Reklama

Evoluce nebo kreace ?

Shogun (Út, 10. 1. 2017 - 00:01)

Sleduji 12 opic,Terry..."Spadla ti čelist asi,co? Můj argument je neprůstřelný!"

Ehm... a kde je ten argument?

Jak říkáš, zvířata jsou v bibli součástí božího díla. Bezduché organismy s jediným účelem, a to sloužit člověku. Aby ho nasytily, ošatily nebo za něj dřely náklad.
Podle Darwina jsou zvířata našimi příbuznými, kteří mají svůj vlastní účel a člověk nad nimi není nadřazen.

Takže kdo si víc váží zvířat: pámbíčkář, který je má za bezduché nástroje a bude je šetřit jen proto, že jsou "božím dílem"? Nebo Darwinista (či pohan), který je má za svoje příbuzné?

Xui Ki (Po, 9. 1. 2017 - 23:01)

Sleduji 12 opic,Terry...Co ubohé rychle v klecích granulemi uměle vyhnané Babišovo levné volební kuře?
Nezajedlo se vám soudruzi?
Já skoro začnu jíst jako vegan.
Trápení zvířat nesnáším ,stejně jako tzn. evoluční vědecký přístup k živým tvorům a sociální inženýrismus.

Xui Ki (Po, 9. 1. 2017 - 23:01)

Cecilku, už jsem ti to...Sleduji 12 opic,Terry Guilliam v scénáři napsal dialog,že holocaust je jen pokračování odporností pokusů na zvířatech ,které mu předcházeli.

Tak a kde se soudruzi stala chyba s vědci a jejich volnou rukou bez morálky k zvířatům jako živým tvorům,které jsou zmíněny i v bibli jako součást božího díla stvoření?

Spadla ti čelist asi,co?
Můj argument je neprůstřelný!
Ho Ho ho!!!

Xui Ki (Po, 9. 1. 2017 - 22:01)

Cecilku, už jsem ti to...Dnes už ale náboženství není zakázané ideologí komunismu.Možná v komunismu byli tito agresivní ateisti vyskytující s pocitem nadřazenosti státního materialismu nad náboženstvím.
abrahamovská náboženství jsou tři,dokonce i menší,jsou různá kombinace,třeba křesťanství s budhismem,je celá skupina esoterie.
Mýlíš se,takový materialista pánovitý jako píšeš ty,neříkám,že si takový v životě, není pán na hovno šalamounovo.

Shogun (Po, 9. 1. 2017 - 12:01)

K darwinovým cenám?To jsou...Cecilku, už jsem ti to vysvětloval, ale ty asi vnímáš jen to, co ti říká pan farář. V horlivé snaze obhájit onu feudální ideologii pánů a otroků motáš všechno dohromady. Střídat přezdívky jak na běžícím páse ti nepomůže. Evoluční teorie byla uznávaná už za císaře pána a potom i za komára, s kapitalismem to nemá co dělat, víš?

Xui Ki (Po, 9. 1. 2017 - 01:01)

směrem ke Koránu!Korán nebo bible, obojí je z papíru,takže je to stejné,jenže jde o to co za životní zásady ty zapsaná slova popisují.

Já korán nečetl,a kdo z vás četl něco jako je korán nebo Lisabonská smlouva?Jen blábolí se tady o něčem co je tradice pro řadu arabů a turků asi jako slavení ježíška a socha žižky a šalamounova chytrost.

Xui Ki (Po, 9. 1. 2017 - 01:01)

Hlavně se posunout dál OD...K darwinovým cenám?To jsou opičí závody ke dnu,souboje opic,které loví občas jiné opice pro maso,něco co nás odděluje od zvířat,primitivní,ale darwinostům,ten zřejmý posun člověka je cizí.

To mi jen potvrzuje že jde jen o politickou ideologii k podpoření kapitalismu.

Gregor (Ne, 8. 1. 2017 - 18:01)

Sepjetí s přírodou a pak...Sepjetí? To jako jedeš nějakým "sepem"?

Ťuk Ťuk (Ne, 8. 1. 2017 - 17:01)

směrem ke Koránu!Tagurdžidě :) Na světě přece žádné jiné knihy neexistují.

Ťuk Ťuk (Ne, 8. 1. 2017 - 17:01)

V bibli je opravdu geneze jen...Hlavně se posunout dál OD bible.

Xui Ki (Ne, 8. 1. 2017 - 17:01)

Sepjetí s přírodou a pak...V bibli je opravdu geneze jen v nejnutnějším a nejobecnějším v první kapitole na pár bodech,takže nevím proč zrovna tato pasáž,která logicky musí být uvedena,protože to je otázka nebo spíš sebepožírající červ v hlavě co některé jedince napadá od nepaměťi.Bylo dříve vejce nebo slepice a kdo stvořil Boha....
Hlavně se posunout dál do bible,protože ta řeší hlavně ne vznik ale kudy a kam jdeme.

Xui Ki (Ne, 8. 1. 2017 - 17:01)

Sepjetí s přírodou a pak sepjetí se společenstvím trvalo dlouho a je zažité,nejde utnout,je to jako linka života,kterou když utnete,přerušíte život.To sepjetí je Bůh.

D (Ne, 8. 1. 2017 - 13:01)

Oblíbená jehovistická...Ano, ale to začali pámbíčkáři všeho druhu říkat teprve tehdy, když se ukázalo, že naše planeta je daleko starší než jen jednotlivé tisíce let.

Když vyjde na světlo světa nová informace, která je v přímém protikladu k dosavadnímu učení pámbíčkářů, tito ji napřed ignorují, pak se jí vysmívají, pak vraždí a pronásledují její nositele, a nakonec se začnou tvářit tak, že oni sami to vlastně vždycky "věděli", a brojil proti tomu někdo úplně jiný.

Konkrétně jehovisté jsou ochotni se distancovat od tisícileté historie svého křesťanského náboženství, aby mohli pózovat jako ti, kteří měli vždycky pravdu a nikdy se nemýlili.

Dnes již není téměř nikdo ochoten věřit tomu, že je naše planeta stará pouze jednotlivé tisíce let. Proto budou jehovisté a mnozí jiní zpochybňovat, že den ve stvořitelském týdnu trval stejně dlouho jako trvá den v současnosti.

Až nebude téměř nikdo ochoten věřit ani tomu, že nedochází k evoluci druhů v živé přírodě, bude se o to více chytračit s "mikroevolucí" a "makroevolucí", Darwin bude o to více asociován se vším možným kromě teorie přirozeného a sexuálního výběru, a dokonce se budou "nalézat" i místa v samotné bibli, která o evoluci "vždycky a zcela nezpochybnitelně" svědčila.

?? (Ne, 8. 1. 2017 - 12:01)

Oblíbená jehovistická poučka říká: pro Boha je jeden den tisíc let a tisíc let je jeden den.
Takže Stvoření v 7 dnech dle nich mohlo trvat třeba 7 miliard let.

D (Ne, 8. 1. 2017 - 12:01)

dobracku DE, jsi uplne mimo....Jak jsem zde již dovodil, maximální a minimální stáří země podle biblického podání lze z biblických dat dobře vykalkulovat. Chceš-li věřit bibli jako doslovnému božímu slovu, jsi povinna věřit mimo jiné i takové blbosti, jako že naše planeta ještě není ani 10 000 let stará.

rose (Ne, 8. 1. 2017 - 11:01)

dobracku DE, jsi uplne mimo. Stari zeme v Bibli neni. Mluvi se jenom o priprave zivota na ni. Jinak desne kecas....

D (Ne, 8. 1. 2017 - 11:01)

Hele a nemyslíš, že je...Bibli je možné brát jakkoli. Doslovně, alegoricky, románově, poeticky, filosoficky, sociologicky, psychologicky, nebo třeba debilisticky, imbecilisticky či idiotisticky. Kreacionisticko-jehovističtí vyšinutci jako rose ji nicméně berou jako nezpochybnitelné boží slovo. A ten, kdo ji chce takto brát, je povinen věřit i takové blbosti, že naše planeta ještě není ani 10 000 let stará. Toto je třeba si uvědomit.

Cecil (Ne, 8. 1. 2017 - 07:01)

o:The man of the cloth je...Co tady vidím pokus o jasnou definici života lidí zvířat a planety od nicku Shogun,tak bych si tipnul,že by měl blízko k Jehovistům nebo exjehovistům,to je to samé.

Cecil (Ne, 8. 1. 2017 - 07:01)

V angličtině se to nazývá...o:The man of the cloth je kněz,který se stará o ten rozměr do odlišuje člověka od zvířat-jistě je třeba si vybrat toho svého dobrého v dobrou církev,dostatečně svobodnou pro sebe.

vd (Ne, 8. 1. 2017 - 07:01)

V angličtině se to nazývá men of claw,kněz.art of war je pak válečné umění,každý si může vybrat co je společenské a co je lidoopí.

Reklama

Přidat komentář