Reklama

Edbusy

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 21:03)

Ja akurát na rozdíl od vás chodím do práce a neplatí mně stát takže tu nemužu sedět celej den a dlouho do noci jako vy,no a my podnikatelé musíme trávit v práci víc času jako vy!!!!!

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Lili koukám,že se pořad vracíš do minulosti a pořad plodiš nezmysly,no musíš si pozvat ješte víc lidi na mne a nejen Jepeho,Repáka a sebe,ja na rozdíl od Vás žiju s klidem v duši,v zdraví a nepotřebuji na vás spolubojovníky!!!!!

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Pro Jepe - Podle sebe soudím Tebe!!!!!

lili (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

...edbusáku ty moudra, které jsi zkopíroval, jsou zřejmě novinkou pro Tebe a ostatní investory v edb, nikoli pro mě a další needbusáky. Ještě jsem nikdy nikoho neviděla, že by zbohatl tím, že si chodí půjčovat do banky. To bylo výsadou potencionálních klientů edbusy, vzpomínáš, tam bylo podmínkou vstupu do edb - být zadlužen, čili OZ lákali jen ty zadlužené, finančné negramotné, aby jim na presentaci nalili moudra o oddlužení a zbohatnutí do 9 měsíců bez fyzické či duševní námahy. A co se týká těch smluvních vztahů s licencovanými společnostmi, tak tuto pravdu slyším od Tebe poprvé. Na presentaci nepadlo nic takového, pravda je to už více jak 2 roky, ale vždy to byl tajemný investor, později to byly nějaké 4 nasmlouvané banky...apropo, nevíš proč krachují americké banky? Minulý týden to snad byly další 4, zřejmě nemají tak propracovaný systém jak edb a navíc je jim bráněno podnikat, nějakou vyšší mocí, že?

JePe (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Jepe Jepe ty musíš mit...Už se nerozčilujte. Já vím, podnikání banky spočívá v tom, že tvoří peníze tak, že je vpisuje do počítače.
A co jinak, zdraví slouží? Co ostatní chovanci na oddělení? Chovají se slušně? Nezlobí Vás schizofrenici? Ani kleptomani Vám ještě nic neukradli?
Nečekám od Vás už dnes odpověď. Za 8 minut bude večerka, tak šup do koupelny, vyčistit zoubky a honem do postele, ať Vám ošetřovatel nedá černej puntík.

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Jepe jsi fakt chorej človek co k tobě dodat tvé vyjadřovaní jen ukazuje tvoji duševní schopnost vest debatu.

pozorovatel (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Repák je blbý jak repa v zemi a Jepe tomu znovu Jebe!!!!!

JePe (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

He? Tohleto "...no proč asi????" je odpověď?
A ten kontakt na ČNB bude asi do kotelny, viďte?

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Jepe Jepe ty musíš mit velikou a težkou inteligenci když nechápeš podnikaní banky,je vidět že o bankach neviš nic!!!!! Jdi do své banky a možno Ti řeknou jak vedou obchody a pak u pochopíš o čem tady píšu.a proč asi Banka priovatizovana v CR ponuka produkty českým lidem no proč asi?????

správně! (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Repáka a Jepe opět jste mě...tak na ně! my jehovisti máme svou pravdu-a nikým si ji brát nenecháme! ani republiku si rozvracet nenecháme!!!!!!!!!!!!!!

jenom 50%? (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Je to marný. S lidmi,...já bych řekl-že i 150% a víc!

edbusak (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Repáka a Jepe opět jste mě nesklamali!!! nemusíte mi věřit a žijte si ve svém otrockém světe,ja se práve ted pohybuji okolo jedné banky která vznikne v CR mám kontakt aj na CNB a vím že me trvzení jsou pravdivé,múžete se vysmívat ale ja budu nakonec ten vysmátej a vy ti chudáci!!!!!

M.Repák (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Je to marný. S lidmi,...Odpovím za Edbusáka: to je přece jen maskování pro obyčejné lidi.

JePe (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

Je to marný. S lidmi, kteří si myslí, že
- peníze na poskytnutí úvěru vznikají tak, že je banka napíše do počítače,
- banky úročí v daňových rájech peníze na 50% měsíčně a vkladatelům vyplácejí 1% ročně,
se ale vážně nedá diskutovat.
Když se člověk zeptá, jestli už někdy viděli bilanci nějaké banky (např. té hnusné GE MONEY), nebo jestli viděli někdy bilanci té zázračné banky, o které básní - odpoví (pokud vůbec) maximálně nějakými dalšími výkřiky se spoustou !!!! a ????.
Dočkám se od edbusáka odpovědi na mou otázku, proč nám banka půjčuje 19,5 mil. Kč s úrokem 2,25% p.a., když může mít v daňovém ráju 50% p.m.?

M.Repák (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

A jinak, od jisté doby...Jójó, hlavně ty peníze vložené do Edbusy, ty slouží.
Tohle jsou hesla těch, co zblbly knihy Kyiosakiho a jemu podobných.
Jinak pro Edbusáka: omlouvám se, až po těch 50% měsíčně jsem pochopil, že si tu děláte z lidí srandu, snažíte se vyprovokovat ty střízlivě myslící k odpovědím a pak se bavíte dalšími provokacemi.

Edbusačka (Po, 22. 3. 2010 - 20:03)

A jinak, od jisté doby nedělám penězům otroka, ale peníze slouží mě!
Kdo umí, ten umí, a kdo neumí, ten čumí a nadává !!!!

Edbusačka (Po, 22. 3. 2010 - 19:03)

Níže uvádím velmi důležité informace o bankách: Tyto informace, nejsou veřejnosti přístupné, ale pouze kolují po emailech. Tak doufám, že všichni rádoby majitelé, ředitelé bank a jim podobní přestanou fantazírovat a konečně uznají, že taky nemusí mít vždy pravdu!!!

Peníze a dluh
Josef Hasslberger( více o autorovi > )
17.3.2010
K tématu peněz a dluhu existuje jedna hluboká pravda, ale znají ji jen nemnozí a téměř nikdo si nemyslí, že by se jí mohl či musel skutečně zabývat.
Některé důležité osobnosti, které se pokoušely situaci změnit, byly zavražděny, nebo umlčeny jiným způsobem, přesně v okamžiku, kdy se situace stala hmatatelnou. Pravda je tak monstrózní, že nám připadá vskutku neuvěřitelná. Raději o tom nepřemýšlíme, zejména proto, že máme “experty” kteří by to všechno měli vědět, takže proč bychom se my “neexperti”, měli pokoušet na tato tajemství přijít?
________________________________________
Problém
Problém dokonale známe, je totiž všeobecně rozšířený, ale řešení nám uniká možná proto, že se domníváme, že problém je příliš veliký, než abychom mu čelili. Problém, několika málo slovy, je tento: jak vlády tak naprostá většina lidí nemají peníze. Možná to zní přehnaně, ale když se na to dobře podíváme, vidíme, že to pravda je. Vlády jakékoliv barvy, ať už liberální, socialistické, konzervativní, demokratické či jiné, nemají prostě peníze. Sužují nás k smrti a co více, dělají další dluhy. A většina z nich je tak zadlužená, že je téměř beznadějné pokoušet se splatit vypůjčené. Vysoké převysoké procento z veškerých daní, které se dostanou do státní kasy, se vydává na “splátky dluhu”, resp. a správněji na splácení úroků z tohoto veřejného dluhu, ještě dříve než dojde na diskuzi o tom, jak formulovat rozpočet podle příslušných zákonů. Jestliže chybí hotovost vládám, nejsou na tom občané lépe. Stačí se trošku porozhlédnout a vidíme rodiny, které vycházejí jen tak tak, I když jim nechybí ochota pracovat. Často jsou zaměstnáni oba manželé na úkor výchovy dětí, a často jim i tak stačí peníze sotva na běžné výdaje a jednou v roce na dovolenou. Mohli byste namítat, že to je normální, že tomu tak bylo vždycky a že se s tím nedá nic dělat. Vidíte? Toto je odpověď, kterou jsme byli naprogramováni podávat. Problém existuje, ale je tak velký a tak převažuje v životě každého z nás, je to uzel tak “komplikovaný”, že ho nutně musíme přenechat “expertům”, kteří ho vyřeší. Je to pravda? Ne – tohle naopak vůbec není pravda. Jaký musí být první krok, aby se problém vyřešil? Musíme si povšimnout, že vůbec existuje a proč tomu tak je. Začněte pozorovat realitu okolo. Zkuste zvážit, kolik vaše vláda utratí každý rok na úrocích veřejného dluhu. Informujte se, kolik platí úroky z dluhů rozvojové země. Povšimněte si, kolik lidí z třetího země emigruje, nebo spíše imigruje na západ pokoušíce se jen a jedině o trochu úlevy z této zničující ekonomické situace. Budete překvapeni.
Příčina
Teď, když jsme pochopili, že problém existuje, musíme udělat následující krok, totiž zjistit jeho příčinu. Což je něco, co opravdu nemůžeme udělat tak, že bychom tím pověřili “experty”, protože kdyby o tom tito věděli, upozornili by nás jistě již dávno a my bychom již dávno byli na dobré cestě k nalezení nápravy tohoto ošklivého stavu věcí. Ne, že by příčina nebyla známa. Je několik osob a také několik organizací,, které se zoufale pokoušejí předat nám o ní informace. Bohužel ale nemají přístup do mainstreamových médií a kdyby ho měli a vystrojili by nějakou kampaň, mohly by mít vážné problémy. Věřím, že jste zvědaví, co je toho příčinou a zda my, obyčejní občané, můžeme učinit něco pro nápravu tohoto stavu. Nikomu by neposloužilo nalézt příčinu všeho zla, kdyby měl potom zjistit, že se nedá nic dělat. Mohli bychom si ušetřit námahu a dělat něco příjemnějšího. Aniž bych Vás nechával dále čekat, házím horkou bramboru rovnou: peníze jsou uváděny do oběhu nikoliv našimi vládami, ale soukromým monopolem spravovaným bankami. Je to tak jednoduché. Ale jak byste mohli říci I když to tak je, co je za problém?
Uvidíme – všechno pěkně popořadě.
Tvorba peněz
Zdálo by se přirozené, kdyby peníze byly vytvářeny státem a vskutku, centrální banky vypadají, jako by byly majetkem státu, i když požívají určité autonomie. Říkám schválně “zdají se” a “jako by byly”, protože centrální banky, které takřka ztělesňují čtvrtou mocnost, na rozdíl od tradičních státních, jsou jen zdánlivě pod kontrolou státní moci. Když stát potřebuje peníze, nepředá centrální bance příkaz vložit určitou sumu na účet státní pokladny. Ne, stát dnes může dostat peníze jen dvěma způsoby. Jedním z nich je zdanění občanů, druhým je vzetí půjčky. Když centrální banka uvádí peníze do oběhu, činí tak pouze v podobě půjčky. Stát musí o tyto peníze požádat jen v podobě půjčky a tu musí splatit I s úroky. To samé se děje, když potřebuje soukromník profinancovat nějaký nákup a chybí mu hotovostní zdroje. Banka je šťastná, že může dát půjčku, pokud můžete složit záruky a zavážete se, že vše splatíte I s úroky. Jak mohou v bance tyto zdroje vytvořit? Dobrá otázka. Není to státní tiskárna ani mincovna, kde se tyto peníze vyrábějí? Vytištěné bankovky jsou považovány za majetek centrální banky. Nejsou předány státu, aby je mohl použít na své výdaje, naopak jsou uvedeny do oběhu pouze proti určité položce, náhradě. Každý, kdo tyto bankovky chce pro svou útratu, musí si je “koupit”, postoupením části svého kreditu. Ale v každém případě je většina kolujících peněz (přes 90%) nikoliv v podobě bankovek nebo mincí, ale v podobě “kreditů”.
Když se vydáte do vaší banky a požádáte o půjčku, tak banka přímo na místě tyto “peníze” vytvoří, tak, že napíše číslice na váš účet. Tyto peníze lze vyzvednout v podobě bankovek, což se ale děje zřídka, nebo je možné je utratit vypsáním šeků či příkazů k úhradě. Banky si udržují jen malinkou část svých kreditů v hotovosti, zbytek se pohybuje přemisťováním číslic z jednoho účtu na druhý. Nejdůležitější, co je třeba vědět: peníze vznikají zadáváním čísel do počítače. V praxi se to děje následovně: Za každých 10 000, které banka poskytne jako půjčku, je třeba vložit 1000 nebo 2000 do centrální banky. To znamená, že když banka nahromadí 1000 000 v podobě vkladů, může si držet v hotovosti 10 000 a uložit u centrální banky 90 000. Následně může banka vytvořit 900 000 čerstvých peněz jednoduše tak, že napíše tato čísla na účty některých svých klientů. V případě, že vláda potřebuje peníze, je procedura mírně odlišná, ale zato s týmž výsledkem. Vláda musí vložit bony, jež jsou certifikáty půjčky, papírky, proti nimž vláda může získat peníze a prostřednictvím nichž slibuje následné splacení sumy, navýšené o “úroky”. Tyto certifikáty “zakoupí” banky. Mohou být prodány dále jejich klientům nebo mohou v rukou bank zůstat. Vlády naopak je proůvěrována kreditem, resp. sumou korespondující s jejím závazkem. Ironií situace je, že vláda, která by měla být autoritou vydávající peníze, které obíhají v zemi, je nucena si peníze půjčovat od soukromníků (prostřednictvím bank) a platit za tyto půjčky úroky. Nyní začínáme chápat, proč vláda nemá peníze a proč mnoho z našich daní, které se dostanou do státní pokladny, se odtud ubírá ke splátce úroků z dluhy, aniž by se dostalo na pravé a skutečné výdaje státu.
Ďábelský mechanismus
Co se stane, je-li dluh splacen? To je zajímavé. Zaplacené úroky se stanou vlastnictvím banky a číslice, která byla vytvořena za účelem půjčky, je zničena. Tím samým způsobem, jakým byla suma “vytvořena” za účelem poskytnutí půjčky, je nyní “znehodnocena” neboli zničena, jakmile je dluh splacen. Což znamená, že banka nejen, že může tvořit peníze v zásadě z ničeho. Ale také že si může přivlastňovat úroky a potom tyto peníze ničit, jen proto, aby se musel celý cyklus opakovat u dalšího klienta. Jestli jste se někdy podivovali nad tím, odkud pocházejí zdroje na nákup nejnádhernějších a největších budov, tak toto je vysvětlení.
Pokud vám nesprávné připadá už toto, tak jen počkejte, až se doslechnete o té opravdu ďábelské části tohoto plánu!
Každá národní ekonomika potřebuje peníze, aby mohly být prodávány a kupovány zboží a služby. Jestliže je peněz příliš málo, zboží se nemůže prodat, ceny klesají a této situaci se říká “deflace”, Pokud se peníze stanou ještě vzácnějšími, tak se ekonomie nakonec dostane do recese, výroba se zastaví a práce již není, začíná bída. Pročež je velmi důležité, aby množství peněz v oběhu bylo vždy dostatečné a lidé byli schopni nakupovat nabízené zboží a služby. Druhým extrémem je situace nadbytku hotovosti, který přináší inflace. Inflace je stejně nežádoucí jako deflace. Optimální jsou peníze se stabilní kupní silou. Dnes nemá vláda jiné nástroje, než nepřímé, k tomu, aby zajistila takovouto stabilitu, protože tvorba kreditů je široce rozšířeným jevem dirigována bankami. Pročež, vidouce, že vláda nemůže vytvářet svoje peníze, má jedinou možnost jak zajistit, aby ekonomie disponovala dostatkem peněz, a to pokračovat v braní půjček. A to je důvod, proč vlády nemají nikdy peníze a proč již pracujeme více než šest měsíců v roce pro stát. Platíme úroky kromě výdajů státu. JE to ďábelské, že? Soukromý monopol, které prostřednictvím bank uvádí do oběhu naše peníze, počínaje centrální bankou a pochopitelně pokračuje ostatními bankami, obchodními. Jsou to bankovní zákony, které umožňují bankám vytvářet a zneužívat kredit, nikoliv vláda, která by měla pro své vlastní občany peníze tvořit.
Řešení
Když jsme nalezli a popsali příčinu ekonomických obtíží a bídy, udeří nás hned do očí použitelné řešení. Je nezbytné změnit bankovní zákony, aby se zabránilo nezávislosti při vytváření kreditů ze strany bank, s výjimkou tvorby nových peněz a nového kreditu ze strany centrální banky. Cílem je uvedení peněz do oběhu v podobě kreditu a nikoliv debitu.
Tvorb

M.Repák (Po, 22. 3. 2010 - 19:03)

Tohle bych ale fakt...JePe, Vy neumíte číst. V daňovém ráji je to 50% P.M. = 600% bez složeného úrokování, 1290 % při složeném úrokování. Nemaťte lidi, Vy vůbec, ale vůbec finančnictví nerozumíte.

JePe (Po, 22. 3. 2010 - 19:03)

jděte do banky jestli vám...Tohle bych ale fakt potřeboval vysvětlit. Schválně jsem se teď podíval, jaké úroky nám účtovala banka za úvěr v únoru a ... jsem z toho jelen:
Představte si že to bylo jenom 2,25% (ročně). Proč nám je vlastně ta banka půjčuje za 2,25% p.a., když v daňovém ráji (alespoň podle Vás) by je mohla úročit na 50% p.a. To jsou ti bankéři v naší bance tak blbí?
Tohle mi prosím vysvětlete.

M.Repák (Po, 22. 3. 2010 - 19:03)

jděte do banky jestli vám...Ale vy se přece znáte s těmi, co ty banky zakládají a víte to. Tak to řekněte i nám, co tomu nevěříme, ať uvěříme.

Reklama

Přidat komentář