Reklama

vysazení horm.antikoncepce

Pája (Út, 27. 12. 2011 - 19:12)

Kolik ti je, 15? Dospělý...Radši bez komentáře.

Bára (Út, 27. 12. 2011 - 19:12)

Kolik ti je, 15? Dospělý člověk se přečte PŘEDEM jak má antikoncepci vysadit, případně se poradí s lékařem!!! Pokud ti antikoncepce přijde jako svinstvo, neměla sis jí vůbec nechat předepisovat, případně sis PŘEDEM měla vygooglit nežádoucí účinky a podle toho se rozhodnout, huso!

Pája (Út, 27. 12. 2011 - 19:12)

Ten leták mi dala, když mi poprvé předepisovala antikoncepci, o vysazení jsem se s ní neradila. Na netu gůglím většinou až když nastane nějaký problém - měla jsem psychické problémy, vygůglila jsem si, že to může být z antikoncepce, tak jsem ji prostě vysadila, abych to svinstvo do sebe už dál nervala a bylo to co nejdřív pryč, nevěděla jsem, co tím můžu způsobit. Tuhle diskuzi jsem si vygůglila až po tom vysazení. A že mi teď všichni píšete, že jsem blbá, že jsem se měla informovat apod., tak to vím teď taky, ale stalo se a teď už s tím nic neudělám. A i kdybych si to vygůglila dřív, tak všude se píše jen o jakémsi tajemném "rozházení cyklu", pod kterým bych si určitě nepředstavila průjem a zvracení.

Vaia (Út, 27. 12. 2011 - 18:12)

Zeptala ses, v jaké části cyklu máš vysadit HA a místo odpovědi jsi dostala leták? Pokud je tvá doktorka opravdu tak blbá, měla sis najít odpověď na internetu, stačilo ostatně v této diskuzi zalistovat o 2 strany zpět.

25.11.2011 22:29 - Ricky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat od kdy se může vysadit antikoncepce. Když už přes měsíc nebyl pohlavní styk a ani se tomu říct nedalo. Jde to hned vysadit. Moc děkuju za odpověď =o).

26.11.2011 12:02 - yena
když si chceš rozházet cyklus, tak jo. pokud nechceš, tak dober platíčko a nové už neber.

Pája (Út, 27. 12. 2011 - 17:12)

Tobě doktorka neřekla,že...Ne, to mi neřekla, dala mi k tomu jen letáček o antikoncepci obecně a nazdar. Jsem asi fakt blbá, že mě to nenapadlo samo od sebe, ale nevěřila bych, že HA je takový svinstvo, který umí dělat takový brikule. No což, už se stalo, naštěstí jsem si to snad vybrala v těch několika dnech nevolnosti a teď už to bude doufám dobrý. Třeba o antidepresivech vím, že náhlé vysazení člověku ublíží, ale o antině jsem to nikdy neslyšela. A vy když jste vysadily normálně po dobrání plata, tak vám nebylo blbě?

Jitty (Út, 27. 12. 2011 - 13:12)

Tobě doktorka neřekla,že vysadit po týdnu braní je značně nevhodné a můžeš si totálně rozházet hormony klidně na další 2 roky?

Pája (Út, 27. 12. 2011 - 13:12)

pokud jsi nedobrala celé...Super, dík, žes mi to řekla. Teď už to vím taky, ale nechtěla jsem čekat další dva tejdny na vysazení, páč mi bylo psychicky fakt blbě. Nevěděla jsem, že může být reakce na vysazení takhle brutální, to nikde nepíšou a ani doktorka ti to neřekne.

- (Po, 26. 12. 2011 - 23:12)

pokud jsi nedobrala celé platíčko a vysadila jsi po 6 prášcích, tak jsi fakt pitomá.

Pája (Po, 26. 12. 2011 - 21:12)

Jinak tedy přidám svoji zkušenost: Rok a půl jsem brala Yadine, vše bez problémů. Pak jsme začla mít deprese a návaly úzkosti. Dočetla jsem se, že to může být způsobené HA, tak jsme ji vysadila - bohužel jsem nepočkala na dobrání platíčka, ale vysadila ji po šesti prášcích. Hned jsem to dostala a bylo mi celkem fajn. Pak ale tělo pravděpodobně čekalo na další várku hormonů, kterou ale nedostalo, tak se bránilo - jeden celý den mi bylo totálně zle, měla jsem průjem, bylo mi špatně od žaludku a zvracela jsem. Nepochybuji o tom, že to bylo z HA. Dalších několik dní jsem měla průjem a bylo mi trošku špatně od žaludku, ale z toho nejhoršího jsem se asi vyb***a a vys**a :-D Začla jsem užívat Gynex, aby se mi ty hormony uklidnily, a myslím, že celkem funguje (beru ho ani ne týden): nemám deprese a ani ty zažívací problémy. Snad už bude jen líp, teď jsem zvědavá, jestli se dostaví menstruace normálně v termínu, nebo si na ní počkám.

Pája (Ne, 25. 12. 2011 - 20:12)

dobry den. dobrala jsem jednu...Po dobrání platíčka je ta správná chvíle na vysazení, s doktorkou se radit nemusíte, stačí, když jí o vysazení řeknete na další prohlídce (speciálně se kvůli tomu obědnávat určitě nemusíte). Teoreticky bysme měla dostat menses normálně, ale prakticky - uvidíte. Někdo to dostane v pohodě, někdo to nedostane vůbec, a proto chodí na vyvolávací injekce, někdo to nechá ladem, a tělo se třeba za půl roku vzpamatuje. Záleží jen na vás, jak budete postupovat, tělo je ale po HA tak rozhozené, že s největší pravděpodobností to bude chvíli trvat, než nastoupí normální menzes a možná se tomu bude muset trošku pomoct (buď jít za gynekoložkou pro injekci, nebo tu spousta žen doporučuje přípravek Gynex od firmy Energy, který má urovnat rozházené hormony - já osobně ho beru teprve týden, takže vám nemůžu zatím říct, jestli mi menstruaci přivolá, nebo ne).

Pája (Ne, 25. 12. 2011 - 20:12)

Dobrý den já jsem před...Určitě to z toho být může. Někomu se změní váha (a chutě), když HA začne brát, jinému, když vysadí.

sarka (Pá, 23. 12. 2011 - 10:12)

Tak docela kdy se ti chce...dobry den. dobrala jsem jednu paletku leku antikoncepce a kvuli bolestem hlavy ji chci vysadit. muzu prave ted kdyz jsem dobrala jednu paletku? nemusim chodit k lekari? a mesicky mi prijdou normalne v prubehu mesice? dekuji

Martina (Ne, 18. 12. 2011 - 15:12)

Dobrý den já jsem před 3mesíci vysadila také antikoncepci a za 2měsíce sem připrala 3kila je to hrozný pocit nikdy sem tak nejedla každou chvili si něco musím dát do pusy myslíte že to muže být z toho že sem to vysadilA?

Anna (So, 17. 12. 2011 - 12:12)

Dobry den,

je mi 26 let, po 10-ti letech jsem si dala pauzu od antikoncepce, jelikoz me bolely stehna a vubec jsem chtela dat svemu telu trosku "dovolenou". Ze zacatku jsem chtela vysadit jen na 2 mesice. Dneska je to jiz 6 mesicu, behem kterych se menstruace dostavila pouze jednou! Posledni mesic se mi velmi zhorsila plet a rozhodne mam vic chlupu nez jsem mivala. Coz me opravdu velmi ste. Ja jsem (asi jedna z mala),ktera se chce k antikoncepci vratit, jelikoz pouzivam Yadine a do tedka jsem s ni nemela jediny problem. Bohuzel ale nevim, jestli mohu zacit dalsi balicek aniz bych dostala menstruaci. Protoze jak to tak ctu, je dost mozne, ze bez menstruace budu jeste klidne par mesicu a to uz me opravdu nebavi. Nevite prosim nekdo, jestli je mozne zacit brat prasky aniz by se menstruace dostavila? Diky moc. A.

KoT (Út, 13. 12. 2011 - 20:12)

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s kroužkem Nuvaring?? Potřebovala bych poradit jestli ho můžu používat, když je mi 17. Slyšela jsem, že je to spíše pro ženy po dítěti. Chci vysadit hormonální antikoncepci, kvůli chuti na sex. Antikoncepci používám od 15 a před půl rokem jsem měla chuť pořád, ovšem teď je to opravdu jen z nutnosti. Přítel si myslí, že je chyba v něm, ale v tom rozhodně problém není. Děkuji

Markéta (Út, 13. 12. 2011 - 20:12)

Hoj všem, HA naprosto...taktéž nedoporučuji braní HA!! Antikoncepci jsem brala od svým 15ti let zhruba 10let vkuse. Před rokem jsem se rozhodla antikoncepci vysadit a jsem ráda, že jsem tak učinila.. ten rok byl pro mě snad nejhorším rokem v mým životě. Děsně mě začalo bolet břicho - začaly se mi tvořit cysty. Různé psychické problémy, vypadávání vlasů - žádné vitamíny a ani šampony nepomáhaly! vyzkoušela jsem snad všechno. Zhubla jsem asi 3kg a o problémech s akné ani nemluvím, akné na obličeji, ramenech, dekoltu.
U mě se všechno urovnala až po 11měsících po vysazení HA. Pleť je lepší, vlasy nepadají a břicho bolí méně, ale občas prostě bolí :(
Kdybych v 15ti letech měla rozum, jaký mám teď antikoncepci bych si rozhodně nikdy nevzala.

JITKA (Út, 13. 12. 2011 - 11:12)

Dobrý den,prosím mám problém :3.a4.12. jsem nevzala pilule.užívám ha minervu 3.rokem a byly to mé 16. a 17.pilule.v lékárně mi poradili dobrat ty zbylé 4 a 2 nechat v platíčku.to jsem začala špinit a přešlo mi to do normální ms což je ted.ale tím pádem nezačal tím jakoby nový cyklus a já neměla dělat pauzu?dle rady jsem jí udělala,ale nevím jestli ji mám zkrátit o ty 2 dny a pak brát 23 prášků,nebo normálně 7 dní pauza plus 21 tablet?a kdy se obnoví ochrana před početím,když jsem po vynechání měla pak jen zbylé 4 tablety?
prosíím poraďte.děkuji předem za odpoveď.

Pája (So, 10. 12. 2011 - 20:12)

Ahojte, prosím moc o rady od slečen,co již vysadili HA. Jsem v koncích. Když pominu klasický problémy a pletí, což bych ještě vydržela,tak se mi kvůli změně hormonů rozpadá vztah!:( Jsem skoro rok bez HA,a od té doby jsem prostě jak vyměněná. Jsem akční, živá, nechci se vázat,a můj přítel mě přestal přitahovat! Máme 4 letý vztah,a všechno klape výborně.O tomhle všem si také povídáme,ale prostě ať se snažíme co se snažíme,tak z mojí strany NIC!!!Ale já ten vztah nechci zahodit kvůli následkům blbý HA. Protože vím že je to tím. Doteď nemám pořádnou menstruaci, zvětšilo se mi ochlupení, akné, pleť prostě všechno možný a vyšel mi zvýšený testosteron. Což způsobuje tohle všechno plus že mě začali přitahovat jiní chlapi.Nepodvedla jsem přítele. Ale je to sakra těžký,a prostě ta chemie je jiná. Myslím že kdybych prostě nějak snížila ten testosteron přirozeně,tak by se to mohlo hodit zas do pohody. Ale nevím jak. Beru druhým týdnem Femigard,který by mi byl předepsán na obnovu menstruace. Ale o testosteronu se tu nepíše. A hlavně,co se tak pídím,tak je to dost obtížné přirozeně snížit testosteron. Máte některá podobné zkušenosti? Děkuji za každou radu!

leny (Pá, 9. 12. 2011 - 23:12)

Dobrý den je mi 21,
koncem října jsem dobrala poslední antikoncepci a vysadila (po 3 letech). Během listopadu jsem po 2x v průběhu cca 3-4 dní špinila, ale menses v plném rozsahu se nedostavil. Bolesti žádné nemám a vím, že je to po vysazení běžné, ale chtěla bych se zeptat, kdy je již potřeba chybějící menses řešit s gynekologem? Nechci hned plašit a nechat si píchat další hormony injekcí pro vyvolání, ale na druhou stranu nechci mít do budoucna problémy.

. (St, 7. 12. 2011 - 18:12)

HA je nanic..způsobuje akorát rakovinu..

Reklama

Přidat komentář