Reklama

Evoluce nebo kreace ?

juzt (Ne, 8. 1. 2017 - 07:01)

Bible je umění a kdo ho nepotřebuje tak je malý a neúplný člověk,spíš takový brouk.

juzt (Ne, 8. 1. 2017 - 06:01)

Pro duchovně zaměřené umění je bible inspirací,kdo nechce se jí řídit,nepotřebuje ji,opovrhuje jí,tak ji třeba později s o to větší potřebou bude vyhledávat,je to takový program života bez kterého je jen řízený chaos a závod ke dnu.

juzt (Ne, 8. 1. 2017 - 06:01)

Jinak tu rose nedávno...Jsi zase z náboženského hlediska malý člověk,kdy si vstal z višně.Je zázrak že si se narodil,to není samozřejmost a rýpeš se v číslech.Samozřejmě,že člověk vznikl zhruba v tomto datu,před ním o nebyl člověk,ale lidoop.

Shogunovi (Ne, 8. 1. 2017 - 06:01)

Já vím,že jsi ne zcela...Čím větší na internetu - tím menší v životě.

Gregor (Ne, 8. 1. 2017 - 05:01)

Jinak tu rose nedávno...Hele a nemyslíš, že je nutno to brát symbolicky a číst jako beletrii či fantasy knihu a ne jako encyklopedii?

D (So, 7. 1. 2017 - 21:01)

Jinak tu rose nedávno správně uvedla, že podle bible nevznikl svět před šesti tisíci lety. Znamená to však, že z bible nelze odvodit žádný konkrétní časový interval, kolik by toho naše planeta měla mít za sebou? Jistě ne!

Podle Genesis kap. 5 zplodil Adam Šéta ve 130 letech, Šét zplodil Enóše ve 105 letech, Enóš zplodil Kénana v 90 letech, Kénan zplodil Mahalalela v 70 letech, Mahalalel zplodil Jereda v 65 letech, Jered zplodil Henocha ve 162 letech, Henoch zplodil Metúšelacha v 65 letech, Metúšelach zplodil Lámecha ve 187 letech, Lámech zplodil Noeho ve 182 letech, a Noe zplodil Šéma, Cháma a Jefeta v 500 letech.

Po zplození Šéma, Cháma a Jefeta měl bůh omezit maximální lidský věk na 120 let (Genesis 6:3), což se však nevztahovalo na Noeho samotného. K biblické potopě došlo, když bylo Noemu 600 let, čili jeho synům muselo být kolem stovky.

Mezi stvořením světa a potopou tak mělo uplynout 1656 let. Noeho syn Šém musel zemřít do 20 let od potopy, a dalších pokolení mezi nimi a Josefem, putativním otcem Ježíše Krista, mělo být podle Genesis a Matouše circa 50.

Pokud by všichni muži od Šémova syna Arpachšáda až po Josefa, manžela Marie, zplodili své syny ihned po dosažení pohlavní zralosti (dejme tomu circa ve 12 letech), trvalo by jim se proplodit do počátku našeho letopočtu asi 600 let. Pokud by je naopak zplodili až v tom nejvyšším možném věku 120 let (což by však neumožnilo žádnému z nich žít do synových chlapeckých či mužných let, a bylo by to v rozporu s řadou detailů ze Starého zákona), trvalo by jim to asi 6000 let.

Od počátku letopočtu do dneška pak uplynulo 2017 let.

Nejnižší teoretický věk naší planety podle bible je tedy 1656 + 600 + 2017 = 4273 let.

Nejvyšší teoretický věk naší planety podle bible je potom 1656 + 6000 + 2017 = 9673 let.

Země je tedy podle bible stará něco mezi 4300 - 9700 lety.

Jaká blbost!!!

Shogun (So, 7. 1. 2017 - 17:01)

Já vím,že jsi ne zcela...No, psycholog opravdu nejsi a očividně nemáš tušení, co je to autismus. Ale tolik už jsem pochopil, že se rád rezolutně vyjadřuješ k věcem, o kterých nemáš ani páru. Musím tě zklamat, já žádnou diagnózu nemám. A ty možná taky ne, prostě jsi jen hlupák, Cecile.

"vývoj nikde totiž zachycen být nemůže z principu věci,že nemáme nic než otisky v bahně schránek."

Měl bys to jít vysvětlit paleontologům a geologům, už na tebe čekají, aby zahodili kladívka, mikroskopy a počítače a šli se pomodlit do kostela a najít si "poctivou práci".

Na předchozí otázky jsi nebyl schopen mi odpovědět, mám pro tebe jinou: představme si naivně, že "vývoj zachycen být nemůže z principu věci"... Vyplývá z toho, že žádný vývoj nebyl a není? Radši rovnou odpovím za tebe: Ne, nevyplývá.

Cecil (Pá, 6. 1. 2017 - 23:01)

Eh? Jakýpak neplatný...Já vím,že jsi ne zcela normální,zřejmě autismus,a já nejsem psycholog,abych ti to vymluvil,že si se do evoluční biologie nezdravě zakous a trávíš tu hidiny,dny a týdny její zcela zbytečnou popularizací,je to stejně nesmyslné jako popularizovat morfologii rostlin nebo taxonomii živočichl,ptotože evoluční biologie kam patří i darwinismus je jen jednou z disciplín biologie,není ani samostatnatnou vědou jakou je histroie jen spojuje nějaké archeologické nálezy a vyvozuje z toho čiré spekulace a to není důkaz typu historického pramene,vývoj nikde totiž zachycen být nemůže z principu věci,že nemáme nic než otisky v bahně schránek.

Navíc ctím svát (Pá, 6. 1. 2017 - 23:01)

Pátek 6. ledna. Svátek má Tři králové.

Cecil (Pá, 6. 1. 2017 - 23:01)

Už jsme se zase kousli a...viz. výše

Shogun (Pá, 6. 1. 2017 - 23:01)

Už mně nebaví se tu...Eh? Jakýpak neplatný manévr, ty "neexistující darwinisme"?
Asi byl celkem platný, jestli s těma blábolama opravdu končíš :)

Cecil (Pá, 6. 1. 2017 - 22:01)

"...člověk zasahuje do...Už mně nebaví se tu evidentně záměrně z tvé strany flagrantně úmyslně falózní zaměně bavit o smyslu života na zemi místo evoluční bioligii.
Nejsem jistě první ,kdo tvůj úlisný podvrh a lstivý a zcela neplatný manévr prohlédl a končím za sebe,zakazuji si s tebou ty prašivý fixlíři jakékoliv další debaty.

Shogun (Pá, 6. 1. 2017 - 14:01)

Jenže tam nakonec..."...člověk zasahuje do božího díla a ničí ho v zájmu darwinismu,který neexistuje a který je fikce kterou stvořili zlí lidé a vykonává ji mafie..."

Kterej zhrzelej nenávistnej pámbíčkář ti napovídal tyhle směšný pohádky?

1) Na základě čeho ty nebo tvůj guru chcete rozhodovat, co je "boží dílo" a co není? Co když je "boží dílo" právě evoluce? Mnozí relativně rozumní křesťani a monoteisti to tak chápou: že vývoj světa (včetně biologických druhů) je záměrem a dílem stvořitele. Jenom zapšklí dementi musí trvat na tom, že živočišné druhy jsou od stvoření do skonání světa křečovitě zamrzlé a nesmí se měnit. Protože je to tak v bibli. Demence na entou, nemyslíš? Myslíš, že stvořitel by byl tak tupý?

2) Darwinismus existuje, ty joudo. Jinak bys o něm ani nevěděl. Že si to emotivně spojuješ s jakýmsi zlem, to je zatvrzelý fanatismus nejhrubšího zrna. Chápu, že tvůj guru (nějaký Kábrt nebo někdo podobný) se vzteká, protože teorie evoluce druhů elegantně vysvětluje věci, které jsou v té vaší bibli uvedeny jako tupá dogmata. To jednoho nasere. Proto musí darwinismus "logicky" pocházet "od ďábla".
Vývoj civilizace a ničení planety nesouvisí s žádným darwinismem. Myšlení, který chápe přírodu jen jako zdroj bohatství, je spíš spojováno s karteziánstvím. Což je trošku ironií, protože právě Descartes, po němž je směr nazván, byl těžkej pámbíčkář, kterej viděl duši jen v člověku (a bohu) a všechny ostatní tvory považoval za složitý mechanický stroje. Karteziánství je vpodstatě v souladu s dnešní křesťanskou tradicí, která hlásá, že všechno tu bylo stvořeno pro člověka a má sloužit člověku.

Darwinismus tuhle arogantní představu obrací vzhůru nohama. Zjišťujeme, že ostatní živí tvorové jsou naši příbuzní a nejsou od nás nijak podstatně odlišní.
Takže pokud si stěžuješ na darwinismus ohledně ničení přírody, tak pláčeš na špatným hrobě. Zajdi si na ježíšův hrob a stěžuj si na něj.

(Mimochodem: ty budeš ten jouda, co se tu do mě furt anonymně vztekle naváží, a kterej tvrdí, že neni křesťan, co? Máš nápadně podobnej styl...)

rose (Pá, 6. 1. 2017 - 11:01)

a neco od samotnych evolucionistuu
Evolucionista a paleontolog David M. Raup napsal: „To, co geologové v době Darwina i v současnosti nacházejí, nesvědčí o postupně se vyvíjejícím životě, ale o velmi nerovnoměrných či nepravidelných skocích. Druhy se objevují zcela náhle, během existence ve fosilním záznamu vykazují pouze málo změn nebo žádné a pak najednou mizí.“

rose (Pá, 6. 1. 2017 - 11:01)

plus neco novejsiho
S Darwinovou teorií společného předka jsou v rozporu i výsledky nejnovějších výzkumů. Například v roce 2009 vyšel v časopise New Scientist článek, v němž byl citován evolucionista Eric Bapteste: „Nemáme vůbec žádné důkazy o tom, že strom života existuje.“30 Tentýž článek citoval slova evolucionisty a biologa Michaela Roseho: „Všichni víme, že strom života je ve vší tichosti pohřbíván. Těžko se ale přijímá to, že potřebujeme změnit celý náš pohled na biologii.

rose (Pá, 6. 1. 2017 - 11:01)

tady mas biologa
V roce 1999 biolog Malcolm S. Gordon napsal: „Zdá se, že život měl mnoho počátků. Základ všeobecného stromu života není tvořen jedním kořenem.“ Existují nějaké důkazy o tom, že všechny větve, tedy hlavní skupiny živých organismů, vyrůstají z jednoho kmene, jak o tom byl přesvědčen Darwin? M. S. Gordon dále uvedl: „Tradiční verze teorie společného předka se očividně nevztahuje na říše, jak jsou v současnosti definovány. Pravděpodobně se nevztahuje ani na většinu živočišných a rostlinných kmenů, ne-li na všechny, a asi ani na mnoho tříd v rámci kmenů.“

Rose (Pá, 6. 1. 2017 - 11:01)

Bible ale nikde nerika, ze zeme je stara jenom 6000 let. To nekdo nepochopil. Kdyby sel darwinismus na zviratech, kde mate dukazy s fosilii?

Cecil (Pá, 6. 1. 2017 - 00:01)

Už jsme se zase kousli a nerad bych se tu zakopal,takže ustupuji a ponechávám si svůj kritický názor na darwinismus hlavně v praxi,což je aplikace na obhajování za honbou za vydrancování planety.

Semko (Pá, 6. 1. 2017 - 00:01)

Je to oříšek,kdo a jakým právem má suplovat přírodu a jak je možné,že jeden bezohledný tvor si nárokuje právo vše ostatní smést z povrchu zemského pro svou ideologii neustálého růstu a pokroku.

Cecil (Čt, 5. 1. 2017 - 23:01)

Jenže tam nakonec...Darwinismus uznávám jen na zvířata,ne na lidi.

Reklama

Přidat komentář