Reklama

vysazení horm.antikoncepce

Irča (St, 11. 2. 2009 - 09:02)

Přírodní doplňky mi menstruaci vratily a konečně jsem ji po roce po vysazeni HA měla i pravidelnou. Po té pů roku v intervalu 34-36 dní. Nepřikládala jsem tomu větší význam. A včera na preventivní prohlídce mě gynekolog dorazil, tím co řekl. Zkusim ještě něco začít brát. I ten Gynex se jeví jako kvalitní. Mimochodem, na wikipedii jsem našla článek o menstruačním cyklu, kde je to dobře vysvětleno. Mockrát Vám děkuju za rady a ochotu.

Eva (Út, 10. 2. 2009 - 19:02)

Ke zkrácení délky cyklu by mohlo pomoct zlepšení výživy a nebo užívání doplňků stravy.Chce to vyzkoušet.Já jsem užívala Regular Vita-Vim od firmy Jamieson (ale ten není tak jednoduše k sehnání),Sarapis a nakonec jsem zůstala u klasického Swiss one "10".
Taky se sleduji podle symptotermální metody a možná i proto u mě došlo v průběhu doby po vysazení HA k ustálení cyklu a k jeho pravidelnosti.Sice není délka cyklu požadovaných 28 dní (to opravdu jenom výjimečně),ale jsem ráda,že cyklus mám pravidelný (plus,mínus 3 dny).

Irča (Út, 10. 2. 2009 - 15:02)

Děkuju moc. Já si to také myslím, ale můj gynekolog mi dneska píchl injekci, aby mi přišla dřív a že prej když se to nezlepší, tak mám brát HA. Mně to příjde postavený na hlavu. Protože podle hlenu vím, kdy mám plodný a neplodný dny a navíc menstruace je pravidelná. Hodně jste mě uklidnila. Z hormonů už mám hrůzu.

Eva (Út, 10. 2. 2009 - 14:02)

Jen malé procento žen má menstruaci přesně 28 dnů.Je to pouze optimální délka určená na základě lékařského doporučení.Každá žena je jiná,tím pádem má každá i jinak dlouhý cyklus (některá ho má kratší, některá zase delší).O nepravidelných cyklech se hovoří pouze tehdy, pokud rozdíl mezi nejkratším a nejdelším cyklem určité ženy přesahuje 7 dnů.
Rozhodně bych tuhle situaci neřešila hormonálně - není co řešit!

Irča (Út, 10. 2. 2009 - 11:02)

Chtěla bych se zeptat, jestli je normální, že po vysazení HA mám menstruaci po 36 dnech. Už je to rok a pul. Mám ještě počkat, že se to ustálí zpět na 28-30 nebo to mám řešit zase hormonálně? Navíc, mám to pravidelně, akorá ten interval je 34-36 dní. Děkuji za odpověď.

slunicko (St, 4. 2. 2009 - 17:02)

super:) asi to zkusim taky... no jo, chlapi se maji:)

gedza (Pá, 30. 1. 2009 - 17:01)

Ahoj holky,
já jsem vysadila HA asi po 6ti letech, na první menstruci po vysazení HA jsem čekala 1,5 roku, po té jsem jí měla tak 5x do roka,přesto všechno jsem nyní těhotná, tak se vůbec nestresujte, důležitější je, abyste měly ovulaci :-)

Jardaq (Pá, 30. 1. 2009 - 11:01)

Já jsem vysadil antikoncepci před městem, dál už musela pěšky.

Eleni (Pá, 30. 1. 2009 - 08:01)

Ahoj Luci,když jsem poprvé před 2lety zkoušela ze stejných důvodů vysadit HA měla jsem stejný problém a menstruace se nedostvovala víc jak měsíc,těhotná jsem nebyla ale prý to bylo tím že antikoncepce mému tělu dodávala potřebné hormony k tomu aby klesala děložní slizice a přišla menstrusce.Musela jsem jí začít znovu brát po tom měsíci ale jinou značku,ta už mi seděla a vše bylo ok.

lucka (Pá, 30. 1. 2009 - 05:01)

ahoj, vysadila jsem antikoncepci, protoze mi z ni bylo permanentne spatne, menstruaci jsem mela nepravidelne a kolikrat treba 2-3 tydny v kuse.jen co jsem ji vysadila, citim se mnohem lepe, zhubla jsem...ale menstuace vubec neprichazi...nevite nekdo, jak dlouho to muze trvat, nez se objevi?dekuju lucka

Eleni (St, 28. 1. 2009 - 15:01)

ahoj,chtěla jsem se zeptat.vysadila jsem HA po 6ti letech,neberu jí už od září a doteď jsem měla menstruaci dost přesně,ale tento měsíc mám už větší spoždění,je možné že jsem se teprv začala čistit od HA?s manželem se snažíme o miminko a nic,test mi vyšel negativněa nenstruace nikde,není to nic vážného?děkuji za radu

Návštěvník (Út, 27. 1. 2009 - 20:01)

Dekuji ze jste mi napsaly vase nazory na to jestli jiz ma smysl zkusit vybudovat laborator pro exaktni urceni vhodne antikoncepce pro konkretni uzivatelku. I za ten rekneme "negativni nazor" dekuji. V pohode... -:)
Zcela zamerne neuvadim zadny kontakt na nas - nechci tento server zneuzit pro reklamni ucely.

Hanka (Po, 19. 1. 2009 - 16:01)

no ja si myslim,ze druhy mesic po vysazeni HA nemusis zatim nic resit. Na kazdeho hormonalni zmena funguje jinak, nekdo otehotni prvni mesic po vysazeni a nekdo az treba za dva roky. Je to uplne stejne jako s vahou:-) nekdo po HA nepribere a nekdo jako ja pribere s prehledem 15 kg a muze cvicit jak chce:-)

Monika (Po, 19. 1. 2009 - 16:01)

Ahoj, docela sem se zděsila po tom co tady čtu, neměla sem o tom ani ponětí jaký vliv může mít braní HA.. opravdu způsobuje neplodnost? já jsem se nedávno rozešla s přítelem a slyšela jsem, že HA by se měla po určité době načas vysadit, tak sem se rozhodla, že zrovna k tomu je ted příležitost, po prvnim měsící jsem měsíčky normálně dostala, ale o něco slabší než normálně, další měsíc jsem je ale nedostala a už mám týden zpoždění, bojím se abych nebyla nemocná. nebo je to normální? protože já se pak zase chci vrátit k HA, nebo to dělat nemám?

pipi (Ne, 18. 1. 2009 - 21:01)

brala jsem HA asi 7-8let,ted uz pul roku abstinuji,tento mesic jeste menstruace neprisla,uz na ni cekam dva tydny a predminula menstruace trvala jen dva dny,plet se mi take zhorsila a vlasy zmastily,zacla jsem uzivat biotin a zlepsilo se to,prsa mam jak usi kokrspanela,ani sport na prsni svaly nezabira,no ale uz se asi k HA nevratim,proc ja bych si mela huntovat zdravi,presli jsme s manzelem na kondom a je to v pohode,zadne hormony uz nechci ani videt

Hanka (Ne, 18. 1. 2009 - 21:01)

Ahojda, koukám, že máte zajímavé téma. Já vysadila před půl rokem asi po 5 letech HA a absolutni psycho. Prvni menstruace prisla presne a byla silna ale normalni. Ale potom, plet mam jak 15-tileta pubertacka:-)a cyklus z puvodnicho normalniho se mi zkratil na 26 dni a 8 dni ma sve dny:-/Nejdyl vutery bych to mela zse dostat,tak uvidim:-)

Návštěvník (So, 17. 1. 2009 - 21:01)

Dobrý den, já bych třeba zájem měla a znám kolegyně, u kterých si jsem taktéž jistá.

Jana (St, 14. 1. 2009 - 10:01)

Souhlasím s Martinou - já HAK brala asi 10 let a po vysazení jsem si teda užila. Asi po třech měsících mi začaly hrozně padat vlasy, byly pořád mastný, hrozná pleť, menses sice byla, ale nepravidelná a bolestivá...No nakonec mě daly dohromady bylinky od jedhoho kořenáře, ale trvalo to rok než se tělo vzpamatovalo a mě se podařilo i otěhotnět. Vím, že po porodu to budu muset zase nějak řešit, ale hormony už brát rozhodně nebudu.

martina (St, 7. 1. 2009 - 18:01)

gia: dobře, že jsi se k tomu vyjádřila.
Katka: ptám se jen tak ze zvědavosti, co ostatní holky _donutí_ k tomu, aby vysadily. Já si osobně myslim, že je to dost velkej zásah do těla a neni to nic, co tělu prospěje, kor ne dlouhodobě. ( a miluju reakce typu _a když jdeš na potrat, tak to neni zásah do těla?_ jako kdyby vysazení antikoncepce znamenalo bezpodmínečný otěhotnění. Snad už jsme velký holky a chyba se může stát, i když se prášky berou)

Gia (St, 7. 1. 2009 - 14:01)

Vzkaz pro toho chlapka, kterej se nepodepsal a chce zridit ambulanci...(29.12.)Je to dobrej napad, ale nevim, jakej to bude mit ohlas...Pokud pisete,ze testy budou drahe, pochybuju, ze nekdo mene movity za to zaplati...Ja bych za to prachy nedala (mozna tak, kdyby to stalo do 1.000,-)a to vydelavam celkem slusne.

A taky vzkaz pro tu/toho, krera/y se nepodepsal a reagoval na prispevek chlapka s ambulanci...vodpal uchyle...??No tak, co to je?Proc ho napadas?...vzdyt se jen ptal...

Reklama

Přidat komentář