucasna evolucni biologie rika o puvodu spermii a vajicek, vygoogluj si to a dej to tady na vedomost. Stejne jako cela rada jinych tezko objasnitelnych tajemstvi v prirode je jiste i toto mimoradne zajimave, stejne jako pokusy moderni vedy tomu prijit na kobylku.

Návštěvník (So, 4. 8. 2012 - 23:08)

Vajíčka a spermie? To je až novodobá vymoženost, k pohlavnímu rozmnožování vůbec není potřebné.
Takové houby to mají zařízené jinak. Sexuální akt mají skutečně tajnosnubný, skrytý v temnu podzemí. Tam do sebe musí vzájemně prorůst mycelia, to není naše šupšup cák a jedeme dál, tohle spojení je na desetiletí!
Pak teprv mohou, coby výsledek aktu milostného, vyrašit plodnice.
A když se s nima hluboce sjedeš, pochopíš svým vnitřním vnímáním i hloubku orgáče, který mycelia ve svém celoživotním aktu lásky prožívají.

Spermaťák? To byl kdysi dávno obyčejný bičíkovec. Živil se jako počestný parazit, ale ke dvé smůle si jednoho dne (nebo noci?) troufl na něco, co bylo nad jeho síly. Stal se zajatcem, stejně jako se to předtím stalo mitochondriím a plastidům.
Dlouho otročil v různých podřadných funkcích, až mu pak jednou ošklivý viroidní vektor (další zotročenec) vycucl jeho duši a šoupl tam kompletní genetickou informaci jeho někdejšího hostitele. Najednou se ukázalo, že ten bývalý parazit se svým vrtivým bičíkem je docela šikovný zasilatel a šiřitel genetických dušiček... a prapředek spermaťáku byl na světě.

Ale teď už zavřít oči a spinkat!
Dobrou noc!

Co zase... jo to vajíčko! Tak to až příště, teď už fakt dobrou noc!

(-_-) (So, 4. 8. 2012 - 22:08)

Pro povsechnou orientaci v..."Sex se vyvinul jako forma kanibalismu. Jeden primitivní organismus snědl jiný."

Tahle a ostatní teorie ale vůbec nevysvětlujou, jak evolučně vznikalo sexualní rozmnožování pomocí spermií a vajíček.

Návštěvník (So, 4. 8. 2012 - 21:08)

Studium fyziky, ktera dosud zivy organismus nevytvorila, je k nicemu. To jsem pochopil jiz davno.

Jen jestli to není tím, že soudobá fyzika je už nad tvé schopnosti.
To není urážka, jen málo lidí ji dokáže v plném rozsahu i jen sledovat. Těch, co jí skutečně rozumí a mohou s ní tvůrčím způsobem pracovat, je na celým světě jen hrstka.

Návštěvník (So, 4. 8. 2012 - 21:08)

Jiste. 3.N.Z. neuvadi nic o reakci na podnet typickou pro zive organismy jako utek ci utok.

Útěk nebo útok? No, obojí je velmi typické zejména pro lišejníky.

Návštěvník (So, 4. 8. 2012 - 21:08)

To, ze je hmota pasivni, lze vyzkouset reakci na podnety. Napr. rostliny jsou zive a na podnety reaguji. Pisek nebo kamen nikoliv.

Jo, tak to záleží na tom, co míníš slovem podnět a co si představuješ pod slovem reakce. Když bacíš kladívkem do kmene dubu, neřekne ani jauvajs. Když bacíš tím samým kladívkem do flaštičky s azoimidem, ani ty už neřejneš jauvajs. Záblesk exploze kyseliny dusíkovodíkové je ta nejkrásnější modř, co si umíš představit. Bude to to poslední, co ve svém životě uvidíš.

Ještě se odvažuješ tvrdit, že je hmota pasivní?

Jan@VEDA (So, 4. 8. 2012 - 20:08)

D:

Dlouhy zivot kamene je zajimava predstava (nebylo v nejakem scifi dile, je mi to povedome), lec takovy zivot bychom museli povazovat pro nase potreby za ne-zivot. I kdyz vlastne mas tak trochu pravdu, nektere kameny (krystaly) jsou podle vedskych textu udajne povazovany za zive, nebot rostou. Presto na podnet kladivkem nereaguji ani zvukem ani uhybnym manevrem.

Jiste. 3.N.Z. neuvadi nic o reakci na podnet typickou pro zive organismy jako utek ci utok.
Pro zjednoduseni si vezmi (predstav) ziveho a mrtveho cloveka a zkoumej rozdil v reakcich.

Studium fyziky, ktera dosud zivy organismus nevytvorila, je k nicemu. To jsem pochopil jiz davno.
Za jak dlouho to pochopis ty?

Otazka trva: Kdo ma tedy spat?

Hari Hari

D (So, 4. 8. 2012 - 19:08)

D:

To, ze je hmota...> To, ze je hmota pasivni, lze vyzkouset reakci na podnety. Napr. rostliny jsou zive a na podnety reaguji. Pisek nebo kamen nikoliv.

Znas treti Newtonuv pohybovy zakon?

> Kdyby fyzika nebo kvantova mechanika dokazala stvorit zivot, uz bychom o tom slyseli jako o triumfu materialismu nad tmarskym spiritualismem.

Mas velmi spatnou a velmi selektivni pamet. Ja jsem ti prece doporucil studium fyziky obecne, a kvantove mechaniky zvlaste, proto, abys pochopil, ze i v nezivem svete existuje rada velmi slozitych rovnovaznych systemu s rozmanitymi zpetnymi vazbami.

> Kdo se ma probudit? Hmota nebo ja, jeji pozorovatel (v sanskrtu 'saksi')? Napoveda: Hmota nereaguje, takze se nemuze probudit.

Tak spi dal! Tak spi dal!

Jak víš, že kám (So, 4. 8. 2012 - 19:08)

D:

To, ze je hmota...Jeho život je tak dlouhý, že on si nemusí všimnout naší existence a my jeho reakce...

Jan@VEDA (So, 4. 8. 2012 - 19:08)

D:

To, ze je hmota pasivni, lze vyzkouset reakci na podnety. Napr. rostliny jsou zive a na podnety reaguji. Pisek nebo kamen nikoliv. Kdyby fyzika nebo kvantova mechanika dokazala stvorit zivot, uz bychom o tom slyseli jako o triumfu materialismu nad tmarskym spiritualismem. Zatim ale porad nic, ani s vynalozenim mnoha prostredku a clovekohodin z verejnych zdroju.

Pouze reaguji s vysvetlenim na to, co napsal, protoze me zrejme nepochopil. A ty taky ne.
Proc bych se mel obracet na sve souverce, kdyz zde diskutuji s prislusniky jinych vyznani? Ja nemam zajem vest monolog ani mu naslouchat.

Kdo se ma probudit? Hmota nebo ja, jeji pozorovatel (v sanskrtu 'saksi')? Napoveda: Hmota nereaguje, takze se nemuze probudit.

Hari Hari

D (So, 4. 8. 2012 - 19:08)

Máte tady někdo nějakou...Pro povsechnou orientaci v teto problematice muzes zkusit tohle:

http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_sexual_reproduction#Origin_of_sexual_reproduction

V soucasnosti se ma za to, ze vsechny sexualne se rozmnozujici organismy maji jedineho sexualne se rozmnozujiciho se spolecneho predka (mam nyni na mysli samozrejme druh - k sexu jako takovemu musi byt pochopitelne minimalne dva jedinci).

Na samotny vznik sexualni reprodukce existuje nekolik hypotez, ty vsak je v soucasnosti obtizne experimentalne verifikovat. Evolucni biologie a genetika se proto v souvislosti se sexualni reprodukci spise soustreduje na rozpracovavani teorii o tom, jake vyhody sexualni reprodukce prinasi ve srovnani s ruznymi formami ne-pohlavniho rozmnozovani.

4.8. (So, 4. 8. 2012 - 16:08)

Asi na to museli být dva a nepotřebovali k tomu ani přírodovědeckou fakultu MU...

(-_-) (So, 4. 8. 2012 - 15:08)

Máte tady někdo nějakou teorii na to, jak postupně evolucí vznikalo sexualní rozmnožování ?

D (So, 4. 8. 2012 - 14:08)

Mne se libi vic to moje...Oprava predchoziho prispevku:

Mne se libi vic to moje video. Tomu tvemu chybi nejen Beethoven, ale i logika. Krom toho, moje video to tve vyvraci. Poskytuje plauzibilnejsi vyklad pocatku procesu, kterym vznikly moderni bunky, nezli sileny zamlceny predpoklad, ze nejaka nadprirozena bytost zahadne smontovala jejich organely.

Za parazitni sluvko navic se vsem omlouvam.

D (So, 4. 8. 2012 - 14:08)

Tady je ještě hezčí...Mne se libi vic to moje video. Tomu tvemu chybi nejen Beethoven, ale i logika. Krom toho, moje video to tve vyvraci. Poskytuje plauzibilnejsi vyklad pocatku procesu, kterym vznikly moderni bunky, bunek nezli sileny zamlceny predpoklad, ze nejaka nadprirozena bytost zahadne smontovala jejich organely.

D (So, 4. 8. 2012 - 14:08)

n:

> dokud je soustava...Tvoje otazka neznabohovi obsahuje minimalne dve premisy: jednak tu, ze hmota je "pasivni" (premisa to, kterou jsi nikdy nedokazal kloudne vysvetlit), jednak onu, ze hmota potrebuje jakesi "presvedcovani", aby zacala "vykazovat" nejake rovnovahy a zpetne vazby. Mozna, ze prave znalost fyziky, vcetne kvantove mechaniky, by te dokazala z takovychto neoduvodnenych premis vylecit (pokud bys samozrejme byl schopen a ochoten si takoveto nove znalosti osvojit).

Krom toho je celkem zabavne, jak bys chtel dopredu lajnovat neznabohovu pripadnou odpoved - instruujes ho, co nechces, a co naopak chces slyset. Pokud chces jinym predepisovat, co ti mohou, a co ti naopak nemohou rici, bylo by patrne nejsmysluplnejsi se s tim obracet na sve vlastni souverce.

Probud se! Probud se!

Jan@VEDA (So, 4. 8. 2012 - 12:08)

n:

> dokud je soustava dynamickejch rovnováh a zpětných vazeb ve svých regulačních rozsazích, je to živé.

Pokud chces zivot takto zjednodusit, prosim. Ale stale je treba pasivni hmotu presvedcit, aby ty rovnovahy a zpetny vazby zacala vykazovat. Jak pri tom postupovat?

Nepotrebuji slyset CV ani psychedelicke zkusenosti. Jen se ptam na uvahu o smyslu vlastni existence a kazani filozofie, podle niz vlastne nic nema smysl a nezalezi na tom, jestli je clovek zivy nebo mrtvy. To povazuji za sebevyvracejici pozici a navod k sebevrazde (viz jiz zminovany Albert Camus).

Hari Hari

Marek (Pá, 3. 8. 2012 - 22:08)

Hezke video, ktere se zabyva...Tady je ještě hezčí vydeo:
http://www.youtube.com/watch?v=iAY9d-tiO_Y&feature=related

Reklama

Přidat komentář