Reklama

Eutanazie kde a jak zajistit.....

Tom (So, 14. 1. 2017 - 17:01)

To že na LDN to vždy...Pěkný příspěvek. Má ale kednu vadu. Pracujete s dojmy, nikoliv však s pojmy.
V roce 2017 bude mít síť mobilních hospiců kapacitu 2000 klientů, a to díky tomu, že je to v projektu a daly se na to peníze.

Podle situační analýzy České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP zemřelo v roce 2014 v Česku více než 105 tisíc lidí, z nichž lze potřebu paliativní péče v posledním roce života předpokládat u více než 70 tisíc. Takže na jedné straně 2 tisíce a na druhé 70 tisíc.

A další informace: „Problematika dostupnosti kvalitní paliativní péče zdaleka přesahuje otázku dostupnosti lůžkové hospicové péče (v lůžkových hospicích nastává 2,6 procenta z celkového počtu úmrtí a pouze 9,2 procenta ze všech úmrtí na nádorové onemocnění).

Ale i kdyby to bylo 100%, pořád zde zůstává skupina lidí, kteří by si přáli eutanazii.

Marie (So, 14. 1. 2017 - 12:01)

"Věda jde neustále...To že na LDN to vždy nevypadá dobře, je pravda, na druhou stranu dnes začíná fungovat síť mobilních hospiců, takže nikdo nemusí umírat na LDN, ale doma mezi svými za pravidelné pomoci vyškolených odborníků, kteří dochází do domácnosti. Umírající lidé jistě takovu možnost uvítají, otázka je, jak jí uvítají rodinní příslušníci - ne vždy se lidé chtějí starat o umírajícího příbuzného, i když mobilní hospici poskytnou pomůcky, zdravotní sestry na podávání léků, lékařskou péči...

No. (So, 14. 1. 2017 - 11:01)

Jsem rovněž odpůrcem eutanazie! Je to krajně nehumánní! Co se týče českého zdravotnictví, tak jsme vyspělá země! Systém zdravotního pojištění tady funguje! vy tady pořád melete pořád dokola, stěžujete si! Vím, že by zdravotní systém měl fungovat i v jiných oblastech, jak si tady stěžujete, že nemáte na zubaře atd.. Ale uvažte, že máme nejnižší novorozeneckou úmrtnost! Lékaři jsou schopni zachránit i nedonošený plod, od 24. týdne těhotenství! Takto nedonošená miminka neváží ani půl kila. Přesto jsou lékaři schopni jejich život zachránit, pomocí inkubátorů a speciálních přístrojů! Takto předčasně narozených dětí stále přibývá! Dále složité kardiologické operace, následná léčba, neurochirurgické operace, např. po těžkých úrazech, léčba v rehabilitačních zařízeních! To všechno stojí zdravotní pojišťovny obrovské peníze, jelikož těchto lidí, bohužel, dost přibývá! I nad tím je třeba se hluboce zamyslet! Já vím, vždycky tady bude nějaká nerovnost a nespokojenost! Nikdo nejsme dokonalí! Máme mezi sebou trvale zdravotně postižené občany, jejichž život závisí pouze na zdravotní péči-diabetici, lidé s kardiologickým onemocněním, některá mentální,endokrinní a neurologická onemocnění! VZP stojí péče o takovéto spoluobčany opravdu nemalé peníze! A všichni tito zdravotně postižení chtějí žít!!!

Metuzalém (Pá, 13. 1. 2017 - 19:01)

já zas ano! A klidně, i hodně přes tu 100!

Tak (Pá, 13. 1. 2017 - 17:01)

Blaze tomu, komu se podaří...dlouho bych tady být nechtěla.

Věrka (Pá, 13. 1. 2017 - 17:01)

Blaze tomu, komu se podaří udržet si dobré zdraví až do stovky!!!

Ano. (Pá, 13. 1. 2017 - 17:01)

Souhlasím s tím zdravotnictvím, že na tom nejsme úplně nejhůře!
Jsou i dobří špičkoví lékaři, neurochirurgové, traumatologové, kteří musejí odvést naprosto přesnou "hodinářskou práci", tak aby dali lidi dohromady! Ti si ty peníze opravdu zaslouží!!! Obvoďáci spíš na lidi dost kašlou, psychiatr by nejraději z každého udělal duševně chorého!!! Zubaři jsou machři, ti lidem pomoci umí! Potom různé nadstandardní soukromé kliniky, tam se o člověka opravdu slušně postarají a nabídnou kvalitní moderní léčbu hned v začátku! Poradí s prevencí nemocí! Také psychoterapie a psychologické poradenství se platí!Toto vše je považováno jako nadstandard, a lidi musí na něj mít peníze! Protože, kdo maže, ten jede! To, co by mělo být považováno za standardní péči o lidi, je pokládáno za nadstandard! To rozhodně v pořádku není! Snad se tady ta vláda nad tím jednou zamyslí!!! Ale zatím tomu moc nevěřím!

Ve (Pá, 13. 1. 2017 - 16:01)

spoustě věcí mášpravdu,ale zase na tom nejsme úplně nejhůř,myslím s tím zdravotnictvím.O politice to nemá cenu se ani rozčilovat,sami si přidávají nehorázné sumy a nám obyčejným lidem,nějakou stovku,přitom se ale všechno zdražuje.Jenomže se moc píše jenom na netu a do ulic nikdo nejde.Oni sami sobě si přidávají,už tohle je vrchol,je jasné,že si přidají co nejvíc a ještě jeden dement v TN řekne,že souhlasí,prý to aspon nepovede ke korupci.Ale co lidi? To je přece úplně to stejné,pak se víc krade a krade už i dříve poctivý občan.Je to nepořádek.I s tím zubařem máš pravdu,lidé se pak víc zanedbávají,nemají na to,aby nechali tisíce u stomatologa.

Tak (Pá, 13. 1. 2017 - 16:01)

nedávej! Nikdo tě přece nenutí! Já jsem proti eutanazii! Ale to, co se děje v České republice, je opravdu na pováženou! Aktivní eutanazie tu sice schválená není, ale o kvalitní lékařské péči, hm, moc řeč být nemůže! Pravda, lékaři v mnoha případech živo zachrání! Velmi si jich za to vážím-např. složité operace, úrazy. Velmi se snaží zachránit nedonošené děti! Ale na druhou stranu, nevím sice, jak to mám přesně nazvat, je tady eutanazie pasivní! Zvažte, co lidí je zabíjeno při rakovině radioterapií, chemoterapií! Přitom na drahé účinné léky zdravotní pojišťovny nemají peníze!!! Dále lékaři odmítají posílat na podrobné krevní testy, i když by tam mohlo být jen v náznaku podezření na nějakou závažnou patologii! Odmítají posílat své pacienty při těžké nespavosti do spánkových laboratoří! Jenom aby nezruinovali pojišťovnu! Co se týče sociálních zřízení, především psychiatrických léčeben, tak tam pacienti dostávají vysoké dávky antipsychotik a různých antidepresiv, stabilizátorů nálady které je sice utlumí, ale zároveň utlumí i jejich paměť, inteligenci, vyjádření svých emocí! K tomu všemu mají tyto "léky" výrazné negativní účinky na celý tělesný systém, takže pacienti umírají předčasně na přidružené choroby a metabolický syndrom! Ústavy sociální péče a domovy pro seniory se lidem částečně věnují, ale neumí Alzheimerovu chorobu nijak zastavit!
Lidé mají právo léčbu předčasně ukončit, což je v mnohém bráno i jako pasivní eutanazie! Člověk může v případě zjištění rakoviny odmítnout i zahájení léčby operací, ozařováním i chemoterapií, třeba hned ve stadiu 1. Musí být stvrzeno podpisem pacienta, že si nepřeje být onkologicky léčen! Co se týče zubních lékařů, tak tam se zdravotní pojišťovny na úhradu léčení pacienta fakt tedy nepředají!!! V tomhle stát je bordel! Tome, vidíš to asi podobně! Dnes jsem viděla na STREAMU 50. letou ženu, povoláním překladatelku, která po 3 leteh zemřela na rakovinu tváře, loni, 9. listopad. Je mi z toho hodně smutno! Nakonec sice získala domácí hospicovou péči "Cesta domů", ale nic se s tím víc, bohužel, dělat nedalo, jen tlumit a brát silné opiáty proti bolesti! Ke konci se o ni postarala její vlastní sestra, která s ní byla až do konce! Ta paní předtím podstoupila onkologickou léčbu a ozařování! Kdyby dala radši vláda peníze na pořádnou léčbu a vyléčení lidí! Skutečnost je taková, že stát na lidech šetří! A to nehorázným způsobem! Je to jednak tím, že je dost lidí bez práce a důchodci, kteří nepřispívají aktivně do zdravotního systému?! Asi ano. Potom by to přece nemělo žádnou logiku! Poslanci hrabou peníze pro sebe! Nejdůležitější je dnes mít vysokou inteligenci, abychom uměli "s vlky výti"! A především se nedat! Dále peníze, abychom si zaplatili kvalitního doktora, dobrou zdravotní péči, a především dobrého zubaře. A potom, víru v Boha, abychom se z toho nakonec sami nezbláznili! A měli naději, že jednou bude líp, protože Boží mlýny melou pomalu, ale jistě! Já v to alespoň doufám!

proto (Čt, 12. 1. 2017 - 08:01)

nedávám hlas lidovcům..........náš stát je prohnanej a eutánázie tu není jen proto,že pořád někomu lížeme prdel a ten náš alibismus a stálá touha být hodní navenek,pro všechny státy,ani trest smrti,ani eutanázii,nevíme sice přesně proč,ale raději to dělat nebudeme,pracuji v zahraničí a často se stydím,že jsem Čech

Tom (St, 11. 1. 2017 - 22:01)

Lidský věk se prodlužuje,..."Věda jde neustále dopředu!"

I vy vtipálku. Ano, věda jde kupředu, ale sociální služby a respekt k utrpení člověka do kopru. Možná by nebylo od věco navštívit nějakou LDN nebo nějaký domov pro seniory. Ale ne se jenom nechat opít pozlátkem, jak tam seniory "aktivizují" - rozuměj dementního člověka zavezou do jakési společenské místnosti, kde prosedí dopoledne, ale podívat se na fungování zevnitř.
Potom by mělo smysl vést nějakou debatu.

Protože jedna věc jsou různé deklarace teoretiků, jak se dá bolest potlačit a druhá věc je praxe, která je žalostná.

Lidovec (St, 11. 1. 2017 - 22:01)

Lidský věk se prodlužuje, vyvíjejí se stále nové léky a nové ucelené lékařské postupy. Jistě jste si všiml, že se lidský věk neustále prodlužuje, díky moderní medicíně!. Co se týče hospiců, pravda, je jich v současnosti málo! Krom toho, v závěrečné fázi života nabízíme nemocným i jejich rodinám, domácí hospicovou péči, s názvem "Cesta domů", a krom toho, charitní ošetřovatelskou péči s odbornou zdravotnickou službou! My pevně doufáme, že se zdraví našich spoluobčanů bude nadále zlepšovat tím, jak se budou zkvalitňovat lékařské zdravotní postupy a péče!
Věda jde neustále dopředu!

Tom (St, 11. 1. 2017 - 22:01)

Moje řeč! Alespoň v tomhle...A jakou máte, pane lidovče, představu o zpřístupnění dobré zdravotní péče všem? Co vy konkrétně ovlivníte nebo změníte? Postavíte osobně X hospiců, které zoufale chybí?

Pokud ne, tak to byl jenom propagandistický odstavec o ničem.

Lidovec (St, 11. 1. 2017 - 21:01)

Moje řeč! Alespoň v tomhle má česká vláda pořádek! Mezi občany, ale i státníky, panují občas i velké neshody! Ale rozhodně si nemyslím , že jsme nejateističtější země v celé Evropě, tak, jak se o nás tvrdí! Avšak morální zásady, úcta k lidskému životu a HIPPOKRATOVA PŘÍSAHA, zde naplno platí! Buďme na to všichni, prosím, náležitě hrdí! Budeme se snažit ze všech sil zkvalitnit a zpřístupnit dobrou zdravotní péči všem našim občanům! Patříme k vyspělým státům! A važme si toho, že zde můžeme žít!

Tom (St, 11. 1. 2017 - 21:01)

V Belgii je eutanazie...Dej sem odkaz na seriózní zdroj této informace, protože dle mých informací tu šíříš obyčejnou manipulativní lež.

Zatím se tam udál jeden jediný případ, bez udání podrobností s tím, že se jednalo o závěrečný stav nevyléčitelné nemoci a bylo to jeho přání.

Pravda! (St, 11. 1. 2017 - 21:01)

V Belgii je eutanazie masívně používána, dokonce i u dětí a při depresích! Je to fakt do nebe volající!!! Belgičtí lékaři schválili eutanazii 24 leté dívce, která trpěla od dětství těžkou depresí se sebevražednými sklony! Přitom ta dívka měla zájem o divadlo, přátele. Svůj zdravotní stav si plně uvědomovala. Nechtěla zemřít, ale žít kvalitní život! Nechtěla zarmoutit své rodiče a prarodiče!!
Fyzicky byla zdravá! Co to tam mají, do prdele, za zákony!!! Tam se snad zabíjí každý slabší jedinec! To té mladé dívce neuměli nabídnout žádnou pomoc?! Psychoterapie, léky, podpůrné vitamíny?! No, asi ne, co!!! Nad tímhle už vážně zůstává rozum stát! Svět už je tak zkaženej, že to je hrozný! Vítejte v České republice! Važme si toho, že tady můžeme žít, i když život je někdy hodně těžký! Zdravotnictví zde, pravda, stojí taky za starou belu, ale aspoň se doktoři snaží lidi zachraňovat! Zaplať Pán Bůh, že eutanazie v Česku schválená není, a doufejme, že ani nikdy nebude! O Česku se říká, že jsme nejateističtější stát v Evropě, ale alespoň morální zásady a úcta k lidskému životu zde platí! A pevně doufám, že budou platit i nadále! Víte, ono není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře! Přece jen to s námi, českými občany a státníky nebude tak zlé! Važme si toho, že zde můžeme žít! Mohlo by být mnohem, mnohem hůře!!!

ratatuj (St, 11. 1. 2017 - 11:01)

počkej,lidstvo už se dávno...naprostý souhlas

pokud (St, 11. 1. 2017 - 11:01)

tak už se nikdy nedopátráš té prapůvodního elementárního spouštěče,ale to u atomovky také ne

11.1. (St, 11. 1. 2017 - 09:01)

Podepsání smlouvy všechny k něčemu zavazuje.

ttt (St, 11. 1. 2017 - 09:01)

f.úvaha je ta,že již pouhá myšlenka na onu věc,má nedozírné následky,to znamená,že eutanazie,byla myšlenka,kterou už někdo zpracoval,vyhodnotil a dal do oběhu,není to nic nadpozemského,proč se o tom někteří zde bavíte jako o démonickém projektu,když už se to děje ,je to a funguje to,to že to není u nás v zákoně,na to ser pes

Reklama

Přidat komentář