Reklama

Eutanazie kde a jak zajistit.....

nesouhlas (So, 18. 2. 2017 - 15:02)

Anketa by byla,více lidí pro,ne proti!Radek to napsal suprově,palec nahoru,když žít,tak na plno,když umřít,tak rychle,proč prodlužovat něco,co je fatální???Jako,když už nemohu z důvodu těžké nemoci močit a na velkou ,tak to už asi důstojné není ,že?Ale jo,vám odpůrcům eutanázie to důstojné připadá,co jste to za lidi??????

Hele, (So, 18. 2. 2017 - 13:02)

fanatici jsou úplně všude! To si fakt nevybereš! A to, že v ateistickém Česku, není uzákoněna eutanazie, je přece znamením, že to s českým národem není až tak zlé! A těch fanatiků je zde sice dost, ale možná daleko méně, než v zemích, které se považují za křesťanské! Ano, Češi jsou možná ateistický národ v Evropě, ale chrání lidský život od početí, až do přirozené smrti! Na rozdíl, od některých zemí, které si říkají křesťanské!

ono (So, 18. 2. 2017 - 08:02)

je stejně zajímavé, že v ateisitckém Česku je více fanatiků než v křesťanských západních zemích.

a co (Pá, 17. 2. 2017 - 14:02)

vidíte! Kdo je proti...jako vidíme? Kde něco vidíme?

To je zase ideologický příspěvek.

Tak (Pá, 17. 2. 2017 - 14:02)

vidíte! Kdo je proti eutanazii, určitě není duševně nemocný člověk!
Rozhodně netrpí žádnou těžkou depresí, schizofrenií, psychózami atd.! Má v hlavě jasno, a umí rozumně a správně přemýšlet o životě i o věcech! Tak to má být!

Razantní (Pá, 17. 2. 2017 - 14:02)

lidé třeba ne,ale spíš citlivý jedinci,kteří se dokáží vžít do jejich situace.Také si ale myslím,že duš.nemocní by byli všichni pro.

Tom (Pá, 17. 2. 2017 - 13:02)

To si snad, Tome, myslíš,...Již jsem to zde jednou psal, podle nedávného výzkumu je proti jenom asi 30%, pro je přes 50% a zbytek neví.

Věta, že všichni zákonodárci jsou proti je zcela nesmyslná, protože zatím žádné hlasování neproběhlo.

Ano, pokud někdo prohlásí, že o eutanazii přemýšlejí jenom duševně nemocní lidí, pak je tato osoba opravdu buď zaostalá nebo šíleně zaujatá.

I (Pá, 17. 2. 2017 - 13:02)

já tomu věřím,že by ne vyhrálo.Přesto tady ze sebe nebudeme dělat mudrce,vždyt jde pouze o naše názory.Žádný odborník zde.

!!! (Pá, 17. 2. 2017 - 13:02)

To si snad, Tome, myslíš, že takto přemýšlí pouze jeden jediný člověk, nebo max. 2 lidé, například pouze paní Marie, nebo MUDr. Chocholoušek?! Proti eutanazii je naprostá většina lékařů, všichni lékaři hospicové a paliativní péče! To nejsou stejné věty, nýbrž stejný a jednotný názor, na toto smutné téma! A tím malým duševním obzorem chceš snad tvrdit, že je ta dotyčná osoba hloupá, neznalá, zaostalá, či co? Nás, odpůrců, je celá řada! Dokonce i zákonodárci jsou všichni proti! Zajímavé, že?

Tom (Pá, 17. 2. 2017 - 13:02)

Spousta lidí něčím trpí!...A ještě doplnění, např. u ALS postupně přestávají fungovat svalové orgány, potom můžete již jenom hýbat pouze očima a nakonec se udusíte. Ještě jednou: udusíte. Považujete to za nějaký pěkný konec na tomto světě? Já tedy ne.

Tom (Pá, 17. 2. 2017 - 13:02)

Radku, nepochybně musíte...Marie, přijde mi velmi zajímavé, tedy spíše divné, že úplně stejné věty zde v minulosti psal člověk s jiným nickem. :-)

A věty, že o eutanazii přemýšlejí duševně nemocní lidé svědčí, bohužel, o vašem velmi malém duševním obzoru a také to poukazuje na potřebu vnucovat jiným lidem váš jediný, správný názor.

Pokud byste byla ochotna si trochu zjistit informace, tak byste věděla, že lékaři sami přiznávají, že je pár nemocí, které jsou pro pacoeta opravdu velkým utrpením.

Ano, (Pá, 17. 2. 2017 - 11:02)

Spousta lidí něčím trpí!...le to Maruško píšete o sobě.Jsou lidé,kteří už nevidí žádné východisko a jim se na světě nelíbí.

Marie (Pá, 17. 2. 2017 - 11:02)

Spousta lidí něčím trpí! Já sama mám problémy se srdcem , kolísavým krevním tlakem, nemůžu spát, bolí mě často hlava a občas i záda! A přesto bych se k tomuto kroku nikdy neodhodlala! I přes mé zdravotní problémy, se mi na světě líbí!

To (Pá, 17. 2. 2017 - 10:02)

Radku, nepochybně musíte...asi ano,mluví o tom především lidé,kteří sami něčím trpí.Já jsem třeba zrovna pro,spoustě lidem by se ulevilo.Věřím ale,pokud by byla anketa,ne vyhraje.

A (Pá, 17. 2. 2017 - 10:02)

já pevně věřím, že máte natolik zdravého rozumu, že tento krok nikdy v životě neuděláte!

Marie (Pá, 17. 2. 2017 - 09:02)

Radku, nepochybně musíte být fyzicky zdravý, abyste mohl být v registru dárců orgánů, kostní dřeně, krve! Jste jistě velmi obětavý a pomáháte tím zachraňovat životy jiných lidí, kteří těžce onemocní, musí podstoupit náročnou operaci, nebo mají vážné úrazy!!
Ti lidé Vám určitě nejsou lhostejní, proto jste se jistě stal dobrovolným dárcem! Velmi Vás za toto chválím! Toto by opravdu každý zdravý člověk nedokázal! Máte za toto můj obdiv! Také byste byl rád, kdyby Vám v těžké chvíli někdo zachránil život!
A co se týče té eutanazie, ještě, že je u nás zakázaná! A doufám,že tomu tak zůstane i nadále! O eutanazii opravdu přemýšlejí duševně nemocní lidé a velicí zoufalci! Máme tady kvalitní paliativní péči! Pracujete ve zdravotnictví, a tak jistě víte, jak to "chodí"! Doufám, že se nikdy k tomuto kroku neodhodláte! Je to velmi nehumánní! A jezdit kvůli tomu do ciziny, to mi opravdu, nezlobte se, přijde úplně nenormální!
O eutanazii uvažují lidé v těžkých depresích a opravdoví zoufalci! Jsem jednoznačně proti eutanazii!!!

A (Pá, 17. 2. 2017 - 08:02)

Koukám, že sem píšou...že daruje orgány,ti divné nepřipadá??????????Otázka,to je normální????Kdo ví,co je tedy normální a co ne,Ty???Prosím o odpověď

Radek (Pá, 17. 2. 2017 - 08:02)

Koukám, že sem píšou...A ještě něco ,Chocholoušek není jen MUDr.Máš špatné informace!!!!!!

Radek (Pá, 17. 2. 2017 - 08:02)

Koukám, že sem píšou...pozor na testy chodím každých půl roku ,jsem totiž ke všemu ve spec.jednotce záchranářů,tak že mi je líto,ale co vám teď řeknu,jsem zcela duševně zdráv a píši to jasně,nechci tím rozhodovat ,za někoho jiného,pouze za SEBE!!!!!!Rozhoduji si o svém životě a nejen o svém!!!!Ale v tomto případě si zajistím eutanázii v jiné zemi,pokud to bude možné,ale snad se tu chytnou za hlavu a bude eutanázie i u nás,neslučitelné?To jsou přístroje,které dělají svou práci za mě,to nedopustím,být někomu na obtíž,mít bolesti.Přes to.že jsem věřící!Věřím proto,že k tomu nedojde a zemřu v práci,ale pokud ano,naprosto s eutanázií souhlasím,chci důstojnou smrt,mluvím pouze o sobě.----a ty si tu nehraj blbe na porotu a kata a neříkej ,kdo tu má jakou duševní poruchu,snad ty sám,ne?Diskuse je plná názorů jako mám já

MUDr. Chocholou (Čt, 16. 2. 2017 - 22:02)

Koukám, že sem píšou samí šílenci! Darovat orgány, krev, kostní dřeň, pro lidi, v případě závažného ohrožení života, například vážnou nemocí, operací, těžkým úrazem, to je, Radku, věru ušlechtilý čin Vaší lidskosti! Za to Vás chválím! Ale s tou eutanazii to máte
pomatené v hlavě především Vy sám! Až budete v těžké depresi, tak pro Vás bude humánní eutanazie, sebevražda???!!! Nevím, co si, prosím, představujete, život neslučitelný se životem??? Jistě Vám lidi veřejně poděkují za to, že jste jim zachránil život! A to, že lidem přijde nehumánní eutanazie, je přece naprosto normální duševní stav! Pozor! Odpůrci nejsou přece žádní pomatenci! Nýbrž normálně a zdravě uvažující lidé! Mám určité podezření, že trpíte nějakou psychickou poruchou osobnosti, dle Vašeho vyjadřování! Měl byste se jít léčit z toho Vašeho pesimismu a deprese! Měl byste určitě navštívit psychiatra! Já si u takovýchto lidí pořád říkám:"Je to marný, je to marný, je to marný!"

Reklama

Přidat komentář