Reklama

Existuje Bůh?

Leguán (Po, 8. 5. 2023 - 21:05)

Ano, další z pozoruhodných myšlenkových zkratů pámbíčkáře. "Všechny organismy jsou strašně složitý! Takže všechno, co se píše v bibli, musí být pravda!!!" Normální člověk v tom nevidí souvislost, ale pámbíčkářovi to "logicky vyplývá"...

M i r e k (Ne, 7. 5. 2023 - 11:05)

Mnozí jsme chyceni v různých omylech a zmatcích a škodíme tím sobě i ostatním. Ale svět a život přináší příležitosti k poučení. Často jsou to nepříjemné situace, kdy zažíváme nějaké zklamání, které právě bývá způsobené naším omylem, špatným odhadem situace, předsudkem a podobně. Bohužel někteří lidé jakoby se odmítali poučit a dělají podobné chyby stále dokola....... Existují různé světové názory, asi je dobré se inspirovat, ale není dobré stát se radikálním následovníkem některého z nich. Podle mě žádný není dokonalý a pravda je někde uprostřed mezi nimi.

Leguán (Po, 8. 5. 2023 - 16:05)

Náboženství, to je taková hmatová cesta pro duševně slepé, aby se mohli držet vytyčených sloupků, neztratili se v životě a "bezpečně přešli na druhou stranu"... A ty největší blbci chodí po diskusích a pořvávaj po ostatních "koukej se držet toho nalajnovanýho provazu, neboť to jest jediná cesta!" A normální lidi na ně zpovzdálí čumí a kroutí hlavou.

Návštěvník (Po, 8. 5. 2023 - 19:05)

LGBT lidi na ně zpovzdálí čumí a kroutí hlavou.

Leguán (Ne, 7. 5. 2023 - 09:05)

Koukám, že ten ublížený náboženský slizounek tu ještě před nedávnem řádil jak černá ruka. A viděl mě za každým rohem :) .......... Takže šlo tu ještě o něco jinýho než poměřování pindíků? Asi ne........................................ Mě jen neskutečně fascinuje ta DRZOST A AROGANCE, s jakou fanatik hlásí svou "jedinou pravdu". Vždyť kdyby se nad sebou zamysleli, došlo by jim, že jsou všem k smíchu. "Přečetl jsem si to v tej brožuře, tak to musí být pravda a musí tomu všichni věřit! A proto všichni, kdo nevěříte tomu čemu já, se budete smažit v pekle!" ... Za to ani nemůže jejich nedostatečný vzdělání, to je prostě duševní nemoc :(

M i r e k (Po, 27. 3. 2023 - 18:03)

Podle mě to je složitější.
Přece všichni víme, že podobné i horší přírodní pohromy se dějou na různých místech a nevypadá to, že by tam lidé prováděli něco mimořádně špatného.
Ten přívalový déšť a povodeň v Brazílii jistě zasáhla i lidi, kteří se na tom podivném karnevalu (nebo co to bylo) nepodíleli.
Naopak na různých jiných místech lidé dlouhodobě provádějí ještě horší věci, ale žádné přírodní pohromy tam nenastaly.
Pojišťovny sledují přírodní pohromy a kdyby tam byla nějaká bezprostřední souvislost s činností lidí, určitě by o tom už věděly a započítaly by to do svých tabulek a pojistných podmínek.
Někteří lidé by si určitě přáli, aby někdo mocný, moudrý a spravedlivý za nás řešil problémy a hned trestal zlo. Někteří lidé prostě věří tomu, čemu chtějí věřit, bez ohledu na fakta.
Ale, jak říkám, podle mě je to složitější.

Návštěvník (Ne, 26. 3. 2023 - 20:03)

Co říkáte na tohle - koukněte od minuty 43:40

https://youtu.be/TT2xy9FO_dc

M i r e k (Pá, 17. 3. 2023 - 11:03)

Setkávám se mimo tuto diskusi s lidmi, kterým křesťanství nebo obecně víra pomáhá vyrovnat se s jejich závažnými minulými selháními a začít znovu a lépe. To považuju za moc dobré a prospěšné pro všechny. Možná se to týká i některých zdejších diskutujících. Nedivím se, že takoví lidé se pevně drží své víry a snaží se ji zprostředkovat ostatním. U ateistů / materialistů jsem se s takovým programem nového startu nesetkal . . .
Dovolím si tady přihřát svou polívčičku. Buddhisté sice neuctívají žádného Boha nebo bohy, ale také mají metody, jak se vyrovnant s tíživou minulostí a najít smysl a užitek v rozvíjeních svých dobrých vlastností na úkor těch méně dobrých . . . Není to sice přímo o existenci Boha, ale s nějakým duchovnem to podle mě souvisí :)

Z (So, 1. 4. 2023 - 20:04)

Mirek: "Buddhisté neuctívají žádného Boha...." A kdo vytvořil tohle podle buddhistů? https://videacesky.cz/video/veritasium-uzasne-molekularni-stroje

M i r e k (Út, 11. 4. 2023 - 07:04)

Ano, svět je úžasný. V souladu s tím, co se ke mně dostalo jako Buddhovo učení, si myslím, že necvičená lidská mysl obvykle nedokáže správně a úplně pochopit, jak a proč to všechno vzniklo. Proto my buddhisté se snažíme rozvíjet schopnosti naší mysli např. při meditaci, a začínáme vnímat věci, které jsme dříve nevnímali, a začínáme si uvědomovat, co jsme si dříve neuvědomovali. Ale soustřeďujeme se hlavně na praktické otázky každodenního života. Zjišťovat, jak a proč vznikl svět, by bylo jistě moc zajímavé. Ale na světě je příliš mnoho utrpení a proto se raději věnujeme tomu, aby toho utrpení bylo na světě méně.

Z (Út, 2. 5. 2023 - 11:05)

Mirek : "raději se věnujeme tomu, aby toho utrpení bylo na světě méně." ------------- Kdyby se lidé řídili tím, co jim Stvořitel řekl, tak by utrpení na světě nebylo. To nezměníš. Věnuj se tomu, aby toho utrpení bylo na světě méně, ale nezapomeň na sebe, protože Stvořitel má pro dobré lidi, kteří s Ním chtějí být, víc než jen těch pár let života tady na zemi.

Jirka (Út, 11. 4. 2023 - 11:04)

To co píšeš, Mirku, jsou jenom výplody bludné mysli, která popřela stvořitele. Jak píšeš "cvičené mysli", ale satanem, který se může vydávat za všelijaké ty buddhy apod. a cokoli jiného, vše co se ti může líbit, to ti dá. Jenom aby to nebyl Kristus, to je ten účel. ___ 1) Co chceš dělat s utrpením na světě? Kde bereš tu jistotu, že tvoje představy o spravedlnosti jsou natolik správné, že by podle nich byl svět lepším? ___ 2) "Soustřeďujeme se hlavně na praktické otázky každodenního života" - žádný člověk neví, kdy zemře, kdy mu tu pozemskou pouť Bůh ukončí, a proto je důležité s Bohem být smířen ještě v životě časném. Tvůj život totiž, ačkoli si myslíš, že ano, není v tvých rukou, a o pravdě ti mohu říct asi toto - ta buď tě osvobodí a nebo usvědčí.

LOL (Čt, 16. 3. 2023 - 19:03)

A nakonec tu bobek stejně dosahuje svýho, rochní si tu jak v bahně. Místo diskuse je tu nekonečná telenovela.

Návštěvník (Čt, 16. 3. 2023 - 19:03)

Pobožný Jirko, co jsi dokázal, že jsi tak pyšný? Co stojí za tebou? Co je tvé dílo? Závislost na sociálním systému. Parazitismus. Bobku, ty buď rád, že se stát o tebe postaral a nenechal tě umřít.

Návštěvník (Čt, 16. 3. 2023 - 19:03)

A zatímco ty jsi fetoval, chlastal a potácel se na ulici, tak já jsem vystudoval VŠ při zaměstnání, postavil si vlastníma rukama bydlení a vychoval několik generací. A ty, potápka, lůzr, co nic nemá, píše někomu, kdo má titul Mgr., svůj vlastní barák a velkou zahradu bez hypotéky, v osobním vlastnictví něco o slušnosti. Může být něco více absurdní?

Jirka (Čt, 16. 3. 2023 - 18:03)

Vidím Jiříku, že se dnes dopoledne uhodil hřebíček na hlavičku. Trojčíš tu jak kdybys vyskočil z úlu. Pozor ať se nevztekneš, doporučuje se zhluboka dýchat.

Návštěvník (Čt, 16. 3. 2023 - 18:03)

Závislost na tvrdých drogách jako pervitin, alkoholismus, gamblerství, dluhy, exekuce, nulová hygiena, živoření na ulici, pak náboženský fanatismus. Je to všecko, nebo něco chybí?

Návštěvník (Čt, 16. 3. 2023 - 18:03)

A co dluhy a exekuce? A co vyndávací zuby? .-) Slušný pobožný Jiříku. :-) Samozřejmě že si už zuby čistit nemusíš. Když je nemáš. :-) To ti Jehova řekl správně. :-)

Návštěvník (Čt, 16. 3. 2023 - 18:03)

A že Jirka a Rakatouš k sobě přilnou se dalo čekat. Dvě trosky. :-) Jedna pobožná, druhá ateistická. Ale pouto silné, páč ztroskotanec ztroskotanci oko nevydloubne a podvědomě cítí, že k sobě patří. :-) Oba dva se mě bojí a píšou sem jen když vědí, že jsem pryč. :-)

Jirka (Čt, 16. 3. 2023 - 18:03)

Jiříku, nedivím se tvým odběratelům, šašci byli vždycky v oblibě. A nikdo tvé komediantské vlohy nezpochybňuje, jen s nimi neobtěžuj slušné lidi.

Reklama

Přidat komentář