Reklama

Úmrtí pejska

K (Pá, 12. 8. 2011 - 07:08)

Svatá slova. Proč si asi myslíte, že se tu do vás kdekdo naváží? Staly se z vás parodie na lidi a z vašich psů karikatury zvířat...

Eliška (Pá, 12. 8. 2011 - 06:08)

Klára a Mirek mají hlubokou pravdu. Pořádat pejskům okázalé pohřby a obřady je hnus. My máme pejska a měli jsme je dříve a když umřeli, dostali od nás na nahradě hrobeček a bylo to naše duchovní místo, protože jsme je měli rády.
Pes je smečkové zvíře a velmi se mu dobře žije, má-li svého přirozeného vůdce v osobě pána či paní.
Proto opravdu nedělejme z našich pejsků bohy a rovnocenné členy rodiny na úrovni člověka. Opravdu jim škodíme, byť možná v dobré víře. Nedělejte to.

Andrea (Čt, 11. 8. 2011 - 22:08)

Přemýšlím o tom, co jsi napsal. Nejprve mne to vytočilo, ale musím uznat, že na tom je mnoho pravdy.
Ovšem když pejsek zemře, je to smutné, protože ho člověk miluje...

Mirek (Čt, 11. 8. 2011 - 22:08)

Klárko máš pravdu, ale mohla jsi to napsat diplomatičtěji. Pejsek je živý tvor a člověk k němu přilne, pokud ho má rád.
Když můj pes onemocněl i mne veterinář vytkl, že jej příliš v dobrém "utlačuji" láskou a to mu nesvědčí. Ano, měl jsem ho jako rovnocenného partnera a člena rodiny a to byla chyba. Poslechl jsem rady veterináře a začal více diferencovat sebe a jeho a to mu velmi prospělo. Rychle se uzdravil a je v pohodě i dnes. Mám ho stále rád, ale nejsem jeho psychickým otrokem.
A to mu dává svobodu a můžeme si dát více opravdové a ne opičí decimující lásky.

Klára (Čt, 11. 8. 2011 - 22:08)

Naprosto souhlasím, chovám pejsky od svých dětských let a vím,že mnoho lidí dává psům vlastnosti člověka a tím je przní a deformuje jejich život.
Je to perverzní,stejně jako pohřby a zpopelnění a atd.
To není láska ke zvířeti,ale frustrace pánička či paničky.
Kdo chová pejsky a rozumí jejich duši odsoudí každého pseudopejskaře. Konečně tady někdo napsal zdravý názor,jinak je to tady parta nesoudných lidiček, co jim pes vládl a vládne.

Lina (Čt, 11. 8. 2011 - 17:08)

Andrejko, dnes je 11.8 a já myslím na Tebe
a Ketynku a zapaluji jí svíčku. Kéž je jí země lehká.
S láskou Lina.

K (Čt, 11. 8. 2011 - 14:08)

Česnek už mám nalopanej!

Ela (Čt, 11. 8. 2011 - 13:08)

dává pejskovi vlastnosti...Dovolím si nesouhlasit. Můj hafák byl sice neposlušnej, moje příkazy ignoroval, maximálně z nich měl srandu. Choval se jak nejdůležitější člen naší rodiny. Přesto si troufám tvrdit, že prožil dlouhý a šťastný život. Umřel ve svých 18 letech. Nevím jestli jsem mu "polidšťováním" zkrátila život, ale vlastně ve svém okolí neznám staršího pejska.

marie (Čt, 11. 8. 2011 - 09:08)

Marie, kdyby do této diskuse... kdyby do této diskuse vstupovali

Lino děkuji !!!!!!!!!!!!

pejskaři (Čt, 11. 8. 2011 - 06:08)

dává pejskovi vlastnosti...Dobré chování ke psu je pro něj darem a život prodlužuje...
Táráš nesmysly, pseudoveterináři!

Senátorka (St, 10. 8. 2011 - 23:08)

dává pejskovi vlastnosti...Ne, takový člověk sobě i zvířeti život prodlužuje... A Vy si tu nehrajte na erudovaného psychologa...

Kdo (St, 10. 8. 2011 - 21:08)

dává pejskovi vlastnosti člověka, ten jeho život velmi zkracuje.
Mějte pejsky a ostatní zvířátka rádi, ale nekompenzujte si na nich své komplexy. Veterinář.

Lina (St, 10. 8. 2011 - 17:08)

Díky, Lino, za podporu.Kdo...Marie, kdyby do této diskuse vstupovali jen opravdu ti, komu umřel pejsek a kdo ho měl za skutečného člena rodiny, pak by ti (nám) jistě rozuměli, ale není tomu tak a tak ošklivá slova ignoruj,nejsou od lidí s námi na jedné lodi! I my jsme bývali všichni napadáni, když jsme se sem v dobré víře přišli vyplakat.
Myslím na tebe, hodně sil! Lina

Lina (St, 10. 8. 2011 - 14:08)

Si píšeš se sebou. Ale jistěže si nepíšu sama se sebou! To předtím bylo od Marie, jen mne tam napsala do kolonky "jméno".

Lina (St, 10. 8. 2011 - 14:08)

Mirko, i s tebou jsem v...Díky, Lino, za podporu.Kdo neví, jaká byla moje mami, může mě nazvat klidně hyenou...To se to lehce soudí!!!Rozhodně ke mně a klukům byl ten náš pejsek milejší.

Už jim nezbývá (St, 10. 8. 2011 - 00:08)

http://www.ahaonline.cz/clanek/aha-zverinec/61988/temhle-pejskum-hrozi-smrt-pomuzete.html

Zdenko (Út, 9. 8. 2011 - 20:08)

HYENO!!!!jsi to ty?

. (Út, 9. 8. 2011 - 17:08)

Prohlížíme fotky a...HYENO!!!!

Lina (Út, 9. 8. 2011 - 17:08)

Jsem taky jedna z...Mirko, i s tebou jsem v myšlenkách a věř mi, že vím, jak ti je. Leckdo tě bude, jak už je vidět v příspěvku přede mnou, vinit za tvá zoufalá a upřímná slova. Říká se, že pes je členem rodiny. A když člen rodiny zemře, je to tak kruté, ať je to bytost lidská nebo milovaný pes. Ten, kdo to neprožil,nebo není příliš citlivý, to nikdy nepochopí. Já to chápu a vyjadřuji ti opravdovou hlubokou soustrast. Hodně sil a rychlý běh času, který jako jediný zmírní trochu tvou bolest.
Lina

Mirka (Út, 9. 8. 2011 - 16:08)

Jsem taky jedna z "postižených"..Včera jsme pohřbili na chalupě našeho bígla Dagouška, kterému moc nechybělo do 16-ti let..Vždycky jsem se toho dne bála, protože jsem věděla, že to bude těžké.že to bude ale tak strašné...!! KLuci (25 a 28) let s ním vyrůstali a celá rodina ho strašně milovala, byl to náš nejvěrnější kamarád, výtržník, nezkazil žádnou legraci, byl mazaný jak liška, chytrý a celý život dával víc on nám než my jemu..Na každém kroku nám chybí a jsem z toho doslova na šrot..Selhaly mu ledviny a poslední den jsme se snažili ho ještě zachránit tím, že jsme s ním leželi na zemi a byl připojený na infúzi..už to bylo ale dost špatné a včera v 16 hodin jsme museli ukončit jeho trápení uspávací injekcí. Je to strašný pocit vidět kluky a manžela, jak mu kopali hrob a dávali mu tam jeho plyšáky, obojek a vodítko, deku, polštářek pod hlavu a pár piškotů na cestu. Teď tady sedíme a čekáme, že se někde objeví ve své stále dobré náladě se psím úsměvem, veselým ocáskem a jiskrou v oku..Prohlížíme fotky a vzpomínáme....Je to hodně těžké a můžu říct, že když mně před 10-ti měsíci zemřela v necelých 86 máma, nebylo to tak kruté...

Reklama

Přidat komentář