Reklama

Cipralex

Radek07 (Po, 23. 12. 2013 - 21:12)

Ahoj citím se tak nějak pořád zhruba stejně možná o malinko líp, ale hlavně mě pořád štvou bolavé lýtka, svaly, únava a pískání hučení v uších ale jinak nežádoucí účinky se naštěstí neprojevily. Asi musím ještě vydržet nějaký čas.

Lucie (Po, 23. 12. 2013 - 10:12)

Tony a Lucko díky za podporu...Ahoj Radku, vůbec se neozýváš, jak na tebe působí celá tabletka AD?

Lucie (Pá, 20. 12. 2013 - 22:12)

Tony a Lucko díky za podporu...Radku, určitě to počítej od té doby, co jsi začal léky brát. Vytvořila se ti už v mozku určitá hladina a teď ji jen zvýšíš. Máš už tedy za sebou hodně dní a teď už to bude jen a jen lepší. Já jsem si ty vedlejší účinky vyžrala parádně, i když nevím, jestli to není jen zhoršení mé nemoci. Dneska jsem se první den cítila o malinko líp, dokázala jsem řídit auto a komunikovat s více lidmi. Povzbuzovat se určitě budeme, jsme oba v začátku, tak to budeme potřebovat a hlavně si můžeme sdělovat, jak se zlepšujeme:-)

Radek07 (Pá, 20. 12. 2013 - 13:12)

Tony a Lucko díky za podporu když se budeme navzájem povzbuzovat tak se z toho dostaneme věřím tomu :).Píše se, většinou to začne zabírat po 3-4 týdnech. Tak teď nevím jestli to začít počítat jakoby od znovu když jsem doteď bral jen půlku nebo jestli už jsem v nějakém pokročilém stupni léčení uvidíme no dám tomu čas asi do toho 29.ledna než jdu na neurologii a tam asi řeknou co a dál :).Jinak nežádoucí účinky jsem zatím z prášků neměl skoro žádné akorát občas trochu nevolnost ale v pohodě a některé dny sem se cítil dobře ale ne uplně na 100%.

Lucie (Pá, 20. 12. 2013 - 13:12)

Hojki Lucko, vím co...A tobě Tony moc děkuji za podporu, kterou teď opravdu potřebuji! Mám sice skvělou rodinu, hodné přátele, ale nikdo z nich nedokáže přesně pochopit, jak se cítím. Snaží se mě podpořit a nutí mě do činností, které by mi "zvedly náladu", ale už si neuvědomují, že moje tělo (nebo spíše mozek) na to nemá sílu.
Pročtu se k tvým příspěvkům, abych věděla, jak ses cítil.
Ještě jednou díky a krásný a pohodový život přeji.

Lucie (Pá, 20. 12. 2013 - 12:12)

Já dnes 17.den ale bral sem...Radku, jsi tedy o dva dny přede mnou, ale já jsem zase ke předu s tím dávkováním :-) Je dobře, že ti ji zvýšili, i v příbalové letáku doporučují 10mg. Uvidíš, třeba to teď zabere a bude jen a jen líp! A k těm vedlejším účinkům, nepopsala jsem to úplně do podrobna. Také cítím brnění, hlavně v rukou, občas i ty záškuby a bolí mě každý sval. Jsem celá taková napjatá, ale to určitě nebude vedlejší účinek, ale projev té úzkostné poruchy. Jak píšeš o tom rozhozeném vegetativním systému, může to být způsobenou i psychikou. Všechny tyhle fyzické projevy můžou být jejím projevem. Taky jsem tomu nechtěla uvěřit, protože mám naprosto skvělý život a co by mi tedy ničilo nervy, ale poté, co jsem si o tom za těch posledních 14-dní přečetla, už věřím. Zkus si sehnat knihu od Jána Praška, Úzkost a obavy (www.megaknihy.cz/psychologie/156378-uzkost-a-obavy.html), v ní je dobře vysvětleno, jaké jsou příznaky a jak nemoc tělo ovlivňuje. A roztroušené sklerózy se neboj, tu určitě nemáš! Já tenkrát také byla přesvědčena kdoví jakou nemoc nemám, ale pak bylo v pořádku. Teď když si to všechno zpětně přehrávám, tak jsem měla tenkrát zbytečné obavy a ty mi tu psychiku ještě víc ničily.

Tony (Pá, 20. 12. 2013 - 11:12)

Hojki Lucko, vím co prožíváš, mi ty příspěvky tady taky hodně pomohli a že jsem byl zoufalý, však si to můžeš přečíst v příspěvcích, od srpna jsem tu psal denodenně a ohlasy mě hóódně držely nad vodou.
Radku já to mám na letentní tetánii, která byla celou dobu dobře stabilizovaná hořčíkem, ale v létě se bohužel přehoupla do panické úzkosti...., hodně moc Vám držím palečky ať se vaše stavy brzy zlepší min. aspon tak jako mi ;)

Radek07 (Pá, 20. 12. 2013 - 11:12)

Já dnes 17.den ale bral sem celou dobu jen půlku a to sem se dočetl, že je málo.Dnes jsem se byl na to zeptat a mám začít brát celou tak uvidíme.Mě zase brní nohy-lýtka často mě bolí,ruce,záškuby ve svalech různě po těle,někdy bolest zad svalů kloubů a pořád velká únava už cca 4 měsíce.Doktorka mi řekla, že mám rozhozený vegetativní systém prášky mě předepsala obvodní a poslala mě ať se du objednat na neurologii tam mám jít až na konci ledna.Dočetl jsem se, že tyto prášky se používají při depresi atd. a to mě nepříjde, že bych měl tento problém nevím jestli mě vůbec správně léčí.Právěže podle těch příznaků co mám se spíše bojím té roztroušené sklerózy nebo latentní tetanie.

Lucie (Pá, 20. 12. 2013 - 10:12)

Ahoj Radku a Tony. Všechny moje problémy začaly cca před 4-mi roky. Závratě, bolesti hlavy, nevolnost, pocity na omdlení a šílená únava. Byla jsem prohnána všemi možnými vyšetřeními, CT, MR, dokonce lumbální punkce, jestli nemám roztroušenou sklerózu. Vše dopadlo dobře, tak to lékaři uzavřeli jako přetížená krční páteř (pracuji u PC), nízký tlak a migrény. Celou dobu jsem se v tom plácala, chodila na rehábka, zkusila jsem všelijaké možné cvičení a masáže. Měla jsem období, kdy mi bylo v rámci možností dobře (třeba v létě), ale pak se to zase zhoršilo a já s tím bojovala. Od října mi opět bylo na nic, v práci jsem zažívala stavy, kdy se mi rozbušilo srdce, bylo mi na omdlení a začala mě šíleně bolet hlava. Celé jsem to dávala za vinu auře, která bývá před migrénou, protože pak bolehlav opravdu přišel. Koncem listopadu se mi udělalo už tak zle, že jsem hned jela k obvodní doktorce a popsala jí svůj kolapsový stav. Ani dlouho nepřemýšlela a řekla, že je to panický záchvat a poslala mě na psychiatrii. Tam mi bylo řečeno, že celou dobu trpím úzkostnou poruchou s panickými ataky. Zbytečně jsem se s tím tedy trápila a přitom stačilo jen, aby se doktoři více zamysleli! Dostala jsem Cipralex, začala jsem 4 dny na 5mg a teď beru 11-tý den 10mg. Doktorka říkala, že v mém případě to bude chtít dávku větší:-) Zatím se ale žádné zlepšení necítím, jsem unavená, hlava se točí a ten elán do života je též nulový. Doktorka mě nad zhoršením varovala, ale neřekla, jak dlouho to potrvá. Proto pročítám net a snažím se zjistit, jak to zabralo a zabírá vám..
Tony, je fajn, že se ti ulevilo tak rychle a ujistil si mě, že léky fungují. Dodalo mi to hodně síly!
A Radku, jak přesně dlouho bereš ty? (ať nemusím počítat:-)

Radek07 (Čt, 19. 12. 2013 - 23:12)

Ahoj Lucie pořád stejné včera a dnes horší ale beru jen půlku denně.Doktorka říkala, že se po týdnu nebo tak nějak zvyšuje dávka tak se zítra zajdu zeptat, jestli už mám začít brát celou. Ty bereš kolik a jaké si měla nebo máš problémy???

Tony (Čt, 19. 12. 2013 - 21:12)

Ahojki, tak já beru teda celou dobu jen 5 mg - měl jsem šílené motání hlavy, úzkosti, že jsem musel utíkat z obchodů pryč atd. a bylo to u mě tak, že prvních 14 dní mi bylo hrozně, knedlík v krku atd. pak přišla šílená únava, a to jsem myslel že to přestanu brát, po 3 týdnech se to začalo zlepšovat a za měsíc byli úzkosti "pryč" do 3 měsíců jsem měl pár výkyvů, trvaly cca 3-5 dnů a po 3 měsících mi bylo úplně fajn - teď je mám 5 měsíc a když to napíšu nadnešeně, tak vůbec nechápu co že se to semnou v tom létě dělo......

Lucie (Čt, 19. 12. 2013 - 18:12)

A ještě jsem chtěla dodat, že budu ráda za každou zkušenost i od vás ostatních.

Lucie (Čt, 19. 12. 2013 - 18:12)

Ahoj Radku, nevím, jestli Tě tady chytím, ale chtěla bych se zeptat, jaká je u tebe změna v braní AD? Naposledy jsi psal 15.12., že nic moc. Já je užívám 14-tým dnem a také nic moc, takže bych se ráda podělila o zkušenosti a třeba bys mě uklidnil a já bych vydržela :-)

Lada (St, 18. 12. 2013 - 06:12)

Ahoj dlouho jsem tu nebyla jak se máte?

Pampeliška (Po, 16. 12. 2013 - 08:12)

Tak 10.den nežádoucí...Radku,
bohužel, nežádoucí a žádoucí účinky jsou u léku dvě rozdílné věci. Můžeš mít ty nežádoucí, aniž by lék skutečně nakonec zabral tak jak má. To se pozná až pak, po asi těch třech týdnech... Každopádně je výhoda co nejdřív trefit na správný lék, a neztratit tak čas nasazováním a vysazováním léků. Přeji v tomhle hodně štěstí, je to často pokus-omyl, no...

KRABAT (Ne, 15. 12. 2013 - 11:12)

Ještě jsem zvažoval COAXIL, ale ten v podstatě nikomu až tak moc nepomohl, co jsem četl. Pouze pár smažek co ho zneužívají ve vysokých dávkách si ho chválí. Prý zažívají pár hodin pocity euforie.
Berete někdo Coaxil v normálních terapeutických dávkách 3x1 tabletu a jak jste s ním spokojeni ?

KRABAT (Ne, 15. 12. 2013 - 11:12)

Tak jsem se rozhodl, že úplně vysadím postupně Rivotril.
Už beru asi deset dní jenom čtvrtku 0,5 mg tablety a od Nového roku přejdu na ZOLOFT.
Zatím jenom půlku 50 mg tablety.
Depky naštěstí nemám a jako úzkostnej pacient musím nasazovat raději pomalu.

Šárka (Ne, 15. 12. 2013 - 10:12)

Půlka je ale Radku málo, podle mě Ti půlka na zlepšení stavu nepostačí, měl by si brát celou, tedy 10mg, si myslím.

Radek07 (So, 14. 12. 2013 - 19:12)

Tak 10.den nežádoucí účinky žádné akorát trochu nevolnost beru půlku denně zatím moc žádnou změnu k lepšímu nepociťuji. Myslíte, že pokaždé se musí projevit nežádoucí účinky, aby to potom začalo fungovat a účinkovat nebo je to známka toho, že je problém někde jinde?

Šárka (So, 7. 12. 2013 - 17:12)

.....a neříkám, že to poznání je stoprocentní, jsem stále v pokoře a jsem ráda, že jsem delší dobu OK.

Reklama

Přidat komentář