Strava na cestách
Nejlepší je podle Martinů uložit na cestu potraviny do
přenosné chladničky. Kdo ji nemá, vyrobí si ji z tlustostěnné
krabice, do jejíchž rohů postaví láhve zmrzlé vody. Ta jídlo
ochladí a je zároveň zásobárnou nápojů po rozmrznutí.
"Kdo neodolá a musí mít na cestě pečené kuře či smažený
řízek, měl by je sníst do čtyř hodin od přípravy," upozornila
Martinů. Osvědčené jsou podle ní ovoce a zelenina, které pomohou
zahnat žízeň. Ideální jsou okurky, rajčata a melouny.
Těm, kteří se ani na dovolené neobejdou bez své oblíbené
rajské omáčky či jiné domácí dobroty, Martinů poradila, aby si v
klidu předem připravili "domácí konzervy". Oblíbený pokrm, ale
nezahuštěný moukou, se ještě horký dá do zavařovacích sklenic,
které se zatáhnou a 15 minut sterilují.
Rychlé a vydatné jídlo lze na chatě a v kempu připravit z
ovesných vloček, oříšků a čokolády, zeleninový salát lze doplnit
těstovinami.
Naďa Myslivcová - ČTK
Komentáře
Ahoj, ty kteří, hledají...pardon Ti, kteří hledají :)
Ahoj, ty kteří, hledají inspiraci zdravého stravování na "cestách", posílám link.
http://m7-group.webnode.cz/news/stravovani-na-cestach/
- Odpovědět
Pošli odkaz