Reklama

Evoluce nebo kreace ?

mutace a mutace (Út, 11. 4. 2017 - 08:04)

Vědci ve Spojených státech, Asii a Evropě zahájili štědře sponzorované výzkumné projekty, při nichž využívali metody, které měly urychlit evoluci. Jakých výsledků po více než 40 letech intenzivního výzkumu dosáhli? Profesor Peter von Sengbusch uvádí: „Pokus vytvořit pomocí ozařování čím dál produktivnější odrůdy se navzdory obrovským finančním výdajům obecně ukázal jako neúspěšný.“ Doktor Lönnig řekl: „V osmdesátých letech naděje a nadšení mezi vědci skončily celosvětovým fiaskem. Šlechtění pomocí mutací přestalo být v západní Evropě samostatným výzkumným oborem a upustilo se od něj. Téměř všichni mutanti projevovali ‚negativní výběrové vlastnosti‘, což znamená, že buď uhynuli nebo byli slabší než původní jedinci.“*

a jeste jukni s (Út, 11. 4. 2017 - 08:04)

Encyclopedia Americana uznává: „Skutečnost, že většina mutací poškozuje organismus, se zdá těžko slučitelná s názorem, že mutace je zdrojem surovin pro evoluci. Vskutku, mutanti zobrazovaní v učebnicích biologie jsou sbírkou podivností a zrůd a mutace se zdá být pochodem spíš ničivým než konstruktivním.“ — 1977, Sv. 10, s. 742.

rr (Út, 11. 4. 2017 - 08:04)

evolucionista k mutacim, viz...
Nicméně údaje shromážděné v průběhu asi 100 let při výzkumu mutací obecně, a zejména v průběhu 70 let šlechtění mutantů, vědcům umožňují, aby se přesvědčili o tom, zda mutace mohou vést ke vzniku nových druhů. Po prozkoumání výsledků doktor Lönnig prohlásil: „Mutace nemohou změnit původní druh [rostliny či zvířete] v úplně nový druh. Tento závěr souhlasí se všemi pokusy a výsledky při výzkumu mutací během 20. století a také se zákony pravděpodobnosti.“

rr (Út, 11. 4. 2017 - 08:04)

DNA a DNK je to same receno bud angl zkratkou, nebo ceskou, nic na tom neni zastarale, jen chudak Shogec nevi, jak se rekne kyselina anglicky, tak at neradi..

D (Po, 10. 4. 2017 - 15:04)

Doporučuji občas si...Ty nevěříš, že tvé singulární kosmické vědomí má nějaké záměry, a dělá chyby při jejich realizaci?

Shogun (Po, 10. 4. 2017 - 12:04)

Shodun je jenom omezeny,...Doporučuji občas si skutečně pročíst a pokusit se pochopit něco z toho, co sem spamuješ. To bude první krok. Pak nebudeš používat zastaralý výrazy, a místo DNK napíšeš DNA. Dokonce možná pochopíš, co je pod tou zkratkou myšleno. Druhým krokem bude najít odvahu vyhledat si nějakej nezávislej text a pokusit se pochopit, jak ta evoluce vlastně funguje. Tam už se ale asi nedostaneš. Tobě stačí blábolit, že evoluce je špatná, protože neni v bibli a říká to tak bratr představený.

Mutace nejsou chyby. Z obecnýho hlediska ve vesmíru není žádná chyba. Chyba je jen tam, kde je záměr. To by samotnej vesmír jako celek musel mít nějaký záměry a zároveň by v nich musel dělat chyby. Což je něco, čemu nevěříš ani ty. Postupná změna druhu mutacema je tak nějak uvěřitelnější než jeho náhlý vznik z ničeho.

rr (Po, 10. 4. 2017 - 09:04)

mutace jsou chyby a priroda je vyhodi, nejsou schopny zivota a vubec netvori novy druh

rr (Po, 10. 4. 2017 - 09:04)

Shodun je jenom omezeny, doporucuji vice studovat. Slysel jsi uz slovo DNK a RNK?

Shogun (Pá, 7. 4. 2017 - 09:04)

Shoguna vyhodte, je to...Správce má určitě obrovský zájem o to, abys mu sem kopírovala stohy jehovistických keců, na jejichž kritiku ani nejsi schopná zareagovat. Chodíval sem jistý Marek a cpal sem občas podobný kecy jako ty, ale aspoň se pokoušel o argumentaci. U tebe to nemá naprosto žádnou cenu. Tobě leda zakázat přístup.

rr (Čt, 6. 4. 2017 - 10:04)

Shoguna vyhodte, je to sprostak! prosim, spravce, zablokujte ho!!!

rr (Čt, 6. 4. 2017 - 10:04)

s tim uvodem souhlasim, jsou to nevedexcke vykriky. Pouzivejte klavesu END a preskocite dole

no (St, 5. 4. 2017 - 08:04)

Velice dobrý příspěvek...ono je hlavně potřeba napsat email rovnou správci. Takové výkřiky v diskuzi v podstatě přehlédne.

h (St, 5. 4. 2017 - 07:04)

Mohl by správce Doktorky... Velice dobrý příspěvek Fido! Přečetl jsem první odstavec od Foxíka a bylo mě jasno. Když jsem viděl jak to je dlouhé, tak mne napadlo jak to asi dlouho psal a vymazaní je tak rychlé. Jsem také pro vymazání, ale to správce Doktorky neudělá. Potřebuje aby sem lidé lezli a psali, cokoliv. Má z toho peníze!

Fido (St, 5. 4. 2017 - 02:04)

Mohl by správce Doktorky udělat jednu výjimku a smazat ten úvodní příspěvek od Foxyho z roku 2012? Je to dlouhé, únavné a zdržuje to.
Děkuji.

D (Út, 4. 4. 2017 - 21:04)

ad: a už vůbec nevěří,...Ony se od nepaměti rozlišují různé druhy pravd, a k některým z nich se přibližuje či dospívá třebas i pozorováním, měřením, experimentem, nebo dokonce právě diskusí.

Pokud pak jde specificky o roli diskuse při objevování pravdy, je možné se zmínit například i o tom, že Internetová diskusní fóra se již osvědčila například i při řešení některých matematických problémů.

A pokud pak jde o tebou implicitně nadhozené staré Řeky, ti vynašli a rozvinuli mimo jiné i dialektickou metodu, která je bez diskuse, respektive dialogu, naprosto nerealizovatelná. A u takových vrcholných představitelů řecké filosofie, jako byli Sokrates a Plato, se dialektickou metodou aproximuje dokonce i k tebou zmiňovanému sebepoznání.

Honza777 (Út, 4. 4. 2017 - 13:04)

ad: a už vůbec nevěří, že pravdu lze hledat v civilizované diskusi.

Ano, tomu se věřit opravdu nedá, neb se jedná o nesmyl. Pravdu lze hledat a nacházet pouze a jen v sobě samém, a nikde jinde! Aneb - „Ghnóti seauton“ (poznej sám sebe)

Nejdou se sem p (Út, 4. 4. 2017 - 13:04)

a už vůbec nevěří, že pravdu lze hledat v civilizované diskusi.

Místo toho zoufale potřebují věřit tomu, že oni pravdu už "znají", a že je na ostatních, aby i oni jejich "pravdu" přijali.

Tom (Út, 4. 4. 2017 - 10:04)

Toto jsou bezpochyby...Bohužel je to tak.
Pokud někdo napíše, že poznal Boha a má s ním vztah, tak na to se nic racionálního říct nedá. To je tvrzení, které nejde ani doložit, ani vyvrátit.

D (Út, 4. 4. 2017 - 10:04)

Toto jsou bezpochyby diskusní stránky Doktorky. Pro některé lidi je to však jen jedno z mnoha míst, kde může být šířeno evangelium, boží slovo a podobné s*ačky, ve kterých ovšem tito lidé vidí tu jedině podstatnou a jedině hodnotnou komunikaci. A ppkud jsou tito lidé příliš omezení, příliš málo inteligentní, příliš málo vzdělaní, a jsou si těchto nelichotivých skutečností navíc i vědomi, budou se samozřejmě vyhýbat i tomu, aby svoje okopčeniny vlastními slovy hájili a diskutovali o nich. Místo toho za sebe nechávají promlouvat autority vytržené z kontextu či různé pseudoautority, a jistě to chápou tak, že tímto činí požadavkům své "služby" zadost, že citací někoho takového je daná záležitost jednou provždy uzavřená, a na čtenáři podobných projevů pak už jenom je, aby se s tím smířil, a následně akceptoval i stejné náboženské doktriny, jaké zde propagují daní za*írači a kopírovači.

D (Út, 4. 4. 2017 - 09:04)

Tohle pravidelný...Asi mu ani o nic jiného nejde.

Reklama

Přidat komentář