Reklama

Pharmatex

Sona (Út, 20. 7. 2004 - 20:07)

Ptala jsem se MUDr.Liskove na Pharmatexu:Kdyz je Pharmatex tak ucinny jak se uvadi, proc gynekologove maji takovy odmitavy postoj? (napr.ten muj rikal, ze urcite nemuze byt Pharmatex ucinnejsi nez normalni spermicidy). Tady je odpoved, ktera mi prisla:"Odmítavý postoj je OSOBNÍ NÁZOR Vašeho gynekologa. Nerada bych spekulovala opohnutkách k tomuto neg.postoji.To co osobním názorem není, vyplývá ze statistiky klinických studiiprováděných na více než 4000 uživatelkách.Tato statistika, potvrzuje, že spolehlivost Pharmatexu je např.ve srovnání skondomem cca 5-10krát vyšší.Konkrétněji:Účinnost antikoncepce se určuje podle tzv.Pearlova indexu tj.počettěhotenství u 100 žen užívajících po jeden rok zvolenou antikoncepci.U kombinovaných hormonálních pilulek se popisuje Pearlův index 0,1-0,4.U Pharmatexu - Pearlův index = 0,68-2,5Kondom = Pearlův index - 4-14Nechráněný styk - Pearlův index= 80-85.Důležité je dodržet 3 rady pro maximální účinnost tj.1) nepoužít mýdlo 2 hodiny před a 2 hodiny po styku2) nekombinovat s jinou vaginální léčbou3) aplikovat další dávku před každým novým stykemNeg.názor některých lidí možná vyplývá ze selhání Pharmatexu, při nesprávnémpoužití tj. nedodržení 3 rad pro max.účinnostNejčastější chybou je, že ženy nepoužijí Pharmatex před dalším novým stykem.Přeji Vám krásné léto.S pozdravemMargit Lišková"

Dunča (Čt, 15. 7. 2004 - 10:07)

Ahoj Icy, vyzkoušela jsem obě formy a vyhovuje mi nakonec nejvíc globule. Zavádí se rukou co nejhlouběji ... aplikátor je pouze u krému. Hodně zdaru! PS: přítel má možná delší prstíky ;o)

Štěpánka (Čt, 15. 7. 2004 - 10:07)

Ahoj Simono,v létáku jsou psané všechny zásady, které se musí dodržet při použití Pharmatexu. Jak moc letáčky nečtu, tak u Pharmatexu jsem si to důkladně několik krát přečetla.Pak jsem našla speciální stránku pouze o Pharmatexu, kde výrobce taky na to upozorňuje - podívej se na www.pharmatex.cz.

Sona (St, 14. 7. 2004 - 19:07)

Ja jsem po vysazeni HAK nemela menzes vubec! Takze jestli mas spineni, bud za to vdecna :) Ja jsem byla dost v nervech, kdyz jsem menzes nemela, udelala jsem si tehotensky test a negativni. Takze pro jistotu si treba test udelej, ale myslim, ze je to ok.

Icy (St, 14. 7. 2004 - 00:07)

Ahoj holky,chtela bych se Vas zeptat jak si zavadite ty tablety Pharmatexu? Normalne rukou, nebo je k tomu nejaký aplikátor? Dekuji:)

Monika (Út, 13. 7. 2004 - 19:07)

Díky! Tak ani Lactacyd...NO, ted mi místo menstruace přišlo jen takový špinění a zatím se nic nerozjelo, tak se trochu začínám děsit. Říkám si, že zatím nebudu plašit, ale příjemný to není. Nemáte s tím nějakou zkušenost? Doufám, že to není příznakem těhotenství, protože jsem nadšeně důvěřovala Pharmatexu...a nerada bych litovala. Vysadila jsem HAK před dvěma měsíci a první menstruace byl normální. Tahle je divná, skoro vůbec žádná...

Mydri (Út, 13. 7. 2004 - 15:07)

Ptala jsem se při nákupu lékárnice, řekla jasně VŮBEC žádný prostředek na mytí, ani prostředky určené přímo k intimní hygieně, tedy ani Lactacyd.

Evian (Po, 12. 7. 2004 - 21:07)

Ja doverujem kondomu. Po niekolkych rokoch brania hak mi vyhovuje suloz s gumkou a oral. Nikdy viac by som tabletky uz nebrala. Stavaju sa mi vlasy dupkom, ked moja 17 rocna neter zacala pouzivat Mercilon:(((((((((((((

Sona (Po, 12. 7. 2004 - 19:07)

Ahoj Zuzco, tak s tou vahou ti docela verim. Zalozila jsem tuto diskuzi kdyz jsem vysadila HAK. Nejakou dobu jsem HAK nebrala, ale protoze jsem nemela vubec menzes, premluvil me gynekolog, abych nasadila novou HAK. (aby se mi srovnal cyklus) No reknu vam vsem: mam najednou vetsi chut k jidlu, boli me prsa, citim se nejak otekle. Kdyz si to srovnam jak skvele jsem se citila bez HAK!I kdyz jsem se bala ze jsem tehotna, takze jsem mela trochu nahnano (pouzivala jsem Pharmatex). Tehotna jsem nebyla a jinou antikoncepci jsme nepouzivali. Ted s HAK sice vim, ze nemuzu otehotnet, ale moje nalady jsou fakt priserny, mam takove depresivni stavy...Takze muj zaver je: zitra vysadim antikoncepci a fakt uz nikdy vic hormony! Takze pro vas, ktere premyslite, ze se vratite k HAK dejte na me: bez hormonu je fakt lip.

Táňa (St, 7. 7. 2004 - 13:07)

Milá Lili, nevím odkud jsi, nevím zda jsi byla už v USA ale co vím je, že Pharmatex v USA zatím není možné koupit. Takže sis asi Pharmatex spletla s nějakým jiným lokálním antikoncepčním přípravkem, možná podobného názvu, ale s nižší účinností. Přeju ti co nejméně vedlejších hormonálních účinků. Táňa

Petra (Út, 6. 7. 2004 - 13:07)

S tím jsem se taky setkala, a nejen u gynekologa. Samozřejmě i bez ohledu na farmaceutické firmy co doktor, to názor (někteří například dávají více na farmakoterapii, někteří by raději zase všče hned řešili chirurgicky), takže se mi osvědčilo ptát se více doktorů, pokud to jde. Zajímavé je také mít nějaké známé, spolužáky, příbuzné atd. ve výzkumu, ve farmaceutické firmě, mezi lékaři, protože to se často dostanete k informacím, které by jste jinak nezískali. Jak už jsem to psala, stokrát raději Pharmatex než jakékoliv hormony!!!

Lida (Po, 5. 7. 2004 - 14:07)

Jenom takova mala poznamka k rozhodovani. Kdyz se budete na tento pripravek ptat gynekologu, vezte, ze nekteri jsou primo zainteresovani vyrobci na predepisovani antikoncepce, takze vam ten pripravek budou rozmlouvat z ne tak uplne etickych duvodu. Dokud jim firma vyrabejici Pharmatex neco nenabidne, je mozne, ze ho oni nenabidnou vam! Jsou samozrejme i normalni dobri doktori, kteri reknou uprimny nazor, ale jsou i ti, kteri si proste potrebuji privydelat. Pracuji ve pharma-firme takze bohuzel vim jak to chodi.

zuzka (So, 3. 7. 2004 - 21:07)

nevím jak po čípku a le po krému ja dobré vzít intimku poněvadž při chůzi apod. se občas něěco uvolní a určitě je prevence lepší než pak mokrá noha. CO SE TÝČE HYGIENY UŽ BYLO ŘEČENO VŠE UŽ JE NA KAŽDÉ Z VÁS KTEROU VARIANTU MYTÍ A NEMYTÍ PARTNERA ČI VÁS SI VYBERETEPŘEJI MNOHO ZMARU VŠEM NEŽÁDOUCÍM :-) SPERMIÍM

Alexandra (Pá, 2. 7. 2004 - 15:07)

Beruška: O čípku zavedenom pekne hlboko (najlepšie šikovným mužským prstíkom: )) ani nevieš, nemá prečo vytekať. Časť obsahu, ktorý z Teba vyteká po styku je i čípok PHARMATEX (čo je logické), no jeho vačšina ostáva vnútri a plní svoju funkciu zabíjania spermií. Preto je i dobré bezprostredne potom umyť sa len zvonku a nechať účinné látky v sebe posobiť. Ono sa to neskor po troškách nejako samo vyplaví a vymyje.

Štěpánka (Pá, 2. 7. 2004 - 13:07)

Ahoj holky,po týdnu jsem opět u PC a hned Vám píšu.S tou vodou a mytí před použitím Pharmatexu chci napsat pár vět.V letáčku na Pharmatex se píše nepoužívat 2 hod před a 2 hod po styku mytí mýdlem. Ale o mužích se nic nepíše, kdyby to bylo velké riziko, určitě by to výrobce napsal.Jedná se spíš o to, že když je měkká voda, tak člověk nemůže důkladně dostat mýdlo z rukou a měje se a meje se a nic, a až když se utře do ručníku tak má suché ruky. V tomhle případě je riziko. To samé se týka mytí mužů mýdlem před stykem, když se umeje a důkladně spláchne mýdlo a utře se tak tam riziko snížení učinku Pharmatexu nevidím. U žen je to jiné. Když se umývame tak je riziko, že mýdlová voda se dostane do vagíny a nevypláchne se a vtom případě je riziko pro Pharmatex. Neviděla bych to tak dramaticky s mytím mužu a rukou před stykem při použití Pharmatexu. Jen ať jsou pěkně čistý a voňavý.Užíte si prodloužený víkend.

Beruška (Pá, 2. 7. 2004 - 07:07)

Alexandra: Tak to je úžasný!!! A chci se zeptat, jestli ty čípky, když si je zavedeš, z tebe po rozpuštění nevytékají? Moc díky!

Alexandra (Čt, 1. 7. 2004 - 15:07)

Pripájam sa k Vašej debate s mojou skúsenosťou: PHARMATEX používam viac ako 2 roky a som viac než spokojná - spolahlivosť je zaručená a neviem o žiadnych vedlajších účinkoch. Je úžasne praktický a myslím jediný spolahlivý a cenovo dostupný produkt tohto druhu na trhu v SR i ČR, ktorý by som nevymenila za žiaden iný! Čípky sa lahko aplikujú a rýchlo rozpúšťajú a zasúvanie aplikátora s gelom sa stalo zábavou a vzrušujúcou predohrou pre mňa i mojho partnera, ktorý v tom má prax a moc sa mu to páči! Priznám sa, že mám na základe poznatkov nedoveru k hormonálnej antikoncepcii a nikdy som ju nepoužívala. Som nesmierne rada, že PHARMATEX je už v predaji i u nás! Holky, nebojte sa toho a vyskúšajte, všetkým Vám to doporučujem, je to fakt super!

Katka (St, 30. 6. 2004 - 12:06)

Díky za Vaše názory, trochu mě to podpořilo. Já sama jím hodně zdrave ,jídelníček jsem kompletně změnila před 4 roky a sama jsem se divila, kolik se vše na mém zdraví zlepšilo, kdyby mi to někdo do té doby tvrdil, tak bych tomu neveřila, myslím, že zmena stravy má takový vliv. Samozřejmě vím, že Ha je větší svinstvo a zásah do organismu a taky jsem dospěla do stavu, kdy bych na potrat už nešla a ani bych nemusela. Jen dítě ještě nechci, až tak za dva tři roky, tak mám jisté obavy, teď s HA mám téměř jistotu, že se nic nestane, ale také mám žadu zdravotních problému, které s největší pravděpodobností HA zhoršuje. Takže Pharmatex určitě zkusím a prosím, napiště mi ještě po několikáté, zda ho opravdu používáte bez jiné ochrany (kondom, přerušovaná soulož) a jak dlouho. Moc mi to pomůže. Trochu se teď plaším, protože tři moje kamarádky vysadili HA po dlouhé době (kolem 10let) , všem kupodivu menses naběhla v pohode a všechny tvrdily, že dítě ještě počká a dvě jsou už v tom. Jedna po 3 měsících a druhá po 4 měsících bez HA. Jedna se diví a nechápe, druhá přiznává, že asi nebyli tak opratní. Sice ani jedna neměla Pharmatex, ale i tak mi to nahnalo. A já ani partner kondom nechci, to mám už za sebou, jako antikoncepci se stálým partnerem(manželem) ho nechci.Díky za rady P.S. Ten můj se pořád myje a sprchuje, ještě ke všemu....

Zuzča (St, 30. 6. 2004 - 10:06)

UŽ JSEM TO JEDNOU PSALA ALE PÍŠI ZNOVA. Ptala jsem se přímo výrobců a propagátoru pharmatexu na očistu chlapa(jelikož mi osobně se to zdá logické) a potvrdili mi že aji chlap se nemá mýt - vyhýbat se jakýmkoli mýdlům a gelům apod. já sobně jsem taky po 5 letech zrušila HA změnila stravu začla pít Aloe Vera na detoxikaci organizmu po všech těch svinstvech ať už hormonech, či éčkách a lepku. Zhubla jsem po půl roce 5 kg(z 50 na 45 při 158cm) podotýkám neúmyslně, až na prsa jsem to samozřejmě uvítala jelikož mi tzv. rostla prdel a další jako břicho a stehna. Bylo mi zjištěno, že za 60% mého hubnutí může zrušená antikoncepce, zbytek Aloe a změna stravy. Podotýkám, že loni jsem makala v posilovně a hovno z toho - letos nic a hubnu sama. Nemusí to tak být u každého ale hormony jsou svinstvo ani nepíšu co všechno mi z nich bylo - co jsem si ani neuvědomovala. Používali jsme od nového roku tedy kondomy a teď pharmatex - díky bohu za něj. Věřím mu a ikdyž dítě plánuji za 5 let, po letech jsem změnila názor a už bych na potrat něšla - děj se co děj.toť vše.

Petra (St, 30. 6. 2004 - 09:06)

Ahoj! Jak už jsem napsala, Pharmatex už nějakou dobu s přítelem máme za jedinou antikoncepci (po zkušenostech s hormony jim říkám už nikdy!) a jsem s ní zatím maximálně spokojená. Podlé mé lékařky je spolehlivost vyšší než u samotného kondomu, což je pro nás dostačující, protože sice dítě neplánujeme, ale počítáme s tím, že by se mohlo "podařit" a tuhle situaci bychom zvládli. Jinak k té "spoustě" chemických látek, tady je složení: Benzalkonii chloridum 1,20g ve 100g krému, pomocné látky: kyselina citrónová, makrogolpalmitostearát, levandulová silice, čištěná voda. Jistěže Pharmatex obsahuje chemii, jak jinak, ale pro mě osobně by byla mnohem větší újma na zdraví užívat antikoncepci - vím, co se mnou dělala po fyzické a psychické stránce a domnívám se, že její užívání by u mě zcela jasně vedlo k vážným zdravotním problémům. Raději tedy snesu tu chemii v Pharmatexu (účinná látka se podle výrobce nevstřebává do organismu), než HAK. Ostatně - pustila jsem se teď naplno do ozdravy organismu (taky po užívání HAK a ATB, bohužel), sehnala jsem spoustu informací, a když si čtete, co s naším oragnismem udělá už "jen" nesprávná výživa a zácpa...tak by mě nějaké chemikálie ve Pharmatexu až tak nevzrušovaly. Uklízím před vlastním prahem, pozvolna měním výživu, odstraňuju z ní co nejvíc ty chemické věci, čistím střeva....má to po hloupém týdnu 100krát větší efekt než ty nejzázračnější doplňky výživy a léky :-)))

Reklama

Přidat komentář