Reklama

vysazení horm.antikoncepce

nika (St, 18. 2. 2009 - 21:02)

http://www.stastnezeny.cz/index.asp?menu=3294

klara (St, 18. 2. 2009 - 11:02)

diky za typ!!kozni mi ten Eclaran 10 napsala, uz ho pouzivam,tak jsem zvedava.nemate jeste zkusenosti s tim, za jak dlouho se projevi zlepseni?je to hruza, mam jet za pritelem a nechci tam bejt jako zrudicka:)

martina (Út, 17. 2. 2009 - 20:02)

asi tak... čím dřív, tím líp .)

Návštěvník (Út, 17. 2. 2009 - 19:02)

Já myslím, že je to individuální. Ale většina holek pak probblémy má, které se časem zlepšují. Nevím, co ti na to říct, ale stejně to jednou budeš muset vysadit a čím dřív, tím líp.

Návštěvník (Út, 17. 2. 2009 - 18:02)

Ahoj, beru už 5 let HA Novynette a ted se je chystam vysadit. Jak tak ctu tyhle prispevky, tak se toho docela obavam. Mate nekdo zkusennost primo s vysezanim Novynettek? I kdyz nevim, jestli je mezi tim nejaky rozdil, oproti jine HA.

martina (Út, 17. 2. 2009 - 16:02)

ještě k eclaranu - barví prádlo, resp vyběluje, tak na to pozor

Mia (Út, 17. 2. 2009 - 10:02)

Jé, pardon, omylem jsem odeslala prázdný příspěvek. Chtěla jsem jen Sáře napsat, že partner je v hygieně neomezenej a dodržovat ty dvě hodiny před a po musí žena. Mrkni na www.pharmatex.cz do poradny. Ještě můžeš vyzkoušet symptotermální metodu, já to taky tak dělám a podle ní pak používáme buď samotný Pharmatex nebo s kondomem.

Sára (Út, 17. 2. 2009 - 00:02)

Na obličej raději Eclaran 5. A nepoužívat krátce po umytí, chce o vydržet tak 10 min, jinak se spálíte. Musím však říct, že je to opravdu nejúčinější, i když trochu drastické.
Jinak ahoj Irčo, díky za reakci :-). Pharmatex ne-e, bála bych se. Vím, že je asi spolehlivější, než obvyklé spermicidy, ale prostě tomu moc nevěřím. Navíc donutit partnera, aby si dával pozor na mýdlo (pokud vím, nesmí s ním přijít člověk do styku hodinu před, je to tak?).... to mi spíš přijde pravděpodobnější, že než se naučí dodržovat zásady, budu třikrát v tom. (No, to kecám - vyřazený jeden vaječník a disfunkce štítné žlázy. Ale kdyby náhodou, tak tohle zrovna není nejideálnější zdrav. stav na to, mít dítě, o bytových a finančních podmínkách ani nemluvě.)

martina (Po, 16. 2. 2009 - 19:02)

na pleť, kor na záda je dobrej Eclaran 10

monika (Po, 16. 2. 2009 - 13:02)

Ahoj, já mám zase opačnou zkušenost. HA jsem vysadila před 10 měsíci, cítím se naprosto v pohodě, nikde se to na mě neprojevilo - kromě vyšší chuti na sex - a menstruaci mám taky pravidelnou +- 4 dny, ale to jsem měla i předtím.

klara (Po, 16. 2. 2009 - 04:02)

ja brala HA a po vysazeni-plet hruza, prestala jsem menstruovat, vypadavani vlasu-to me ani nenapadlo pripisovat tomu a ted je mi to jasny..tohle bohuzel zandnej doktor dopredu nerekne!!jenze:jsem v zacarovanym kruhu-po vysazeni se mi zacalo delat akne i na zadech, nejde to nicim pryc,tak nevim, jetli se mam vratit k HA!?ke kozni uz chodim, vsechno ale funguje jen kratkodobe...

Kems (Ne, 15. 2. 2009 - 19:02)

Pred nasazeni ATK jsem mela periodu 22 dni, po rocnim uzivani jsem prasky vysadila (problemy se zazivanim, pribirani) a prvni menstruaci jsem mela po 22 dnech, ale neobvykle silnou, druhou po 23 dnech, naopak slabou a ted uz 33 dni nic...je to normalni?

Irča (Pá, 13. 2. 2009 - 12:02)

Sáro, děkuju za radu. Taky vím, že je to svinstvo. Po vysazení jsem to půl roku nedostala. A kdybys mě viděla, tak by ses zděsila. Měla jsem záda plný hnisavejch boláků, obličej to samý, padaly mi vlasy a šíleně se mastily...v životě jsem neměla tak rozbouřenou hladinu hormonů jako po 5letém užívání HA. K tomu se přidala štítná žláza a žíly na nohách. Teď už je to v pohodě, tělo se zotavilo a zdá se, že funguje normálně. Kdyby nebylo internetu a mýho zdravýho selskýho rozumu, tak věřím doktorům dál a naprosto zbytečně si ničím zdraví.
Já sice kondomy taky moc nepreferuju, přesto je občas používám. Ale jako vynikající se mi zdá ten Pharmatex. Nechceš ho zkusit? Sice zrovna nevoní, ale není nebezpečný pro zdraví (pokud nejsi alergik). A nebo nějaký jiný méně účinný sperimicid a přerušovaná. Můj bývalý měl mnohem radši, když se vytříkal na břicho nebo na prsa než do mě. Ale to je individuální.

Sára (Pá, 13. 2. 2009 - 11:02)

Milá Irčo, tak je to nějaký blb. Jdi od něj, proboha. HA je samozřejmě svinsto, sama jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži. Brala jsem to 5 let a trpěla různými druhy zdrav. potíží (velké bolesti v prsou, vyrážky, vypadávání vlasů, zavodnění). Myslím, že to má hrozně ženských, jen to nepřipisují zrovna HA, nebo si toho prostě nevšímají. Během té doby jsem vyzkoušela 5 druhů a byl to horor. Třeba na vyrážky, u kterých se pak prokázalo, že jsou způsobeny HA, mi lékař předepisoval silnější HA a podobně. Po vysazení jsem během dvou měsíců shodila 7 kg (!!!) vody, během půl roku zmizely vyrážky, prsa a lýtka přestala bolet po 14ti dnech. O chuti na sex radši ani nemluvím. (Keci o tom, že nechuť způsobená HA je pověra, jsou nesmysl. Po vysazení jsem se nepoznávala, nejen, že jsem na přítele dostala opět chuť, ale začala jsem i "soukromničit", což mě při HA fakt ani nenapadlo.) Bohužel, má to i stinnou stránku - mám fóbii z balónků (sranda, co?) a všeho, co se jim podobá, takže kondomy pro mne v rámci ochrany nepřicházely v úvahu. Tak jsem si nechala zavést IUD. Dopadlo to tak, že se měsíce léčím z komplikovaného zánětu a vrátila jsem se k HA. Sice té nejslabší na trhu, ale stejně na sobě zas pozoruji změny. Zase se zavodňuji, opět mám vyrážku. Asi přestanu souložit, nebo co. Je to strašný, jednadvacáté století a ona prostě neexistuje spolehlivá antikoncepce, bez nežádoucích účinků.

nika (Pá, 13. 2. 2009 - 02:02)

se nedivim ze ti ji cpe kdyz z toho ma prachy... ja jsem bez prasky 14dni a prochazim peklem na zemi. uz se tesim az se mi hormony srovnaji

Irča (Čt, 12. 2. 2009 - 11:02)

No právě, mám stejný názor. On mi tu hormonální antikoncepci cpal už před rokem. A letos jsem zase odmítla, tak mi příjde jako kdyby si vymyslel důvod, abych ji užívala. Přece když někdo užívá HA, tak nemá svůj přirozený cyklus, otupí tvorbu vlastních hormonů a po vysazení bych to měla tuplem podělaný. Děkuju Vám za názory.

martina (Čt, 12. 2. 2009 - 11:02)

já bych rozhodně teda antikoncepci kvůli tomuto nenasazovala a vůbec nenasazovala bych jí i z jiných důvodů .) antikoncepce ti to dycky srovná, ale ne, že srovná tělo, ale řídí tělo

Katka (St, 11. 2. 2009 - 21:02)

nekde na netu psali ze za prirozeny cyklus se povazuje rozmezi 21-35 dni. Takze bych to nijak nehrotila, pokud mas menstruaci pravidelnou i kdyz v takovem intervalu

Irča (St, 11. 2. 2009 - 19:02)

Řekl mi, že dostávat menstruaci za 34-36 dní není v pořádku a že to má být po 28 dnech. A chce mí nasadit HA, aby to tak bylo. Stejně jsem se nakonec dočetla, že 35 dní je v pohodě, protože každej jsme individuální. A potrvdila mi to v této diskuzi i Eva. Navíc to mám fakt pravidelný, takže já nikde problém nevidím.

Martina (St, 11. 2. 2009 - 15:02)

A co ti řekl gynekolog?

Reklama

Přidat komentář