Reklama

Zyprexa

Eva (Pá, 18. 6. 2010 - 09:06)

můj syn bere zaprexu 1...Prodám Zyprexu jen pro léčbu-nechci aby byly leky zneuzity! Urcite se domluvíme. Kontakt: [email protected]

Vašek (Ne, 16. 5. 2010 - 12:05)

Také mám při vysazení zyprexy nespavost,zyprexa je návyková,tak nevím jestli by se při jejím vysazení spánek srovnal a jak dlouho by to trvalo?

tomas (So, 15. 5. 2010 - 21:05)

Nevite jak bych se mohl zbavit zyprexy a nebo ji nahradit jinym praškem?Strašně mě tlumi?

M. (Ne, 2. 5. 2010 - 12:05)

Ahoj, já jsem ležel na...A jsi na tom lépe?

danka (Po, 12. 4. 2010 - 13:04)

Nechci nikoho strašit, ale s...Ja mam podobný problém.Beriem zyprexu päť rokov.Posledny rok 5mg.Pred mesiacom som vysadila.7 dni v pohode,potom prisiel tras,studeny pot, sucho v ustach a nemohla som spat,tak som ju opäť nasadila.tiez neviem co s tym.Spolieham na doktora,co mi povie.Bojujem tiez s tou zyprexou.

MB (Po, 22. 3. 2021 - 19:03)

Taky nespím už měsíc po vysazeni zyprexy. A nevím jak dlouho to ještě bude trvat.

TN (Pá, 25. 6. 2021 - 17:06)

Už se stav zlepšil? Polevuje syndrom vysazení? Prožívám podobné a jasně by mě potěšilo, slyšet, že se vše srovná.

George2 (Pá, 9. 4. 2010 - 18:04)

Přešel jste někdo úspěšně ze Zyprexy na Solian(nebo berete oba)? Dlouhým braním Leponexu na schízu se mi vytvořila OCD(obsedantně kompulzivní porucha). Mám úzkosti a vtíravé myšlenky.pak jsem dostal Zyprexu a problém se nevyřešil, ačkoli obrovskými dávkami antipsychotik se úzkost dá potlačovat. Měl jsem také Dogmatil a vkládal jsem do něj velikou naději, ale měl jsem bolesti v mozku.

Díky předem za reakce

George2 (Pá, 9. 4. 2010 - 18:04)

Leponex i Zyprexa mají...Při depresi je v mozku nedostatek serotoninu, cholin blokují některá starší antipsychotika jsou anticholinergní(zeslabují kognitivní funkce), Cholin se dá získat v přípravcích s lecitinem, schíze IMHO nevadí. Nová antipsychotika se berou většinou na schizofreniii (a maniodepresivní psychózu), mohou podpořit AD v jejich účinku. Naopak, to nevím, AD mohou podpořit pacienta všeobecně.

gabriela76 (Pá, 2. 4. 2010 - 10:04)

Chtěla bych se Vás zeptat,zejména mužu kteří užívají zyprexu zda muže mít při dlouhodobém užívá vliv na plodnost???Přítel užívá tento lék již 6 let.

Kaja (Pá, 26. 3. 2010 - 13:03)

Leponex i Zyprexa mají širokospektrální účinky na psychiku.Jsou tedy vhodné pro monoterapii na schízu(leponex má lepší rozpětí dávkování než zyp.).Ale na mne osobně Leponex působí sedativně a uklidňuje mne.Taky snadněji zapomínám na nepříjemné,ale i příjemné vjemy,které by mi jinak utkvěly v mysli...oba jsem užíval a to samé:po 2 hod: žravost,útlum,spánek,nálada tak neutrál..CHCI SE ZEPTAT NĚKOHO,KDO SE ZAJÍMÁ O ÚČINKY PSYCHOFARMAK(,jen tak pro přehled,a pro sebe):PŘI DEPRESI JE V MOZKU PŘEBYTEK ČI NEDOSTATEK SEROTONINU?A CHOLIN SE MÁ BLOKOVAT ČI PODPOROVAT PŘI SCHÍZE?NEBO TAKHLE--MŮŽOU SE ANTIPSYCHOTIKA POUŽÍT NA DEPKU A NAOPAK?--můj psychouš mi na to není schopen odpovědět.

Kaja (Pá, 26. 3. 2010 - 12:03)

Podobný lék jako Zyprexa(olanzapin) je Leponex (klozapin).Oba patří do MARTA(multireceptor.blokátorů).Leponex je nejstarší z atypických antipsychotik a nedoplácím za něj. Oba působí na různé serotonin,dopamin,noradrenalin,histamin a přes muskarin.receptory-cholin-,který Zyprexa ovlivňuje jinak než Leponex.Ten může vyvolat na rozdíl od Zyprexy agranulocytózu,ale jinak má podobné žádoucí i nežádoucí účinky.

Petas (Út, 16. 3. 2010 - 10:03)

Nechci nikoho strašit, ale s vysazením zyprexy je to těžké. Přijde mi, že jsem ke své nemoci přišel jak slepý k houslím a ještě navíc mi k ní dali léky. Nejsem tak příliš spokojený s tím, že musím brát tento lék. Sám jsem se pokusil o jeho vysazení a musím říct, že to nedopadlo dobře. Dostavily se pocity osamocení, nespavost a třes. Přesto jsem v názoru na lék velmi rozporuplný. Nevím jestli bojuji s nemocí nebo s lékem. Raději bych byl bez něj. Svůj boj ale nevzdám. Budu hledat někoho, kdo ví jak na zyprexu vyzrát, ať už to bude lékař nebo léčitel.

Jane (St, 17. 2. 2010 - 12:02)

můj syn bere zaprexu 1 měsíc...Moje zkušenosti s doplatkem jsou tyto. V lékárně na malém městě doplatek 660 kč. Ve Fakultní nemocnici velkého města doplatek maximálně 50 kč na krabičku. Dost dobře nerozumím tomu, proč to tak je. Přizpůsobila jsem se a pro léky si jezdím.. Po léku jsem taky unavená a ospalá. Vzhledem k tomu, že mi jiné léky nezabraly, dál bojuji se zyprexou.Taky jsem hodně přibrala na váze, proto hledám na netu ruzné zkušenosti.

monika (So, 6. 2. 2010 - 20:02)

můj syn bere zaprexu 1 měsíc a zdá se mi hodně unavený a ospalý. zdá se ten lék ale drahý, když na krabičku je doplatek 600 kč a kjrabička mu vydrží 9 dní. je to poněkud drahé není jiný lék stejných účinků ale levnější.?

tea (So, 6. 2. 2010 - 19:02)

beru na uzkosti rivotril (2x 2mg denně) už 5 let... snižuju a v plánu je, že ho do léta vysadím úplně... je to težké, ale jsem rozhodnutá! To co mi teď dělá starosti je nový lék LAMICTAL. Nějak jsem zatím nenašla pořádnou diskuzi, kde by se o něm psalo více... Mám ho podle doktorky začít brát aby se mi stabilizovala nálada a při vysazování mi má pomoci abych to zvládla a dotáhla až do finále a neměla tak silné úzkosti, jaké při každém vysazení cítím... Asi je to fajn nápad, ale já se teď nějak bojím s ním začít... zároven ale vím, že to bez ničeho určitě nezvládnu... návyk na rivotril je síla a težko se toho zbavuje... vůli sice mám, ale nějakou berličku také potřebuji (nesnáším jakákoliv antidepresiva - po nich mi bylo vždy zle - tak jsme je vyloučili). Je tady prosím někdo kdo by mi mohl poradit?.. Názor či přímo zkušennost s lékem LAMICTAL ? Předem díky. T.

Mmmmmm (Ne, 10. 1. 2010 - 23:01)

Byl jsem přes rok s občasnou krátkou přestávkou v depresi. Změnil jsem doktora, zvýšil mi dávku AD Elice na 1,5 tablety, nasadil stabilizátor lamotrigin, jenže než začal působit (nízké dávky a postupné zvyšování) jsem se zhoupl konečně do hypománie (téměř bez spánku, plný energie a plánů), z té mi pomohlo vysazení AD a zyprexa a po první 4 dny 10 mg a pak 5mg, za první necelej měsíc +5kg a musím říct, že v téhle kombinaci jsem konečně happy, také mi hned po první návště diagnostikoval BAP (i když je to vcelku jedno jak se tomu říká, hlavní je že to co mi na to napsal funguje) a přitom dvakrát hospitalizace v mostecké nemocnici a přes rok v PA v Mostě a stále jsem měl takovej pocit, že mi nevěří, že se mi to fakt drasticky houpe až to došlo k tomu, že mi řekli že to je normální, že se vlastně nic neděje. Kvůli kombinaci deprese a ignorantů z mostecké nemocnice jsem přišel o práci, málem byt a hlavně o život. Jak říkám teď už je mi cca měsíc dobře a jsem strašně šťastnej už jenom z toho že jsem šťastnej. Vím, že píšu dost zmatečně, ale hlavně chci říct, že jsem šťastnej a přeji všem co nejbližší a nejdelší stav bez příznaků vaší choroby.

argia (So, 9. 1. 2010 - 03:01)

Ahoj.Brala jsem 2roky cisordinol a zhubla jsem ze 70na 63kg bylo to neúnosné tak jsem si řekla o zyprexu a těším se že přiberu.No a spím normálně ráno se budím v osm beru 5mg.Pokud vím na této dávce se dá i řídit auto i když vám to doktor nedoporučí tak to jde.Zyprexa zadržuje vodu v těle proto se přibývá na váze ale už jsem ji předtím brávala(asi 4roky(a nad 70kg při174cm jsem se nedostala asi to bude životosprávou co...Plavu závodně a hodně cvičím a to jsem po úrazu špatná na nohy tak se sebou něco lidi dělejte jakto že mě to jde ...jinak zyprexa je skvělá jsem ráda že ji zase mám jo a ještě jeden detail pro volnomyšlenkáře:zyprexa snese alkohol ale hulení ne.a je problém s dávkováním když zvyšuješ nebo snižuješ lépe si udržet stejnou dávku roky.to je moje zkušenost a nechci se nikoho dotknout hodně trpělivosti s nemocí přeju

Jan (Pá, 19. 4. 2013 - 18:04)

Zyprexa je pěkné svinstvo, v postatě nemoc jen utlumí a s ní taky celého člověka. Takže ani nemáte sílu si stěžovat. V podstatě je z vás něco jako mrtvola a mrtví jak známo si nestěžují. Navíc je silně návyková a abstinenční příznaky jsou minimálně stejné jako u nejtrdších drog, neli horší. Například při náhlém vysazení dochází k rozlévání dopaminu v mozku, což přeloženo znamená že zblázníte. Ti co se z toho dostali píší že museli velmi pozvolna snižovat dávky (měsíce i roky) a k tomu jíst speciální doplňky jako je například GABA.
Slovy se snad ani nedá vyjádřit co je to za hrůzu.

Milan (Út, 26. 3. 2013 - 15:03)

Skuste sa zamysliet,je to dalsia reklama na predaj knihy:
John Virapen
Nežiaduci účinok: Smrť

Reklama

Přidat komentář