Reklama

Silvova metoda-podvod,nebo sekta?

alt1 (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

Jeste abych to trochu upresnil. Pokud jde nekdo na kurz s tim, ze mu to nepomuze, tak se mu asi splni.

Kdysi jsem tam vytahl kamarada, se kterym se nedavno rozvedla zena, a on cely kurz jen premyslel jestli se ma zastrelit. A na vsechno rikal, ze mu to nepomuze. A mel pravdu, nepomohlo:-). Kdyby mel metodu zvladnutou pred tim, nez mu utekla, tak by mu to urcite hodne pomohlo, ale v dane situaci to opravdu nezabralo. Ale aspon se nezastrelil a ted uz chape, ze to asi bylo dobre, ze se rozvedli. Ale vylecil ho az cas a par let to trvalo.

alt1 (Pá, 26. 2. 2010 - 10:02)

Michale, Eliska to, zrejme na rozdil od Tebe, zkusila, takze vi, o cem pise.

Nabozenstvi asi dokaze pomoct obdobne, ale viru Te nikdo nenauci, metody silvovky se naucit daji. O penezich to taky je, ale aspon mne se ty penize davno vratily. Nabozenska vira ma spoustu kladu o ktere rada z nas prichazi a kde muze pomoct silvovka.

Prirovnani k nabozenstvi neni tak spatne. Silvovka ma sirokou skalu moznosti a jeden z jejich efektu je, ze dava lidem neco jako viru nebo rekneme optimismus. A to, cemu vereji se jim pak prekvapive casto opravdu podari. Psychika je velmi dulezita a silvovka je v tomto smeru velice ucinna.

Mozna na ukazku, to je snaz pochopitelne. Diky cviceni ze silvovky kdykoliv usnu behem par minut a mam pak kvalitni spanek. I ve stresovych situacich. Pro nekoho muze i jen tato drobnost byt velmi dulezita. Ale to je jen velmi mala cast pozitivnich efektu. A odstraneni stresu se v dnesni dobe taky muze hodit.

Michal (Pá, 26. 2. 2010 - 10:02)

No Elisku asi nepresvedcim a asi to neni ani ucel. Ja jsem temto metodam neprisel na chut. Je to trochu mezi AmWay a nabozenstvim. Myslim, ze modlenim k Bohu dosahneme asi stejneho vysledku ne-li lepsiho a navic je to zadarmo. Jen nechapu jak se nekdo muze vydavat za Boha a jak mu to muzou lidi zrat. Kazdy ma holt sveho konicka. Ja napriklad dost penez prozuru, bo mi to bavi. Tak si to uzijte.

Peter (Čt, 25. 2. 2010 - 09:02)

Zdravim vsetkych, najde sa tu nejaky absolvent kurzu v Kosiciach? chystam sa na kurz a chcel som sa poinformovat trochu o tom, ako to prebiehalo, na akej urovni su lektori, o com prednasaju, co to zahrna a tak. Do akej miery to fungovalo,a kolko ste sa naucili? Asi tolko, inak som zastanca silvovej metody, a jakziv nepochopim ludi co to tu ociernuju, ked su tak proti tomu, preco vlastne venuju cas a energiu na to aby sa len stazovali? O com vam ide, co z toho? Naco sa tym vobec zaoberat? Zatial tolko, vopred dakujem za ochotu odpovedat :) Majte sa lepsie a lepsie..

Eliška (St, 17. 2. 2010 - 10:02)

Tak k cemu to teda je?...Právě o to jde. O návrat k přirozenosti člověka. Opravdu si myslíte, že všichni ví, že být zdravý, spokojený a vyrovnaný, je naše přirozenost? Kéž by to tak bylo. Ale, kdo rozhodne o tom, že Vy budete ten vyvolený a Váš soused naopak zhroucená troska? Ani lektor SM neví. Ten je jen od toho, aby podal informace a na každém z nás záleží, jestli jsme ochotni se jimi řídit. Nepomůže si do nekonečna opakovat nebolí, nebolí, když kurňa stejně bolí. Ale pokud opravdu chci, aby nebolelo a lékař nepomohl, Vaše podvědomí nabídne jiné řešení. Třeba se dozvíte o jiném lékaři nebo o jiné metodě, která zrovna Vám pomůže. Stejně tak nikomu nepomůže dostat se z dluhů, bude-li tuto skutečnost popírat a několikrát denně opakovat "nemám dluhy". To daný problém jen prohloubí. Člověk, který přirozeně využívá sílu pozitivního myšlení, vybruslí z každého problému s nadhledem a lehkostí a nepovažuje tento stav za neměnný. Ale právě ti, co to neumí, zapoměli, že i jejich mysl je tvořivá, můžou, chtějí-li, se tomu znovu naučit.

Eliška (St, 17. 2. 2010 - 01:02)

Díku Bohu, že moji známí...I já děkuji Bohu, že Vaši známí nejsou prodejci pracích prášků. Ještě, aby mi tak lezli do rajonu, to bych se fakt naštvala. Jsem teď odpovídala Michalovi a někam mi příspěvek zmizel.

ufff (Út, 16. 2. 2010 - 23:02)

Díku Bohu, že moji známí nejsou prodejci pracích prostředků a taktéž neprošli podobnými nesmysly. Nemusím je tedy vyhodit ze dveří...ale jinak je to určitě fajn...

Michal (Út, 16. 2. 2010 - 22:02)

Michale, máte pravdu. Já také...Tak k cemu to teda je? Kdybych potreboval pomoc, tak mi to nepomuze a kdyz ji nepotrebuju, tak je to stejne jedno. Jakej je rozdil rikat si Neboli, neboli nebo Kurna to to boli? Myslim, ze si nekdo privlastnil co mu nepatri a to prirozenost cloveka.

Eliška (Út, 16. 2. 2010 - 11:02)

Michale, máte pravdu. Já také znám lidi, kteří absolvovali seminář SM a přesto žijí dál svůj život s velkými problémy. A také jsou lidé spokojení, zdraví a vyrovnaní i bez SM. Tito lidé intuitivně využívají sílu svého podvědomí a řeší s nadhledem vše, co život přináší. Je to pro ně přirozené. Nepotřebují žádné semináře, žádné knihy o pozitivním myšlení. Prostě takoví jsou. SM se snaží naučit lidi právě takovému přístupu k životu, o nic jiného tu nejde. Navštíví-li seminář člověk, který nevěří ničemu, je zarytý pesimista a negouš, zjistí, že se jedná o podvod a zbytečně vyhozené prachy, protože stejně není ochoten něco změnit. A už vůbec ne sám sebe. Zúčastní-li se stejného semináře člověk vyrovnaný, zdravý, třeba jen ze zvědavosti, zjistí, že se nedozvěděl nic nového, protože stejně kreativně už svou mysl využívá. Jen neví, že to, co si před spaním představuje a na co myslí, někdo nazval technika "zrcadlo mysli". Přeji příjemný den a děkuji, že jste reagoval.

Michal (Út, 16. 2. 2010 - 00:02)

Taky jsem byl na dne, mel jsem dluhy nekolik milionu, ale po SM to vse zmizelo i s temi dluhy....
A ted vazne. Podle meho nazotu je to totalni blbost. Pan Silva jen vyuzil toho co vsichni vedi a zalozil si na tom sve nabozenstvi. Znate takove ty pohodove vyrovnane lidi, kteri si dokazou zivou uzivat? Vypadaji, jako by zkusili SM, ale neni tomu tak. Ja osobne znam zhroucene lidi, kteri prosli SM a stejne nic. Jen jsou zhroucenejsi. Moje zena tim taky prosla a nastesti ji to nepoznamenalo, protoze je i nadale skvela vyrovnana a zdrava. Zkuste pouzit vlastni rozum, byt nad veci a vazne Silvu nepotrebujete.

Eliška (Po, 15. 2. 2010 - 11:02)

Poměrně často využívám techniku "zrcadlo mysli". Hrozila mi operace cysty. Po třech týdnech každodenního cvičení v hladině alfa lékařka zjistila, že není co operovat. Cysta zmizela a paní doktorka nevycházela z údivu. Techniku tří prstů používám snad nejčastěji. V každodenním životě je možné použít při parkování, ve frontě v obchodě, při dopravní zácpě a pod. Funguje na 100%. Uvedu příklad. Stojím u pokladny, kde je přede mnou cca 8 lidí. Spojím 3 prsty a dám příkaz svému podvědomí, že za 1 minutu odejdu z obchodu se zaplaceným zbožím. V tu chvíli přijde další pokladní a já jdu k prázdné pokladně, kde jsem první. Nebo když vyjíždím z parkoviště, vždy si přeji, aby moje jízda byla plynulá, bezpečná. Několikrát se přihodí, že úplně nepochopitelně zvolím jinou trasu, než jsem zvyklá a pak zjistím, že jsem dobře udělala, protože se na původní trase vytvořila kolona a došlo k dopravní nehodě. Nebo zjistím, že jsem automaticky sundala nohu z plynu a to dříve než vidím radar. Jsem opravdu ráda, že jsem kurzy Silvovy metody absolvovala. Není to žádný podvod, naučí Vás jen využívat tvořivou sílu Vašeho podvědomí. A že to není zadarmo? To je naprosto v pořádku, není to dobročinná organizace. Ovšem není to zas tak jednoduché. Na semináři jste namotivována, jste tam jen kvůli tomu, že se chccete něco dozvědět, ale přijedete domů, pár dnů máte pocit, že to fakt funguje a pak se dostanete do zaběhnutých kolejí. Vaše okolí Vás považuje za blázna, který si nechal vypláchnout mozek, každodenní realita Vás pohltí. Je opravdu těžké se přinutit každý den udělat alespoň 15-30 minutové cvičení v hladině alfa. Zkoncentrovat svou mysl a uvědomovat si své pocity. Doporučuji, cvičte svou mysl, když prožíváte příjemné období. Když je člověku blbě, dá to daleko víc práce, udržet svou mysl koncentrovanou, aby Vám myšlenky neutíkaly jen k hromadícím se problémům. Pro dnešek končím a přeji krásný den.

Eliška (Po, 15. 2. 2010 - 11:02)

Ahoj Lenko, když jsem se před několika lety dostala do svízelné finanční situace a víc jak rok se mi nedařilo v podnikání, dluhy rostly astronomicky, já upadala do deprese a neviděla východisko, navštívila jsem svůj první seminář SM. I na ten jsem si musela půjčit další peníze. Když jsem se vrátila domů, použila jsem techniku "kontrola snů". Podařilo se až na potřetí. Zdálo se mi, že jedu v autě, které je plné pracích prášků. Pochopila jsem to tak, že mám prodávat prací prostředky. Byla jsem tehdy zaregistrovaná u jedné multilevlové firmy a měla ŽL jako zprostředkovatel. Snažila jsem se bezúspěšně vydělávat pouze zprostředkováním dalších členů. Tato firma nabízela i různé spotřební zboží, pro své partnery za zajímavé ceny. Mimo jiné i ekologické prací prostředky, které se výrobce dodával jen této firmě. V běžné obchodní síti se naše značka nevyskytovala. Na základě nápadu, který se mi objevil ve snu, jsem nafasovala plné auto prášků a začala s přímým prodejem. Vůbec se mi nelíbilo, že budu zvonit na zvonky u cizích lidí, ale věděla jsem, že to je jediné řešení, jak vydělávat nějaké peníze. Čas ukázal, že to bylo to nejlepší rozhodnutí. Překonala jsem počáteční obavy a zakrátko dělala největší obraty. Využila spoustu bonusů, kdy jsem za splnění ročního obratu dostala od firmy elektrospotřebiče v hodnotě 35 tis.Kč. Dnes stále prodávám prací prostředky a i když je tenhle způsob prodeje pro mnoho lidí neatraktivní, je mi to jedno, protože pro mě je to dost dobrý zdroj příjmů. Určitě větší než v klasickém zaměstnání.

Lenka (Ne, 14. 2. 2010 - 22:02)

Ahoj Eliška, ja som zvedavá na tvoje skúsenosti, tak píš.

Eliška (Ne, 14. 2. 2010 - 14:02)

Silvova metoda je, dle mého názoru, skvělá, pokud se ji naučíme používat. Absolvování semináře nikomu úspěch nezaručí. Využít naučené techniky v praxi zas tak jednoduché není. Před několika lety jsem se také zůčastnila seminářů SM. Dnes mohu říct, že v mnoha směrech mi tato metoda pomáhá v každodenním životě. To neznamená, že můj život nabízí jen procházku růžovou zahradou. Myslím tím, že když musím čelit nějakému problému a vzpomenu si na silvovu metodu, řešení vždy najdu. Někdy sice mé podvědomí nabídne řešení, které se mi vůbec nelíbí, ale poslechnu-li, čas vždy ukáže, že rozhodnutí bylo správné. Zajímá-li Vás konkrétní příklady, reagujte, budu pokračovat.

becina (Ne, 14. 2. 2010 - 11:02)

Všem zájemcům přeji krásný den.I já mám zkušenosti se SM a jsem spokojená.Pomáhá mi dodnes,téměř ve všem.Funguje to jako andělíček nad vaším životem.Ale opravdu záleží na každém z nás k čemu ji využije.Princip spočívá v tom,že přejeteli si zdraví,celou svojí myslí,tělo udělá vše pro to,aby se uzdravilo.To je základ.Pokud ale chcete někomu ublížit,ublížíte si sami.To co přejete druhým,vrátí se i vám.Je to však daleko složitější a každému jednotlivci to funguje jinak.Někomu na30%,někomu na 60%.Záleží na mnoha dalších okolnostech.V každém případě doporučuji všem,kteří se chtějí nezávazně něco o tom dozvědět,přečíst si literaturu-"Silvova metoda kontroly mysli".A pokud po přečtení,dojde i k přesvědčení(nejsou to ani čáry,ani podvod),je na nejlepší cestě absolvovat kurs.Bohužel,byznis je dnes,téměř už ve všem.Ale,třeba právě absolv.SM v budoucnu najdou řešení. Přeji všem,ať se jim daří lépe a lépe.

Silvovka je opravdu i o...Dobrý večer, setkala jsem se s člověkem, který má za sebou SM, ale nezdá se mi to dost přesvědčivé. Budu ráda za vaši zkušenost. Lída

Lenka (St, 3. 2. 2010 - 21:02)

Každý kto bol na kurze a nie je psychicky mimo, vie, že o sektu nejde. Ako nám bolo povedané pri súčte svojich úspechov ďakujte tomu, čo zodpovedané Vášmu životnému postoju. Či už Bohu, či prírode, Vesmíru, alebo čomukoľvek inému. Každý ako to cíti.

Dokážem si predstaviť, že jedinci, ktorí nie sú vyrovnaní a majú sklony zachádzať do extrémov možu prepadnúť pocitu, že skrz techniky SM dokážu robiť zázraky. Každý súdny človek si techniky vyskúša a buď zistí, že to funguje, alebo naopak, a podľa toho ich potom buď používa, alebo nie.
Je slobodnou voľou každého človeka, či na kurz ide, alebo nejde. Chápem, že mnohí by tam možno aj šli, ale je to pre nich drahé, ale neodcudzovala by som tých, ktorí za to tie peniaze dajú. Každý je ochotný míňať peniaze inak a na iné veci.

Ja som na kurze bola, niečo zafungovalo, niečo nie, ale celkovo si myslím, že to človeku prospieva. Ale znovu hovorím o zlatej strednej ceste. Myslím si, že človek ma naozaj veľkú vnútornú silu a SM človeku ukáže sposob ako ju viac používať.

Inak by som rada uvítala diskusiu ľudí, ktorí Silvovku absolvovali, aby si človek mohol prečítať čo z nej používajú a čo nie, proste si vymeniť skúsenosti. Neviete o nejakom blogu, kde by takáto diskusia prebiehala?

alt1 (Út, 2. 2. 2010 - 16:02)

Na kurzech a v knihach se zduraznuje, ze k negativnim ucelum, napr. nekomu ublizit, to nelze pouzit, ze se to nepodari nebo ze to ublizi autorovi negativnich snah.

Ale asi je mozne, ze nekdo, kdo uspesne absolvoval silvovku si nekde dokaze urvat vetsi krajic a na ostatni pak zbyde mene.

V kazdem pripade, i kdyz je nekdo takovy v okoli, muze byt nejlepsi obranou znalost stejnych technik.

Jinak moje osobni zkusenost je, ze kurzu se ucastnili lidi, kteri chteli pracovat na sobe, at uz s cilem vylepsit si zdravi nebo schopnost studovat nebo byt uspesny v zivote. A vsichni pusobili velice sympaticky. V praci moc mezi lidi neprijdu, takze pro mne i lidi co tam chodili byli jednou z motivaci navstevy kurzu.

Neli (Út, 2. 2. 2010 - 13:02)

Jan & T_Funken

Kdyz mate...A co třeba charakter člověka, který si tuto metodu osvojí? Co když někdo tuto metodu úspěšně využívá, ale na úkor druhých? Znám osobu se sebou nyní velice spokojenou, ovšem řadě lidí v okolí je nyní o dost hůř.

alt1 (Čt, 14. 1. 2010 - 21:01)

Jan & T_Funken

Kdyz mate pocit, tak mate pocit:-). S tim se asi neda nic delat.

Vzhledem k tomu, ze jsem radu kurzu absolvoval, tak mozna lepe chapu to, co pisi ostatni absolventi, a vim, ze to neni organizovany marketing. A pri nejmensim, ze ti lidi ten kurz absolvovali a aspon neco z nej pochopili.

I ja to doporucuju svym znamym. Osobne si myslim, ze ten kurz je jedna z nejlepsich investic nejen co se tyka zdravi. Clovek je pak pripraveny i na situace, ktere si zatim ani neumi predstavit. Uz je to hodne dlouho co jsem kurz absolvoval, ale to, co jsem se naucil, vyuzivam stale dost casto. Uci se tam dulezitejsi veci, ale i to, ze dokazu kdykoliv usnout, za to stoji.

A jak jsem zjistil, nikdo vazne nemocny na kurz nejde, prestoze by mu to pomohlo. Takze doporucuju jit radsi driv. Ale delejte jak myslite.

Reklama

Přidat komentář