Reklama

Edbusy

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 19:03)

jděte do banky jestli vám řeknou jak uročí peníze,pak vám to řeknu i ja.Toto si banky velice dobře chráni,ale veřte funguje to tak!!!!! ale používají i spúsoby co jste napsal.

M.Repák (Po, 22. 3. 2010 - 19:03)

Jo ješte chci dodat že...Nezlobte se, ale pokud věříte tomuhle tak diskuse nemá cenu. Předpokládám, že věříte i na Bilderberg, Aśtara Šerana a Hejkala.
Jen mimochodem: jak ty banky takového zisku dosahují ? Půjčováním peněz ? Obchody akciemi, deriváty a komoditami ? Jinak ?

jaroslav (Po, 22. 3. 2010 - 18:03)

Vlivní lidé, kteří hýbou touto zemí, tvoří neveřejná společenství, v nichž diskutují o obchodech.
reklama
Tagy

Vesmír neřídí Bůh, ale Boháček. Ivan Boháček je vedoucím redaktorem časopisu Vesmír a také jedním z významných českých svobodných zednářů. Donedávna byl tajemníkem Velké lóže České republiky.

Právě lidé jako on mohou asi nejlépe posoudit, nakolik je pravda, že mnohé privátní diskusní kluby, hojně navštěvované podnikateli a manažery, mají podobný charakter jako tajemnem opředená zednářská bratrstva.

Dnes už o skutečných zednářích téměř neslyšíme, ačkoliv v jednotlivých českých lóžích bychom našli asi tisícovku členů. Pro srovnání, za první republiky, kdy v nich bylo možné nalézt taková esa jako Edvarda Beneše, Aloise Rašína či Jana Masaryka, jich bylo na čtyři tisíce.

Zdá se, že jejich roli do jisté míry přebírají privátní kluby, například Golem, Sdružení Lípa, Prague Business Club, klub Appia, síť Lion's klubů nebo neméně rozšířené Rotary kluby.

Bratr bratrovi pomůže

Přestože se takové přirovnání členům těchto klubů nelíbí, formují se na podobném základu. Jde o neveřejná společenstva, kam se dostanete jen na pozvání, když se za vás někdo zaručí. Členy jsou většinou dobře situovaní muži. Manažeři, podnikatelé, politici, akademici, právníci, umělci, státní úředníci, bankéři, novináři. Scházejí se v pravidelných časových intervalech a u jednoho stolu diskutují o problémech, které hýbou zemí.

Kromě jiného spolu vytvářejí i neviditelné sociální sítě, o něž se lze opřít v byznysu, politice i osobním životě.

»I u nás platí zednářské heslo "Bratr bratrovi pomůže za každé situace". Když se dostanu do průšvihu, jsem si jistý, že mě ostatní nenechají na holičkách,« vyzdvihuje výhody této platformy nejmenovaný manažer, který pomáhal zakládat jeden ze zmíněných klubů.

»Zednáři si samozřejmě pomohou, ale jen do určité míry. Není přípustné, aby byla porušena obecná pravidla, například ve formě protekce,« nevidí však stoprocentní paralelu Ivan Boháček z Velké lóže České republiky.

Pro zajímavost, velmistrem této nejvyšší české lóže je Hynek Beran, podnikatel působící v energetice, který byl tajemníkem vládní »Pačesovy komise«, jež se zabývala energetickou budoucností Česka.

Boháček dodává, že privátní kluby a zednáři mají společné hlavně to, že jde o neveřejné spolky.

»To ale neznamená, že jsou tajné, jde o klasická občanská sdružení,« podotýká.

Pod tou naší starou Lípou

Jestli byla v minulosti nějakému klubu dávána zednářská nálepka, tak to bylo Sdružení Lípa. Zejména v jeho počátcích. U vzniku Lípy stál zesnulý česko-venezuelsko-americký podnikatel Pedro J. Pick, muž spjatý s privatizací SPT Telecomu (dnes Telefónica O2).

S odstátněním tohoto podniku byla spojována i řada dalších členů Lípy, například exministr hospodářství Karel Dyba (účastníkem akcí Lípy je dodnes), někdejší šéf představenstva Telecomu Luboš Řežábek, bývalý viceprezident firmy Michal Čupa či někdejší ministerský náměstek a později šéf pražského závodu SPT Telecom Radomír Sabela.

Vedle nich patřili ke klíčovým osobám Lípy lidé působící v bankovnictví propojení zejména s ČSOB a makléřskou firmou Patria Finance. Lze jmenovat i finančníka Zdeňka Bakalu (majitele společnosti Economia, vydávající týdeník Ekonom), Zdeňka Tůmu, guvernéra České národní banky, finančníka Gabriela Eichlera nebo Josefa Kotrbu (dnes řídící partner české pobočky poradenské firmy Deloitte).

Byznysmeny doplňovali například známý politolog Jiří Pehe či sociolog a ředitel agentury STEM Jan Hartl. Výraznými postavami v pozadí byli bývalý prezidentský kancléř Karel Schwarzenberg, současný šéf strany TOP 09, či lobbista Jan Dobrovský.

A co Klaus?

Sdružení Lípa se v době opoziční smlouvy mezi ODS a ČSSD připisovaly značné politické ambice. Podle oposmluvních špiček mělo jít o pokus o vytvoření nového mocenského centra. Řada lidí je dodnes přesvědčena, že veškeré zlomové okamžiky tehdejších let - takzvaná Dřevíčská výzva, výzva »Děkujeme, odejděte«, krize v České televizi, pád IPB a následné převzetí ČSOB - byly řízenými ataky organizovanými z jednoho místa. A tím mělo být Sdružení Lípa.

»Také jsem dostával nějaké pozvánky na Lípu, ale považoval jsem to tehdy za něco nepřijatelného, čím bych popřel sám sebe,« říká podnikatel Milan Velek, přítel prezidenta Václava Klause.

Lípa byla pokládána za »pravdoláskovou« základnu, za centrum lidí, kteří za svého »tátu« považovali Václava Havla, nikoli Václava Klause.

Velek uvádí, že bylo nemyslitelné, aby něco takového jako Lípu organizoval Klaus. »Lípa jakožto neveřejná platforma je něco, co on bytostně odmítá, je to zcela proti jeho naturelu,« tvrdí Velek. A připouští, že i Klaus má svůj fanklub - známý think-tank Centrum pro ekonomiku a politiku (CEP). Zdůrazňuje však, že jde o veřejné fórum, kam se může chodit i bez pozvánky.

Už to není, co bývalo

Ti, co na Lípu jezdí pravidelně, vesměs říkají, že už dnes není tím, čím bývala.

»Dříve měla nějakou širší myšlenku, ale dnes už je to jen takové příjemné povídání, nic víc,« soudí například bývalý ministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý, dnes pracující pro americkou banku Goldman Sachs.

»Na Lípu jezdím krátce, byl jsem tam asi třikrát. Rozhodně jsem neměl pocit, že by to teď bylo nějaké pravdoláskové souručenství. To vyznění bylo hodně liberální, velký apel na potřebu reforem,« komentuje nejmenovaný analytik působící v bankovnictví. A pro pochybovače dodává, že na Lípu jezdí třeba i ekonom Dušan Tříska, který je pokládán za klausovce.

Změnu cítí i nástupce Pedra J. Picka v roli organizátora, finančník Gabriel Eichler. »Potřeba debaty, jaká tu byla v půli devadesátých let, je pryč. Svět už je jinde. Také je mnohem víc jiných způsobů vyjádření, a Češi to dnes umějí lépe než tehdy,« připouští.

»Kdyby se mi zdálo, že naše akce upadají, tak bych se na to vykašlal, jenže lidé stále jezdí a není to nuda,« brání Eichler smysl Lípy.

Tématem zatím poslední Lípy, konané v prosinci v Darovanském Dvoře na Rokycansku, bylo hodnocení vývoje po listopadu 1989, a přijely skutečné veličiny, například exprezident Václav Havel, premiér Jan Fischer či slovenský politik Ivan Mikloš.

»Nejhorší bylo, že když všichni odjížděli, věděl jsem, že zase budou žít jinak než podle slov, která po celý víkend pronášeli. Je to spíše taková verbální onanie,« řekl však týdeníku Ekonom zklamaně jeden z přímých účastníků akce.

Nestárnoucí Golem

Podobný pocit úpadku zažil už před patnácti lety i podnikatel a hudebník Martin Kratochvíl, zakladatel Golem Clubu, snad prvního skutečně podnikatelského klubu v Praze (1991).

V prvních letech slávy, kdy rozjezd klubu platil Viktor Kožený, přicházeli totiž do podzemí domu Na Perštýně posnídat před každým zasedáním sněmovny všichni významní poslanci.

»Tady někdy vznikaly i rvačky. Jeden náměstek ministra tu dostal přes hubu, významný komunista tančil na stole, budoucí šéf sociálních demokratů nemohl vylézt ven po schodech,« popisuje vliv klubu na utváření demokratické české politiky jeden ze členů.

Velké zážitky v něm zanechala pozdější osobní setkání s dalšími politiky. »Mohli jsme srovnat obraz politiků z médií a naživo. Třeba Zeman nebo Špidla vypadali jako arciďáblové, ale všechno nám tady chytře vysvětlili. A naopak Paroubkova skutečnost je horší než obraz,« soudí jeden z účastníků akcí.

Jenže zhruba v roce 1994 se doba změnila a Kratochvíl šťastně rozšířil činnost klubu na besedy o kultuře či o sportu. »Začalo to být okoukané. Původně jsme mysleli, že budeme předkládat veřejnosti své názory a dělat klasický lobbing, jenže ten je dnes natolik zprofesionalizován, že to už nejde,« soudí Kratochvíl.

Krizové období přečkalo asi patnáct kmenových členů, někteří zbankrotovali, později byla přijata řada nováčků. Před osmi lety klub opustil i zakládající člen Michael Kocáb, ministr pro lidská práva.

Soupis hostů debat nyní čítá stovky jmen, jednou ročně chodívá přednášet Václav Klaus, přišli i Mirek Topolánek, Alexandr Vondra, Ivan Kočárník, Václav Havel, Eduard Janota.

»Je to tu asi jako Klausův CEP, jenže my nic nevydáváme knižně,« myslí si Kratochvíl, avšak Golem Club je přístupný jen zvaným hostům. Byznys se v Golemu dělá, ale především prý jde o intelektuální diskusi.

»Jsme taková rodina, já mám naše debatní úterky jako drogu. Hosté, kteří sem chodí už déle, jako třeba Klaus, tu říkají věci, které nedejbože aby někdo napsal. Ale je to privátní půda, nikdy nikdo nezneužíval ani komerčně nepoužil informace zde získané,« zdůrazňuje.

Kamarádi z Malé Strany

Kdo by neznal Válečka, Gábinu a další hrdiny kdysi populárního dětského seriálu Kamarádi z prostředí Malé Strany. Jeho pokračování by dnes mohlo nést název Appia.

Tak se totiž jmenuje další z pražských diskusních klubů, jehož setkání se každé dva měsíce konají jen pár metrů od Válečkova filmového bydliště, na malostranském Jánském vršku. Přesněji v rezidenci Appia ve Šporkově ulici. Objekt provozuje známý pražský hoteliér Jan Dostál, který se debat také účastní.

Appia je místem, kde se potkávají například ekonomové Miroslav Zámečník, Michal Mejstřík, Pavel Kohout, dále třeba topmanažer z Microsoftu Jan Mühlfeit, viceguvernér ČNB Miroslav Singer, šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, bývalý místopředseda vlády Alexandr Vondra, novináři Pavel Páral, Viliam Buchert či Jefim Fištejn.

Jakýmsi otcem zakladatelem je Jan Veverka, nynější tajemník generálního ředitele Českých drah.

První schůzky začaly již před pěti lety, kdy byl Veverka ještě privátním bankéřem působícím v Citibank.

»Začal jsem to dělat jako besedy pro své tehdejší klienty, až se to vyvinulo do současné podoby,« vzpomíná Veverka.

Vzhledem k Veverkově angažmá asi nepřekvapí, že se Appie dodnes účastní téměř kompletní managemen

jaroslav (Po, 22. 3. 2010 - 18:03)

Kde se v Česku scházejí mocní?

Vesmír neřídí Bůh, ale Boháček. Ivan Boháček je vedoucím redaktorem časopisu Vesmír a také jedním z významných českých svobodných zednářů. Donedávna byl tajemníkem Velké lóže České republiky.

Právě lidé jako on mohou asi nejlépe posoudit, nakolik je pravda, že mnohé privátní diskusní kluby, hojně navštěvované podnikateli a manažery, mají podobný charakter jako tajemnem opředená zednářská bratrstva.

Dnes už o skutečných zednářích téměř neslyšíme, ačkoliv v jednotlivých českých lóžích bychom našli asi tisícovku členů. Pro srovnání, za první republiky, kdy v nich bylo možné nalézt taková esa jako Edvarda Beneše, Aloise Rašína či Jana Masaryka, jich bylo na čtyři tisíce.

Zdá se, že jejich roli do jisté míry přebírají privátní kluby, například Golem, Sdružení Lípa, Prague Business Club, klub Appia, síť Lion's klubů nebo neméně rozšířené Rotary kluby.

Bratr bratrovi pomůže

Přestože se takové přirovnání členům těchto klubů nelíbí, formují se na podobném základu. Jde o neveřejná společenstva, kam se dostanete jen na pozvání, když se za vás někdo zaručí. Členy jsou většinou dobře situovaní muži. Manažeři, podnikatelé, politici, akademici, právníci, umělci, státní úředníci, bankéři, novináři. Scházejí se v pravidelných časových intervalech a u jednoho stolu diskutují o problémech, které hýbou zemí.

Kromě jiného spolu vytvářejí i neviditelné sociální sítě, o něž se lze opřít v byznysu, politice i osobním životě.

»I u nás platí zednářské heslo "Bratr bratrovi pomůže za každé situace". Když se dostanu do průšvihu, jsem si jistý, že mě ostatní nenechají na holičkách,« vyzdvihuje výhody této platformy nejmenovaný manažer, který pomáhal zakládat jeden ze zmíněných klubů.

»Zednáři si samozřejmě pomohou, ale jen do určité míry. Není přípustné, aby byla porušena obecná pravidla, například ve formě protekce,« nevidí však stoprocentní paralelu Ivan Boháček z Velké lóže České republiky.

Pro zajímavost, velmistrem této nejvyšší české lóže je Hynek Beran, podnikatel působící v energetice, který byl tajemníkem vládní »Pačesovy komise«, jež se zabývala energetickou budoucností Česka.

Boháček dodává, že privátní kluby a zednáři mají společné hlavně to, že jde o neveřejné spolky.

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 18:03)

Jo ješte chci dodat že banky v danových rájech bežne uročí 40-50% MĚSIČNĚ!!!!!!

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 17:03)

Tak dobře, ale tahle...děkuji, že jste konečne schopen mluvit v klidu a bez útoků,ja chápu že banky se nemůžou dělit o svůj celej zisk ale v rámci služeb pro zakazníky by mohli svým klientům jen u některých produktů vydělat na splátky třeba hypotéky a tým zlechčit splácení svým klientům.Uvedu příklad hypotéka na 4 miliony korun s toho klient čerpá 2,5 milionu a 1,5 milionu banka používa,uročí a čast zisku vypláca klientum ¨na účet v rámci splátek za hypotéku.Garantuji Vám že banky dokážou v danových rájech úročit bežne 40-50% pohybuji se kolem lidí kteří banku zakladaj a moc dobře vím,že je to pravda!!! Tak si vemte ,že banka 1,5mil zuročí 40% a klientum dá jenom 20% tak je to ročne 300 000kč,kdyby to sepsali s klientem na 20let tak klient zaplatí 6 milonu plus zbytek s každého roku uročení 1,5 milonu a to je dalších zhruba 6 000 000kč takže zisk pro banku by byl minimálne 12 milionu korun. Jasné že otázkou je proč by to banky dělali??? Ja dávam otázku proč to světoví politici nezmění????? to je můj skromný názor.

Pan Xaver Vesel (Po, 22. 3. 2010 - 17:03)

Pan Xaver Veselý se nehlási k tomu že nalákal 1000 klientů do Edbusy

? Nehlásí se ani k tomu že jako spokojený klient Edbusy k tomu že nalákal 1000 klientů do Edbusy?
Zajímavé - Profil pana Xaver Veselý na Super.cz - http://www.super.cz/celebrity/x byl smazán
Z důvodu dotazů od klientů Edbusy co mu tam napsali pravdu o jeho rozhovoru pro bonton TV – v pořadu Zvěřinec Je pan L. Xaver Veselý spokojený klient Edbuy ? A nebo jen podvodník ? Dosvědčí svá tvrzení u krajského soudu v Brně jako svědek?
Odkaz na video Xaver Veselý spokojený klient Edbuy?Xaver Veselý spokojený klient Edbuy jak sám přiznal:Edbusz vyřešila moje finační problémy -
VIDEO
Na http://net.boomtv.cz/home/videa/viewvideo/1516/zvinec/zvinec-l-xaver-vesely

M.Repák (Po, 22. 3. 2010 - 17:03)

Repáku vůbec nejsem...Tak dobře, ale tahle odpověď vás neuspokojí.
Banky se nemohou dělit o zisk 50% neboť jej ani zdaleka nedosahují.
Jak jste vůbec k takovému číslu došel ?

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 16:03)

ja úplne souhlasím s edbusačkou!!!!

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 16:03)

Repáku vůbec nejsem spokojen,mne nejde o vymysli a o to aby,jste se zesměšnoval,ale o to co by bylo s ekonomikou kdyby banky to začali dělat,podle mne by krize nebyla a ekonomiky jednotlivých státu by nefungovali na dluh.

M.Repák (Po, 22. 3. 2010 - 16:03)

Neodpoví jak je to s...Edbusáku, máte špatné informace. Já jsem ředitel First Cheating Bank a ta má zisk ne 50%, ale 5000%. A to jsme malá banka, co teprve ty velké. Úrok obyčejným lidem dáváme 0,005% a samozřejmě platí 1000,- Kč měsíčně za vedení účtu.
Spokojen ?

edbusačka (Po, 22. 3. 2010 - 16:03)

Neodpoví jak je to s bankami, protože by musel přiznat, že banky mají zisk 50 % a ztěch peněz dají klientům směšné maximálně dvě procenta ročně. Zbytek si rozdělí na manažerských platech a znovu investují. Edbusy pracovala na principu, že veškerý zisk, tredy těch 50 % ročně by dostali klienti a ti by mohli ty peníze opět znovu a znovu investovat jak to dělají banky. Proto to byla pro banky tak silná konkurence, že banky by zkrachovaly a přišly o všechny klienty a proto musely banky za pomoci státu a policie Edbusy za každou cenu zničit. A stát to strašně rád udělal, protože měl hrůzu z toho, že by lidé nemuseli dřít a dělat, ale že by žili ze zhodnocování peněz. Stát potřebuje jen otroky a ne bohaté a svobodné lidi, kteří nemusejí chodit do práce. To se vám ale nehodí do krámu a proto tu pravdu nepřiznáte. Ze?

pozorovatel (Po, 22. 3. 2010 - 16:03)

Jepe Tebe JEBE!!!!! Lili už dávno a Repák rype jako diva svina!!!!

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 16:03)

Pro JEPE LILI A REPAKA Tak už jste na mně tři.Děkuji je vidět že vám hejbám zlučí,děkuji,že se tak starate o mé zdraví ale,ubezpečují Vás ,že jsem zdravej!!!! Naopak vy by jste potřebovali lekáře na to že,se bojíte myslet jinak než jak to zatím funguje!!! Víte lidi taky veřili ,že země se netočí a točila se,takže pokud potřebuji lékaře ja tak vy tři určite,ale pořád mi nikko z vás neodpověděl na mé otázky proč to nejde s těma bankama?????

pre JePe (Po, 22. 3. 2010 - 14:03)

"INVESTIČNÍ SLUŽBY (jak tvrdíte)"
Ak ste boli na web. stránke EDBUSY a všimli si jedotlivé sektory ako boli previazané,
prišli by ste nato, že investičné služby boli riešené zmluvne, na základe zmluvy s riadnymi licencovanými podnikateľskými subjektamy - maklérmy na burze; a pod. Takže fakt sme
"jenom zprostředkovatelé"

JePe (Po, 22. 3. 2010 - 14:03)

A ještě něco...Připojím se k M.Repákovi. My už máme ty finanční informace dávno nastudované. A proto Vám radíme, aby jste přestala plácat o vkladech a o podílech na zisku z edbusy. Děláte tím Ž+P medvědí službu!!!
Jestliže poskytovali INVESTIČNÍ SLUŽBY (jak tvrdíte) bez příslušné licence, jsou správně stíháni za nedovolené podnikání. Oni sami to přece vždy popírali, tvrdili, že oni nic nevybírají, že jsou jenom zprostředkovatelé. Tak jim ještě více neuškoďte svými odhaleními.

pre jfk (Po, 22. 3. 2010 - 11:03)

Veď robím, tlačím spracované Daňové priznania, Ty si už odovzdal? Pomôžem

jfk (Po, 22. 3. 2010 - 11:03)

pro edbusáka,Kateřinu,Edbusačku
Běžte uš laskavě pracovat nebo dělat něco pořádnýho a co bude po vás vidět, třeba zametat ulice, zpravovat výtluky po zimě ať máme po čem chodit a jezdit.

pre Repáka:!!! (Po, 22. 3. 2010 - 11:03)

Spôsob života sa tak prudko mení, hádam keď nám budete bežať oproti sa dačo cestou aj podučíte. Lili, Ty sa zastav prosím v tom sanatoriu čo tu doporučuješ a propo...
Ani jeden EDBUSÁK nežaľuje M+L, z vecných dôvodov, nie sme .... K dispozícii máme aj iné inštitúty v zákone.

Ak niekto aj žaľuje, tak ten človek vie, že sa k tejto klubovej rodine nikdy nezaradí a urobil to buď pod nátlakom nečistého svedomia alebo manipulátorov, motylkárov. Zachcelo sa mu byť zašpendlený v ich zbierke. Sme predsa slobodný ľudia so slobodným rozhodnutím, nie ?? Lili, či nie?

Kateřina (Po, 22. 3. 2010 - 10:03)

Pro Lili: Doporučuju ti lobotomii, pak už tě to nebude trápit.

Reklama

Přidat komentář