Reklama

Duchovní cesta

Klem. (Čt, 15. 11. 2007 - 12:11)

.. nečiň druhým, co nechceš aby činili tobě...

Nevíte proč q. reaguje na příspěvek, když nebyl osloven??? U ostatních mu to vadí..

q (Čt, 15. 11. 2007 - 12:11)

klemoshko(:, v slove amatérskeé máš chybu, oprav ji prosím. dík.

Klem. (Čt, 15. 11. 2007 - 11:11)

ahoj,
koukám že se duchovní cesta mění pomalu
na literární kroužek :-).

Evelyn, díky za citáty, hezké :-) a vůbec celý tvůj přístup se mi líbí, jsi stále svá, nepředvádíš tady žádná duchovní salta s několika vruty...

Reinkarnace,
to je vážně zajímavé téma, např. jsem vůbec nevěděla, že je nějaká profesionální reinkarnace a reinkarnace na amatérskeé bázi...
Také by mě zajímalo, jak v díle rozeznám,
které reinkarnační zážitky mysli mají tu správnou kvalitu?

q (St, 14. 11. 2007 - 23:11)

jeste, co se tyce mysticke beletrie bych vzpomnel knizku od E.L.Bulwera,Zanoni. Take se tyka alchymie i hermetismu, ale tady je dej o neco komplikovanejsi.
Tulaka po hvezdach jsem cetl pred lety, ale neni to mysticky roman, London o mystice nic nevedel. vse co v knizke lze najit jsou jeho predstavy o reinkarnaci a pod. jinak, neni to zla kniha, nicmene mezi jeho nejlepsi nepatri.

d. (St, 14. 11. 2007 - 23:11)

:)
ja som odkojena na ciernej kronike :)

Růženka (St, 14. 11. 2007 - 23:11)

:-))))
d. kdyby nějaká kniha takto začínala, tak věř , že já si jí koupím:-)

Jinak mne baví, jak jsme všichni (teda určitě kromě tebe d.:-)odkojeni stejnýma knihama...Kámen Mudrců, Červený Lev, Zasvěcení...no mne ještě dostalo od Hermanna Hesse Narcis a Goldmund a od J. Londona Tulák po hvězdách...velmi zajímavá je i kniha od Hesse Hra se skleněnými perlami, ale já ji nikdy nedočetla:-(

d. (St, 14. 11. 2007 - 22:11)

:)
je to taka mucholapka...
asi ako:
kolko zaujemkyn sa prihlasi do programu
"nevesta pre milionara"
a kolko by sa prihlasilo do programu
"nevesta pre bezdomovca"

... kto by si uz len kupil knihu od niekoho, kto napise:
"v minulom zivote sa vidim, ako sedim na kope hnoja..." ? .)

q (St, 14. 11. 2007 - 22:11)

ona tim chtela rict, ze valna vetsina lidi zabyvajici se reinkarnaci na amaterske bazi(: si urcite v nejakem regresnim hypnotickem sezeni vzpomene na svuj zivot v davnem Egypte a ze je to v podstate neco jako kvalitni obchodni znacka v kruzich tzv. "esoterickych"...(:
to je ovsem znamy jev, ze jo. ja znam jen nejake ctyri takoveto pripady zcela evidentni vzpominky na zivot v starovekem Egypte...(

q (St, 14. 11. 2007 - 22:11)

diky moc Evelyn za resume knizky, urcite si ji nekde koupim.

jinak, ten "Cerveny Lev" od Maria Szepes, to je velice kvalitni cetba. je to o postupnem prerodu a transformaci jedne bytosti, ktera je popsana dost podrobne, v reinkarnacnim sledu.
hlavni hrdina je zatizen tezkym provinenim za nasilne zmocneni se cerveneho lva, zabiti alchymisty kteremu ji odcizil. pozitim cerveneho prasku u nej dojde k neprirozene a necekane reakci, nakolik byl naprosto nezraly a jeho tak dostane do pekelneho prozivani na dlouhe zivoty, pricemz se mu zachova pamet. postupnym prerodem ziskava cenne zivotni zkusenosti az nakonec vyvrcholi v stavu, kde uz bude mit vsechny dluhy zaplaceny.
autorka venuje mnoho mista peclivemu opisu mystickych i alchymickych pochodu, psychologickym profilum postav a je to hlavne napsano velice poutave. je to tlusta knizka, snad 5cm.

q (St, 14. 11. 2007 - 22:11)

pro kaktoo. moc zdravim na sk. zel nevim kde se da stahnout cerveneho lva na netu, ale vim jak a kde si prectes tu knizku a jak se k ni dostanes...

Růženka (St, 14. 11. 2007 - 22:11)

..A z toho plyne co malé déčko?:-)

d. (St, 14. 11. 2007 - 22:11)

99% tych, ktori sa zaoberaju svojou minulostou sa "vidi" v egypte...

Růženka (St, 14. 11. 2007 - 22:11)

Já tuto knihu četla zhruba před 10 lety a též musím říct, že je to jedna z nejlepších knížek, co jsem četla...a asi si ji přečtu znovu:-)

Evelyn (St, 14. 11. 2007 - 21:11)

q,
v el. podobě tu knihu nemám a ani nevím, kde by se dala stáhnout. Na mě ta kniha působí naprosto jedinečným způsobem, nemohu ji přirovnat k ničemu, Červeného lva neznám a ke Kameni mudrců určitě ne.
Je to vlastně myticko-biografický-reinkarnační román. Autorka popisuje svůj život od dětství po dospělost, svůj pocit, že její pravý domov i rodiče jsou někde jinde, hledá naplnění, jednotu, zjistí, že umí jógové pozice, aniž se s nimi kdy setkala, až se u ní projeví vize minulosti, kdy v Egyptě došla jako dcera a po smrti své matky jako manželka svého otce - faraona zasvěcení v pyramidě. Popisuje svou cestu k tomuto zasvěcení a také svůj pád, který byl právě příčinou toho, že se opět narodila a dostala novou šanci...
Tak stačí? :)

Tony,
tobě nějak ležím v žaludku :):) Mohl bys být konkrétnější? Co si myslíš, že mám podle tebe dělat. Dík. :)

kaktoo (St, 14. 11. 2007 - 20:11)

ahoj
nevieš odkia? by som si stiahol červeného leva, q?

q (St, 14. 11. 2007 - 20:11)

a nemas tu knizku v el. podobe? nebo, nevis kde na netu by sa dala stahnout? hledal jsem ji ale nenasel. slysel jsem o ni, ale nikdy jsem nemel prilezitost si ji precist. je to neco jako "kamen mudrcu" od Larsena, nebo "cerveny lev"? muzes mi ji trochu strucne priblizit, prosim te?

Tony (St, 14. 11. 2007 - 20:11)

Ale zas za ty citáty,díky.Snadno se zapomene,co říkal Matus.

Tony (St, 14. 11. 2007 - 19:11)

Evelyn má na všechno čas,zkoumá sama sebe,jdi do sebe,nech se pohltit strostí o druhé,ne jen o své blízké,nikam se nedostaneš,svým rozumováním,to je všem,včetně Tebe,akorát na hovno.

Evelyn (St, 14. 11. 2007 - 19:11)

Hezký večer :)

Právě před chvílí jsem si četla v knize Zasvěcení a jak se nyní dívám, úryvek z ní může jemně doplnit příspěvek od q :)

"Také jsem myslela, že tak, jak musí být čisté okno, když jím má být slunce jasně viditelné, musím nejdříve oprostit svou duši od všeho sobectví, chci-li vidět pravdu naprosto jasně. Prvním krokem k tomu je poznat, co je ve mně. Když se důkladně seznámím se svou vnitřní povahou, budu ji také moci očistit.
Začala jsem zkoumat zdroj a pohnutky všech myšlenek, slov, pohybů a činů. Jaká neuvědomělá síla ve mně pracuje? Odkud pocházejí mé myšlenky? CO ve mně chce, abych řekla ta či ona slova? PROČ chci dělat právě to a ne něco jiného? Když jsem se z něčeho těšila, zkoumala jsem, proč mám radost. Když mne něco deprimovalo, nebo zlobilo, pátrala jsem po pohnutkách. Když jsem někoho považovala za sympatického nebo nesympatického, ihned jsem analyzovala, kvůli kterým vlastnostem tak bylo. Pozorovala jsem se neustále, proč něco dělám ráda a jiné zase nerada. Když jsem byla hovorná, pátrala jsem po příčinách, které mne pudily k hovoru, když jsem byla mlčenlivá, po tom, proč nemám chuť hovořit. Každé slovo, které vycházelo z mých úst, jsem analyzovala, zda je pravdivé, zda nikoho nezraňuje. Pozorovala jsem účinky svých slov a činů na druhého, který stál naproti mně. Pokoušela jsem se stále o to, abych se vmyslela do toho, s kým jsem právě mluvila: co bych cítila já, kdyby on mně řekl stejná slova, která já říkám jemu. Držela jsem se neustále, nepřetržitě pod kontrolou."

:)

q (St, 14. 11. 2007 - 16:11)

Evelyn, ano, je moc malo lidi, kteri vstoupi na cestu s tim, ze nemaji na vyber. a tim, ze nemaji na vyber se resi i jejich cinnost, ktera nebude moci byt jina nez to vsechno, co pochopil. skutky nasleduji mysl jako verny pes.

Reklama

Přidat komentář