Reklama

Reiki/Shiatsu a jiné energ.masáže

Šárí (Út, 14. 2. 2012 - 10:02)

Prima, Znalče. Vůbec jsi neokomentoval to, že klasická medicína nade mnou léta jen kroutila hlavou a nezmohla se vůbec na nic. A chytil jsi se jen toho, co se ti hodilo, tedy mé zmínky o psychiatričce, která mi poskytla lékovou podporu při alternativní léčbě a tedy byla jako jediná z „klasiků“ vůbec k něčemu.
I tato psychiatrička sama naprosto uznává, že skutečnou léčbu odvedla moje alternativní terapeutka, že léky mi jen ulehčily tuto léčbu absolvovat bez několikaletého přerušení pracovního procesu. Ale pan Znalec to neuznává, ačkoliv o tom neví prakticky nic.

Mimochodem, pochopitelně že na kursy reiki a podobné věci chodí více ženy-jsou citlivější, vnímavější a mají k podobným věcem blíž. (V mém kursu reiki I. i II. stupně byla ovšem přesně polovina mužů, tedy stejný počet jako žen. Při jedničce jsme měli ten luxus, že jsme tam byli jen dva, já a nějaký starší pán, a bylo to moc fajn.) A pochopitelně že tam chodí hlavně lidé s nějakými potížemi-k doktorovi také chodí převážně lidé s potížemi, pokud je mi známo, a pak to málo těch, kteří fandí prevenci-a přesně tak je to s kursy reiki.
A ještě raději dodám, že v době, kdy jsem šla na první kurs reiki, jsem měla milujícího, značně chápavého a dostatečně mužného partnera, nejednalo se o žádnou kompenzaci samoty. Na dvojce, pravda, jsem byla nějaký měsíc po rozchodu, ale měla jsem ji v plánu už od jedničky. A můj nynější několikaletý partner je materialista, ale je to člověk citlivý a chápavý a s mými „duchovními“ zájmy nemá problém. Materialismus sám o sobě není problém, pokud je doprovázen určitou dávkou citu a skutečně zdravého rozumu.

Znalče, prosím, neignoruj ty argumenty, které se ti nehodí. Ber v potaz laskavě i tu část mého vyprávění o dlouholetém beznadějném navštěvování různých klasických lékařů. Já jsem si také už uvědomila, že podpora klasickou léčbou vůbec není od věci, a přestala jsem být bezvýhradným fandou alternativy. Jednostranné myšlení není rozumné, je hloupé.

CH (Út, 14. 2. 2012 - 10:02)

Nemám pocit, že by Evropa...jasně, když jsem to psala, smála jsem se u toho. Měla jsem na myslí války, násilí atd. Jinak, když říkáš, " ženy nespokojené..často v nějaké problémové fazi života ", tak jen přemýšlím, proč asi. Jsem žena, tak se umím vcítit do problému jiných. Chápu je. Jak už jsem psala dříve, tam jsou na tebe "všichni hodní". Starosti jsou prostě chvíli za zavřenými dveřmi. Může to být berlička, ale vidiš u Šáry, že ani jiné aktivity jí nepomohly, tak hledá dál. Je to lepší než sedět na zadku a fňukat. Znovu říkám, mě se nehnusí Reiki, hnusí se mi podnikavci s Reiki. Ty jsi založením skeptik, tady nepomůže sebelepší příspěvek od kohokoliv. Buď rád, že nejsi v situaci, že i Ty budeš chytat to pověstné stébelko. Nikdy nevíš, ale určitě víš, co dokáže strach o život a pud sebezáchovy.

velký znalec tě (Út, 14. 2. 2012 - 10:02)

Nemám pocit, že by Evropa byla v nějaké fázi vyvražďování
na tyhle věci se často ( ne vždy) vrhají ty, kde žádný muž není ani takový ani makový
a opora není možná od muže materialisty?

..hm (Út, 14. 2. 2012 - 10:02)

takže nakonec pomohl dobrý...A kdopak asi těm ženám ubližuje? Neselhává tak trochu mužský princip? Pokud citlivá ženská žije nebo se pohybuje mezi tvrdými materialsty,skeptiky, tak to hledá jinde. Asi je to logické. Ztráta opory. No nic holky, musíme se vzchopit a vzít ten svět do našich rukou nebo se tu vyvraždíme a nepohneme se dál.

velký znalec tě (Út, 14. 2. 2012 - 09:02)

takže nakonec pomohl dobrý psychiatr
a můj odhad o psychických problémech byl celkem OK
myslím, že o tom vím velmi, ale Vám se to nelíbí
proč asi jsou návštěvnicemi těchto věcí z 90 procent ženy? proč asi? ženy nespokojené..často v nějaké problémové fazi života

Šárí (Út, 14. 2. 2012 - 09:02)

Znalče, ty bohužel nejsi znalec těchto věcí, natožpak veliký znalec. jen se za něj vydáváš, ale nevíš o tom prakticky nic, teď už je to z tvých příspěvků úplně jasné.
A nemáš ani snahu cokoliv si o tom skutečně nastudovat, pouze kritizuješ. Nevím, jestli v tomhle případě má další diskuse smysl, ale ještě naposled to zkusím.

V 25 letech, kdy jsem uvedená vyšetření absolvovala, jsem neměla ještě vůbec žádné psychické problémy. Pravda, mohly být, a nejspíš opravdu byly, někde dobře ukryté; ale ani to klasická medicína neobjevila. Neobjevili zkrátka vůbec nic, taková je holá realita, Znalče, a odeslali mně do příštích let pomalého zhoršování coby hypochondra, který si jen planě stěžuje.
Když jsem po třicítce už začala ty psychické potíže skutečně mít, tak se to ještě několik klasických psychologů pokoušelo zahrát do autu, že mám chodit do přírody a odpočívat a blabla bla... prostě dokud jsem nebyla téměř neschopna normálního života, nikdo z "klasiků" se na nic nezmohl. Ještě radši dodávám, že jsem měla spoustu pohybu-denně půlhodina jógy, týdně hodiny chůze v přírodě v zimě v létě, plavání, kolo, běžky, a velmi zdravá strava-aby si snad někdo nemyslel, že na vině byl můj životní styl. (Bohužel, postupným zhoršováním psychiky jsem spoustu těchto činností musela opustit a až teď se k nim zase opatrně vracím.)

Pak jsem se nějakou dobu léčila alternativně s psychikou, konečně jsem objevila psychiatričku, která mi napsala kvalitní léky a spolupracovala s léčitelkou, a z potíží jsem se už dnes téměř dostala. Zůstal mi ještě trochu rozháraný organismus, nějaké úzkosti, a ta zablokovaná játra.

Játra se blokují v mém případě díky emocím-těm úzkostem, které stále mívám. Veškeré negativní emoce blokují játra. Také stres, špatná strava třeba... jaterní testy můžou být dlouho negativní, i když organismus už je dosti rozhozený, protože jednak naše tělo má obrovskou schopnost se snažit fungovat i za ztížených podmínek, druhak jaterní testy jsou dost hrubá metoda, která menší disharmonii neobjeví.

Nu, věř nevěř, je to celkem jedno. Pokusila jsem se to vysvětlit laicky co nejlépe.

velký znalec tě (Út, 14. 2. 2012 - 08:02)

upřesnuji, tedy příspěvků Dalibor a Šárí

velký znalec tě (Út, 14. 2. 2012 - 08:02)

..nesmyslnost obou předcházejích příspěvků je tak do nebe volající, že to fakt nejde nekomentovat
Dalibore, Vaší paní nějaký člověk nakuká pár nesmyslů a Vy hned věříte? Slabé ledviny, nefungující slinivka? (Víte vůbec něco o slinivce?) a kdeco..napadlo Vás, že třeba potíže Vaší paní byly psychického rázu?
a Šárí, kde jste přišla na nesmysl, že potíže s ledvinama určí klasická medicína, až když melou z posledního?
Mj. nebyly náhodou tedy oba popisované případy spíše příkladem psychických problémů?
ucpané energetické dráhy ufff opravdu ufff, čím se ucpou?

??????? (Út, 14. 2. 2012 - 08:02)

Živnost. oprávnění na Reiki
Citace zákona:Masáže a terapie reiki nejsou klasickými masážemi, které upravuje zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Jedná se o činnost, která je z režimu živnostenského zákona podle § 3 odst. 2 písm. a) tohoto zákona vyloučena.

Šárí (Út, 14. 2. 2012 - 07:02)

Tak slabé ledviny a silná játra, ačkoliv to jistě zní legračně, jsou ovšem celkem běžné a rozhodně existující druhy potíží, na rozdíl od "aktivních ledvin". Sama jsem totiž nedávno zjistila, že trpím "silnými játry", tedy blokádou jaterní energie, a i prozatím krátká léčba bylinami už přinesla určité zlepšení.

Ovšem klasická medicína vše dokáže zjistit až tehdy, když už ledviny prakticky melou z posledního nebo když ta játra už hooodně poškodila metabolismus. Ale například terapeut čínské medicíny a třeba i dobrý léčitel může zasáhnout včas a předejít větším potížím.

A léčba mých "jaterních" potíží klasickou medicínou? Tak napřed zkusili antibiotika. Zbytečně, pochopitelně. Potom zoufale hledali nějaký zánět, který by mé potíže vysvětloval-nenašli nic. Potom to nějakou chvíli sváděli na ucpané nosní dutiny, absolvovala jsem i nechutný výplach dutin, opět pochopitelně zbytečný, dutiny byly čisté. A nakonec doktor prohlásil, že nic nenašli, že mi nic není, že moje zvýšená teplota a pocity horka jsou normální. V 25 letech, podotýkám, do přechodu jsem měla opravdu daleko-jo, hormonální hladiny mi vlastně taky kontrolovali, mimo jiné, ty byly taky v pořádku. Jaterní testy-pochopitelně taky v pořádku. Rentgeny hlavy, plic, spirometrie, já nevím co ještě, všechno bylo "v normě".

Takže nevím, kdo by se mi divil, že jsem hledala alternativní pomoc.

Dalibor (Út, 14. 2. 2012 - 06:02)

tak jo,díky,pro...Určitě to chápu,ale ten člověk mojí paní,kterou mám opravdu moc rád,zachránil život.Víte před pár lety jsem na tyto věci taky nevěřil,jenže všichni stárnem a nemocem se vyhnem jen těžko a když mi moderní medicína často nepomohla,začal jsem hledat pomoc jinde a dnes už k doktorům nechodím vůbec,ani moje paní k tomu pánovi nechtěla,jenže beznadějný zoufalí zdravotní stav ji donutil a dnes je za toto poznání vděčná. Ještě něco upřesnim a třeba to bude znít méně nesmyslně.Hlavní příčinou porouchaného těla mojí paní byli ucpané energetické dráhy,orgány v těle si špatně předávali informace a fungovali zmateně,což vedlo k odumírání těchto orgánů a kolapsu celého sistému.Jenže ucpané energtické dráhy žádný přístroj neodhalí a doktoři se o tom ve škole asi neučili.

velký znalec tě (Po, 13. 2. 2012 - 21:02)

tak jo,díky,pro vzdělávání v lékařských i nelékařských oborech jsou v ČR přísná pravidla
takže představa, že nějaký člověk si může povídat o slabých ledvinách, silných játrech či podobně a to s posvěcením ČLK mne celkem děsí a nevěřím tomu..

Dalibor (Po, 13. 2. 2012 - 19:02)

Jdeme k němu zase ve čtvrtek,podívám se jak přesně je to tam napsáno a napíšu.

velký znalec tě (Po, 13. 2. 2012 - 18:02)

Mohu se optat, jaký certifikát uznaný lékařskou komorou má ten pán? To mne velmi zajímá....

Dalibor (Po, 13. 2. 2012 - 17:02)

U všech, jež se zapojovali...Děkuji za podporu,nikdy bych to lépe nevysvětlil.Hlavně nechápu názor,že i když lékař nevyléčí,je lepší jít za ním a nechat se léčit moderní medicínou.To snad nemůžete myslet vážně,moji paní by nejspíš nečekalo nic dobrého,kdyby jsme to nachli na doktorech.Těch zajímavých zkušeností s alternativní medicínou mám spoustu,protože se tímto zabívám již pár let,ale tady to psát nebudu,at nejsem za blázna,chtěl jsem jen upozornit na metody léčby,které fungují a je spoustu lidí,kteří právě toto vyhledávají,jen neví kde hledat,jo a ten pán má certifikát uznaný lékařskou komorou a dokonce si nějaké dovezl i USA,prostě je to profík,kterému věřím vše i když to často zní jako absolutní blábol.

Vanyr (Po, 13. 2. 2012 - 16:02)

U všech, jež se zapojovali do diskuze ohledně SUJOK předpokládám, že ji již vyzkoušeli, a ví tedy, o čem mluví. Pokud ne, nemají absolutně žádný nárok, na to ji kritizovat. Vzhledem k tomu, že znalec, a nezávislý (který už tak moc nezávislý není) tedy ví, o co jde, znají muže, u kterého se Daliborova manželka léčila, a tudíž nám neříkají domněnky, a nechytají za slovíčka, ale mluví z vlastních zkušeností. Uvědomujete si, jak snadno se dá pravda překroutit?! Předpokládám také, že jste vzali v úvahu, že se jeho manželka uzdravila, a tudíž je tato metoda (alespoň na nám zmíněném pacientovi) funkční. Také předpokládám, že jste zjistili, že tuto metodu používají také „profesionálové“ neboli lékaři. Certifikát na kurz alternativní medicíny, je možné získat i v ČR. Jestli to uzná ministerstvo zdravotnictví, to už je něco jiného, ale jak napsal Měú Aš tak předpokládám, že po několika „zkouškách“ by to bylo možné provozovat jako živnost. Upřímně potkávám stále víc doktorů, kteří se zaměřují na alternativní medicínu, protože si uvědomují, že polovina dnešních léků, nevyléčí nemoc, ale potlačí příznaky. SUJOK vyvinul doktor, a funguje na principu masáže. Pokud si myslíte, že nic takového není možné, tak prosím vyzkoušejte, a až potom začněte nadávat. Tato diskuze přece byla otevřena, aby zde lidé sdíleli své zkušenosti, a ne řvali domněnky.

kuš babo, (Po, 13. 2. 2012 - 12:02)

Úplateček ne, jen snaha...ani nevím proč se vlastně ozývám, když nelegálně nepodnikám. Ale kecy ouřadů o jen placení a mravnosti, mě vždy vytáčí.

?????? (Po, 13. 2. 2012 - 11:02)

na tvé moudra je tak někdo...Úplateček ne, jen snaha takové "podnikatele" naučit podnikat jinak, než je zvykem v rozvojových zemích střední Afriky a oblastech za Uralem

kuš babo, (Po, 13. 2. 2012 - 11:02)

Inu jak je psáno v bili...na tvé moudra je tak někdo zvědavý. Nebo ja snad libo úplateček?

???????? (Po, 13. 2. 2012 - 10:02)

Oprava: bibli

Reklama

Přidat komentář