Reklama

Katolici - jsou normalni?

Martina (Út, 22. 8. 2006 - 16:08)

Ahojík, já asi rok a půl chodím se slovákem. Bydlíme v Čechách. On pochází z rodiny, kde jsou všichni věřící, choděj každej den do kostela a tak. Jenže nejhorší je, že nutěj přítele, aby chodil do kostela a pletou se nám do vztahu, že spolu jen žijeme a nejsme svoji - dávaj nám číst různé články o antikoncepci a sexu, jak je všechno špatný.. Já jim ale taky necpu svý názory - že si myslím, že Bůh neexistuje, že se dá všechno vysvětlit jinak (ikdyž něco mezi nebem a zemí třeba je, ale rozhodně ne Bůh), že nechcem zbytečně ztrácet čas nějakým modlením, který stejně k ničemu není, že na světě žijou miliony lidí, který se nemodlej a nevěří a nijak jim to neschází a nemusí chodit do kostela, který smrděj starobou, a zpovídat se ze svých hříchů - to přeci můžu říct svým nejlepším přátelům a ne nějakýmu cizímu člověku. Prostě to nechápu. Tím ovšem netvrdím, že to jsou všechno špatný lidi. I věřící jsou fajn, ale nic se nemá přehánět. K čemu je, když chodíš do kostela a střídáš ženský víc jak boty??Myslím si, že to je nesmysl. Přijde mi to jako když dítě věří v nějakou pohádkovou bytost - třeba na Santa Clause - a je to blbost. Tím bych jenom chtěla říct, že bych byla šťastná, kdyby mě pochopili. I já chápu je, že na to věří, a oni by měli pochopit mě a nenutit do toho jejich. Co myslíte???

Návštěvník (Ne, 23. 7. 2006 - 18:07)

Katolici mouhou byt nenormalni tak jak nekatolici

Hojfa (So, 22. 7. 2006 - 17:07)

Takže usuzuju, že když někdo sleduje seriál The Simpsons, jistě se jedná o dobrýho věřícího. Nejspíš nemá co napráci, když kouká na televizi a oddává homosexuály.

Hojfa (So, 22. 7. 2006 - 17:07)

Evo! Nejsem katolík ani křesťan, ale znám dost křesťanů. Stejně jako každej člověk i oni mají svoje mouchy, ale i svoje klade. Díval jsem se na stránky, nad kterýma se pohoršuješ. Nepřišlo mi na tom nic špatnýho, prostě nemůžou bejt všichni lidi stejný. Proč všichni chtějí aplikovat svůj model světa na druhý? Křesťané si myslí, že člověk bez Ježíše je ztracen, ateista zas má svou víru v moderní vědu. Milovník sexu nechápe ty co bez sexu žijou. Prostě svět je pestrej.

Jana (Ne, 16. 7. 2006 - 21:07)

No o normálností pana Šimonovského jako katolíka se dá hodně uvažovat. Ale musím uznat, že jeho propaganda co se týče jeho paskvilu nazývaný silniční zákon je přímo geniálná. I v ČT, i v Právu, i na servru Novinky cz. .

Honza (Ne, 16. 7. 2006 - 20:07)

Na podkladě svých vlastních zkušeností naposledy o volbách kdy jsem měl možnost se na vlastní oči přesvědčit, jak česká televize zkresluje a zamlčuje informace (o NOVĚ se ani nebavím, tu my neplatíme ze státního rozpočtu, tak jí určité právo na mystyfikace přiznávám) musím říct, že co není v konfliktu s oficiálním schématem, o to česká televize informuje otevřeně. Co ale je v kolizi s obecnou doktrínou současné společnosti, o tom televize buď vyloženě mlčí nebo jemně upravuje fakta. A bohužel podle toho co pozoruji ve svém okolí i své nejbližší rodině, mnozí lidé tomu věří a ten stav jim vyhovuje. Nemusí se totiž trápit myšlením. Televize to tak řekla, a tak to je. Basta. Trochu mi to připomíná geblsovskou propagandu o velikých vítězstvích u Stalingradu zatímco Paulus tam mlel z posledního. Nebo dezinformace padesátých let.

J (Ne, 16. 7. 2006 - 19:07)

Honzo, myslis si, ze lidi v ceske republice dostavji pravdive informace? Nebo aspon se snazi je ziskat?

IM_cookie=true (Ne, 16. 7. 2006 - 10:07)

Tome, koho ty myslis za ty terorysty?

Návštěvník (Ne, 16. 7. 2006 - 10:07)

No jo v Cesku je ta nejmensi rozenost

Ozzy (Ne, 16. 7. 2006 - 10:07)

V roce 1974 prohlásil alžírský prezident Boumedienne toto:
"Brzy prorazíme do severní polokoule. Budeme ji dobývat tak, že vaše území zalidníme našimi dětmi. Ovládneme ji dělohami našich žen."

V roce 2005 bylo nejčastějším jménem mužských novorozeňat ve Francii, Holadsku a Británii Mohamed. Z britských dětí narozených v roce 2005 je 40 procent muslimských.

Především toto je alarmující, ne povodně a války, tato muslimská invaze do celého světa, se kterou nikdo nic nedělá a kdo tady řekne cokoli proti muslimům, je považován za rasistu. Až vám budou stát ve všech městech mešity místo katolických kostelů a všude bude platit šaría, asi se budete divit. Když už chtějí být katolící k něčemu užiteční, tak ať se vzpamatují, otevřou oči a něco s tím dělají, ovšem nejenom oni, celá Evropa, celý svět.... jinak bude pozdě, ono už je pozdě teď. :-(((

Honza (Ne, 16. 7. 2006 - 09:07)

Ale to si neodporuje Tome. Pochopitelně že v minulosti zanikaly civilizace a měnilo se klima. Měnila se polarita pólů apod. Vždy se to dělo, když se vývojový proces z nějaského důvodu dostal do slepé uličky a jediné řešení bylo vše smazat a začít s další evoluční etapou. A totéž se děje nyní. Opět nastává období, kdy stávající styl myšlení a chování je nefunkční a nic neřešící. Pochopitelně troubové u koryt chlácholí lidi, nic se neděje, dál choďte do práce a k volbám, dál nám dávejte své peníze a myšlení a sledujte blbosti co vám předkládáme v bedně. A právě paradoxně tenhle omezený přístup celý proces autočištění zrychluje. Takže mne války ani povodně netrápí. Dokud nás to bude bavit, budeme je mít. Až nás to přestane bavit, změníme se a změní se i vnější podmínky.

tom (Ne, 16. 7. 2006 - 08:07)

Ano, Honzo, taky si myslím, že v konečném důsledku tento typ debaty nemá smysl - mohu debatovat s někým, s kým mám podobné názory a budeme se přít v maličkostech. Ale Ty zase nevěř, že nastává radukální proměna. Podnebí se na planetě měnilo i v minulosti a taky dost drasticky. Víš třeba o tom, že na území (tuším) Dánska rostly v minulosti pomeranče ap? A lidstvo? kolik kultur v minulosti zaniklo, že ano. Takže se může stát že za nějakou dobu postupně vymřou bílí evropané a budou v tomto prostoru nahrazeni Asiaty nebo afričany. Zase nic neobvyklého. Z hlediska politického byla studená válka nahrazena jinými typy konfliktů, momentálně terorismem a rozpínajícím se islámem. V době kubánské krize bylo daleko blíže ke zkáze lidstva.

Honza (Ne, 16. 7. 2006 - 06:07)

K spoustě věcí, jež Jana uvádí mám nějaké "ale". Jenže by to byla nekonečná debata a nevím jestli by měla nějaký smysl. V jednom má ale Jana pravdu. Současný řád věcí se chýlí ke konci a nastává radikální proměna. Častost a intenzita povodní, jiné katastrofické události svědčí o převibrovávání Země na vyšší energetickou úroveň. Mění se intenzita sluneční energie, mění se klima. Stávající politická ekonomická a ekologická situace je neudržitelná. Jedna válka stíhá druhou. A žádní soudruzi prezidenti oblbující lidi a tvrdící, že nic se neděje, nejsou dále pravdě. Mimochodem, když už jsme u těch sekt, napadlo vás někdy že nejen náboženské nýbrž i politické sekty můžou být? Například současný konzumismus propagovaný řadou současných pseudodemokratů není nic jiného než ideolofie Zlatého telete. Aneb, nakraď co můžeš a po nás potopa. Není tu vůbec žádný rozdíl mezi komunismem, fašismem či náboženskými extrémy a jinými fanatismy. Mnohé to asi překvapí, protože vytváříme pověru, že žijeme "správně" a máme "ty nejlepší" informace ale v čele našeho státu a v čele řady ostatních zemí jsou obyčejní ideologičtí zaslepení fanatici. Ovšem to pochopíme opět až za čtyřicet let. Pokud tu ještě budem.

Návštěvník (So, 15. 7. 2006 - 19:07)

Jak to vis?

radek (So, 15. 7. 2006 - 19:07)

Martine, mrkl jsem na ten web a je to opravdu síla.

Návštěvník (So, 15. 7. 2006 - 19:07)

Na tohle tady už kdysi kdosi fundovaně odpovídal - všichni, co nevěří v "pravého" boha, prý půjdou do pekla. Tak teď už to víte.

radek (So, 15. 7. 2006 - 19:07)

ano, to bude jistě zajímavá a fundovaná odpověď.

Jano, (So, 15. 7. 2006 - 17:07)

co se stane s těmi, kteří o Ježíšovi z Nazareta nikdy neslyšeli, přesto upřímně věří a případně vyznávají náboženství své geografické lokality - ti jsou také odsouzeni ke smrti ?

Nebadal (So, 15. 7. 2006 - 15:07)

Je ultrakonzervativní militantní katolík, není možné podle něj posuzovat všechny.

Martin (So, 15. 7. 2006 - 15:07)

Inkvizitor Nebadal opět perlí

http://www.contras.wz.cz/www/view.php?cisloclanku=2006070007

Ten člověk musí mít hodně velkej problém

Reklama

Přidat komentář