Reklama

Eutanazie kde a jak zajistit.....

pokud (St, 22. 2. 2017 - 12:02)

někdo napíše, že je i proti eutanazii u zvířat, tak k tomu už snad nemá cenu ani něco psát.

důležité je o e (Út, 21. 2. 2017 - 22:02)

chci vyjádřit názor...mluvit a vyjádřit svůj názor,obeznámit s tím rodinu vzít pro i proti,to se jedná i o darování orgánů,mluvit o smrti,komunikovat,dnešní mladí lidé o těchto věcech málo mluví

tady (Út, 21. 2. 2017 - 13:02)

chci vyjádřit názor zvířata,koupila jsem dětem štěně ,ve 3 měsíci se mu ukrutně nafouklo bříško,manžel ho odvezl na veterinu a nastal kolotoč,snímky,léky,nic nepomohlo do toho průjem a kňučení a děti hotové z celé situace,když přišel poslední výsledek,byl to šok,štěně vrozenou poruchu jater,neslučitelnou se životem,posadila jsem si k sobě děti a řekla jim to,každý řekl na situaci svůj názor a překvapilo mne,že zazněla eutanázie o které nikdo nemluvil,potom jela celá rodina na veterinu a doktor jí uspal a děti žádné trauma,naprosto to z nich spadlo ...

tady (Út, 21. 2. 2017 - 12:02)

si pletete pojem a dojem,jedná se o toho umírajícího člověka ,nejde o to obecenstvo,utišující prostředek je morfium,ale neutlumí od bolesti úplně,nemohou ho předávkovat,jde o utrpení člověka,které už by v tomto století nemělo existovat,realita je bohužel jiná,to nás nutí upínat se i když nechceme na eutanázii,nejde o ten akt smrti,ale zbavit milujícího bolestí a to se lékařům nedaří,nikdo nechce nikoho usmrcovat,ale pomoci mu,ale jak,když už je konec a v bolestech....to píši o člověku

Ano (Út, 21. 2. 2017 - 12:02)

I obyčejný člověk má právo důstojně zemřít v kruhu své Rodiny. Záleží ovšem případ od případu. Máme tady moderní domácí hospicovou péči "Cesta domů". V této zdravotnické organizaci pracují kvalifikované zdravotní sestry a lékaři paliativní péče o nemocného, v terminálním stádiu onemocnění. Ti blízcí okolo jsou tímto zdravotním personálem postupně připravováni na odchod blízkého člověka. Máte pravdu.

21.2. (Út, 21. 2. 2017 - 08:02)

I obyčejný člověk má právo důstojně zemřít.Pokud si přeje být v té době v kruhu Rodiny,proč ne. Jen asi na to ti okolo musí být připravení.

Tom (Út, 21. 2. 2017 - 08:02)

Já si nechci brát...Navíc Vlk v tomto postoji musí setrvat, jinak by popřel celý svůj dosavadní život a Gott zatím nepadl na ono pomyslné úplné dno.
A i kdyby, to je nejdůležitější, při jeho penězích o něho bude perfektně postaráno i v posledních okamžicích, to je výhoda bohatých.

21.2. (Út, 21. 2. 2017 - 07:02)

...běžně se u nás provádí,jen jinou formou...

Tom (Út, 21. 2. 2017 - 07:02)

Třeba AIDS, ty...Třeba AIDS chytne i heterosexuál, pokud se bude chovat nezodpovědně, takže trochu mimo.

Steve (Út, 21. 2. 2017 - 00:02)

Život nám dal Bůh! Bůh...Já si nechci brát příklady od cizích .... proč? Já chci být Já. A navíc nejsem povinnen se řídit tím co si zvolí jiní ... Gott, Vlk či kdokoliv jiný. No a co?

... (Po, 20. 2. 2017 - 21:02)

Třeba AIDS, ty "chytráku"!

Tom (Po, 20. 2. 2017 - 21:02)

Život nám dal Bůh! Bůh...Tady se nebavíme o nemocech, ale o umírání, takže nevím, proč se oháníte zdravým stylem. A s tou homosexualitou, tak větší fór jsem ještě neslyšel. Kterou závažnou nemoc přináší homosexualita? Že by rakovinu?

katolík (Po, 20. 2. 2017 - 19:02)

Život nám dal Bůh! Bůh dal, Bůh vzal! Já jsem "všemi deseti" pro vybudování hospicové péče! Lékařů paliativní medicíny je žalostně málo.To je svatá pravda. Život je DAR. Chraňme život od narození, až do přirozené smrti. Mnoha nemocem, zvláště těm závažným, se dá předejít, především, zdravým životním stylem. To znamená: nepít alkohol, nekouřit, neužívat drogy, nezneužívat chemické léky, žít v monogamii, v trvalém svazku muže i ženy, vyhnout se homosexualitě, zdravě se stravovat. Potom by nás ty strašidelné choroby-HIV, AIDS, mnoho druhů rakovin, zcela a jistě minulo! Jinak jsou důležité samozřejmě i zdravé mezilidské vztahy, optimistická povaha a nepochybně víra v Ježíše Krista. Tím by zase výrazně ubylo mnoho závažných depresivních a úzkostných chorob, a tím i myšlenek na ukončení lidského života!
Vezměme si zde příklad z pana Kardinála, Miloslava Vlka, který onemocněl velmi závažnou chorobou, a který svým nezdolným optimismem, sám šokoval lékaře, když mu sdělili tak závažnou diagnózu! Vezměme si vzor i z našeho známého a velice populárního zpěváka, pana Karla Gotta, který prodělal nádorové onemocnění mízních uzlin. Vidíte! Už zase zpívá a těší se ze své rodiny. Já se připojuji jednoznačně k odpůrcům eutanazie.

(Po, 20. 2. 2017 - 16:02)

tím samozřejmě myslím,už naprosté čekání na konec,to zhodnotí každý doktor a to i každý normální člověk,co ještě jde a co už je za rámcem lidskosti

(Po, 20. 2. 2017 - 16:02)

vám řeknu jen tohle,když si vezmete velmi nemocného člověka,nemůžete se o něj doma starat,dýchací přístroje,myslím vážně nemocného,dáte ho tedy do zařízení a státe starej se,potom už každý den nevidíte co všechno to obnáší,údržba,stolice,proleženiny,po celý den,když máte děti,je vyloučené toto podstoupit,děti se na to nemohou dívat,ani člověk,který je z rodiny,unaví vás to ,vyčerpá,v extremních případech by mohl stát udělovat milost-eutanázii,pokud se ten člověk ocitne v zařízení,pokud ne,tak má rodina právo,ne,že ne rozhodnout,třeba od odpojení od přístrojů,to je také eutanázie a běžně se u nás provádí,jen jinou formou...

Anonyme, (Po, 20. 2. 2017 - 15:02)

to si fakt myslíš, že Marie, lidovec, No., je jedna a tatáž osoba??
Tohle snad nemyslíš vážně, člověče! Mají pouze společné názory. Naopak, mně se velmi líbí jejich věcné názory. Není to žádné,"jeden o voze, a druhý o koze". Uvědom si, prosím, že na webové stránky přispívají tisíce lidí. Diskutují společně na různá těma.

Mirda (Po, 20. 2. 2017 - 14:02)

bude to nutnost.

x (Čt, 22. 2. 2018 - 18:02)

jde o důstojnost,smrt přijde tak i tak,ale člověk by měl zemřít důstojně,bez bolesti,nemyslíte??Bolest je nesnesitelná,smrt ne,raději bych debatil o tom zda jsou utišující léky opravdu takové,že nesnesitelnou bolest utiší,toť vše...

To, (Po, 20. 2. 2017 - 12:02)

že by jeden jediný člověk, pod x nicky, byl "sólo", proti eutanazii, mi samotné přijde hodně naivní. Hrajete si snad na jasnovidce? Hm. Tohle by mě totiž ani ve snu nenapadlo. Jestli jste snad slohový stylista, tak si, prosím,všimněte, že téma je sice stejné-proti eutanazii. Nikoliv opakované věty. A krom toho, jestli jste si všiml, tak v politice se také probírá stejné téma, mnohdy,pořád dokola. A netvrďte tady nikomu, že tohle píše jen jeden člověk. Je to, ostatně, tvrzení bez jakýchkoliv důkazů! Tvrzení proti tvrzení.

Hele, (Po, 20. 2. 2017 - 12:02)

a ty si snad myslíš, že proti eutanazii je jen jeden, a ten samý člověk? Že opakované fráze o hospicích, paliativní medicíně a pokroku v medicíně, by psal jen jeden jediný člověk v České republice? Člověče, jak jsi na to přišel? To se mi zdá úplná blbost. Nemyslíš? Zajímalo by mě, podle čeho tak soudíš, když 30 % Čechů je proti eutanazii? Tak to tady, prosím, všem vysvětli. Spoustu lidí toto téma totiž zajímá. Tvé názory mi přijdou omezené , neprokazatelné, a především, hodně domýšlivé. Kde máš skutečné důkazy? Nemůžeš mít, vůbec žádné.

Reklama

Přidat komentář