Reklama

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Pohankové placičky

V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

Potřebujete:

500 ml zeleninového

vývaru

250 g pohankového šrotu 1 cibuli

Reklama

1 malou mrkev 100 g celeru á stonku pórku 50 g sekané směsi bylinek 3 vejce

50 g pohankové mouky olej, sekanou pažitku 80 g brusinek

Postup:

-  Zeleninový vývar přive­deme k varu a vmícháme pohankový šrot. Znovu přive­deme k varu a šrot necháme asi 20 minut bobtnat.

-  Cibuli oloupeme a nase­káme na drobné kostičky. Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a zeleninu omyjeme. Mrkev a celer nakrájíme na kostky a pórek na proužky.

-  Bylinky, vejce, pohankovou mouku a drobně nakrájenou zeleninu přidáme k pohanko­vému šrotu. Z těsta vytvaru­jeme malé placičky.

-  Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm postupně opékáme.

-  Placičky posypeme pažit­kou a podáváme s brusinkami.

Příprava: 20 minut.

B 14 g Tuk 7 g S  65 g kcal/kJ   388/1630

Zdroj: Biokuchařka - 101 nejlepších receptů, nakladatelství Grada

Reklama

Komentáře

Reklama