Reklama

Existuje Bůh?

Jirka (Čt, 23. 2. 2023 - 17:02)

Stydíš se za to, že jsi byl jehovista?

člověk (Čt, 23. 2. 2023 - 18:02)

Strašně. Proto jsem předevčýrem vistoupyl. Ale zvláštní na tom je, že jsem nikdy nečetl Bibli ani žádná podobná evangelia. Ani jsem nikdy nehlásal po internetech nic o Ježíši Kristu Našem Pánu.

Jirka (Čt, 23. 2. 2023 - 18:02)

To ale přesně sedí na jehovistu. Dokonce ve všech uvedených bodech: 1) oni mají zakázáno si číst bibli samostatně, musejí pod dozorem, s vedením staršího, 2) jejich bible je zfalšovaný překlad, takže tu pravou oni nečtou, 3) evangelium oni nehlásají, protože ho ani neznají, oni hledají jen o království atd. 4) O Ježíši Kristu oni v podstatě vůbec nemluví, protože Ho nepovažují za Boha nýbrž jen za anděla. Oni mluví jen o "Jehova". __ Takže ty ses člověče úplně ve všem trefil :-) Typický Svědek Jehovův! Stačili tě pokřtít?

Jirka (Čt, 23. 2. 2023 - 12:02)

Bývalý jehovista tu propaguje darwinismus. Ono to jenom potvrzuje to, že někteří lidé jsou lehce formovaní postojem autorit, a je jedno, zda jde o sektu, vědu, politický směr, či cokoli jiného, zkrátka se přijímá určitá ideologie a ta dotyčného člověka formuje. Původ toho bych viděl spíš v příčinách psychologických a vlivu/tlaku prostředí na mysl těchto osob, než že by byl v racionálním, kritickém úsudku nad momentálně prosazovanou ideologií. Například skinheadi, anarchisté, satanisté a další, většinou mladí lidé, kteří chtějí více někam patřit, lišit se, než aby skutečně něco o zvolené ideologii věděli, většinou je to jen póza. Jenomže někteří u toho zůstanou i v dospělosti, a to třeba z pocitu méněcennosti, potřeby seberealizace nebo jen z prostého oportunismu, ale ničím z toho nemohou racionálně (nikoli machiavelisticky) obhájit přesvědčení o ideologii zvolené sorty.

Z (Po, 20. 2. 2023 - 08:02)

Darwinisti věří staré čarodějné pověře o samooživení neživé hmoty. Tato čarodějná pověra se samozřejmě stále více vzdaluje od nových poznatků molekulární biologie a biochemie. http://vargad.net/veda/odpovednaZrzaveho.pdf

Anti Z (Po, 20. 2. 2023 - 12:02)

Mně je jedno, v co věří darwinisti. Mně je i jedno, jak vznikl život. Klidně to mohla udělat nějaká vyšší inteligence. Pro mě je důležité, že Bible je z 85% kupa sraček. Totalitní unifikující ideologie jsou z podstaty největší zlo. A pobožní lidi nezpochybňují evoluci jen tak ze srandy. Oni chtějí naistalovat zpátky středověk. A to je další extrém než současný progresivismus. Jsou to dva extrémy. Pobožní nabízejí zatuchlý středověk, progresivisti zase šílené experimenty. Nemám zájem ani o jednu krajnost. Jestli vznikl vesmír zásahem nějaké vyšší moci nebo tu byl odevždy a byl vždy věčný, není důležité. Na můj život chtějí mít vliv pobožní - to odmítám a progresivisti - to taky odmítám. Chci zlatou střední cestu, něco mezi konzervatismem a liberalismem, pluralitu názorů, svobodu, žádný extrém. Bible je extrém. Extrém plný fejků. V Bibli je fejků více než v encyklopedii, vědě. Všude jsou fejky, v Bibli více. Proto ne! A taky že vláda pobožných tu už byla a bylo to strašné, inkvizice apod.

Návštěvník (St, 22. 2. 2023 - 11:02)

--Bible je z 85% kupa sraček --- Bible není z 85% kupa sraček . Bible jsou staré mýty, některé židovské , jiné převzaté z okolních kultur. Urážet lidi, kteří ji psali je nevhodné. Věda se neustále vyvíjí. Řada vědců se i v dnešní době mýlí . Bible nejsou feiky. Ti nejvzdělanější lidé v té době, nemohli mít takové znalosti jako dnes.

Návštěvník (Čt, 23. 2. 2023 - 16:02)

Bible je z 85% kupa sraček a věděli to už když to psali. Stačí ten začátek Bible. Třeba Genesis 2. Nejdříve byl stvořen muž. Jako druhá byla stvořena vegetace, rostliny, plody, aby měl první muž co jíst. Takže mužocentrická bajka. Jako třetí byla stvořena zvířata a Jehova (Hospodin) je vodil k mužovi a on jim dával jména. Ale ze zvířat si partnera nevybral. Nenašla se pomoc jemu rovná se tam píše. Tak Bůh uspal muže a z jeho žebra udělal ženu. To je přece názorná sračka, která ukazuje, že si ji vymysleli sebestřední chlapi. Žena byla udělána z žebra muže a až jako poslední, po tom, co se mezi zvířaty nenašel k muži adekvátní partner. Kdo tohle vymyslel, byl mužský šovinista. A je to sračka. A pak otevřeš další stránku a je tam další sračkoidní příběh. Fikce a sračky.

Návštěvník (Po, 6. 3. 2023 - 10:03)

Co to máš za bibli? V té normální je člověk až na konci. Tedy napřed muž a nakonec žena. Zkrátka a jasně žena se povedla. Když se něco dělá poprvé často se to nepovede.

Návštěvník (Čt, 23. 2. 2023 - 16:02)

Nebo Genesis 29, 30, kde se popisuje bajka o Lábanovi a Jákobovi. Jak Jákob sloužil u strýce Lábana a za odměnu si mohl vzít pruhovaný dobytek. Ale protože ho bylo málo, tak si ho namnožil tak, že pářícím se rodičům dával před oči ten symbol - pruty a ten znak přeskočil na potomky. Takže bílý býk s bílou krávou porodili tele pruhovanou zebru. Nebo jinak flekaté. Zkrátka Jákob si mohl vzít jen ty flekaté, tak si je vyrobil, že strkal dobytku při páření před oči pruty. Kdo nevěří, ať si to přečte. Bible je i online.

odkrytepravdy (St, 1. 3. 2023 - 21:03)

Jákobův návrh zní, aby mohl dostat všechny načernalé ovce (protože ovce jsou většinou bílé, jedná se o malé procento) a všechny strakaté kozy (protože kozy jsou většinou celé tmavé, jedná se o malé procento). ---------------- V Gn 31,6-13 se dovídáme, že za celou věcí stál Bůh - že Bůh sám způsobil, že "strakaté a stříkané" ovce a kozy se rodily mnohem hojněji, než by se očekávalo. Nejedná se o to, že by Bůh odhalil Jákobovi nějakou "novou genetickou strategii" - Bůh prostě svým působením dopřál Jákobovi zdar navzdory jakékoli jeho strategii, dopřál mu nečekaného úspěchu navzdory vší pravděpodobnosti.

Návštěvník (Čt, 2. 3. 2023 - 21:03)

Lžeš. V Genesis 30 se píše toto: "Jákob si nabral čerstvé pruty topolové, mandloňové a platanové a sloupal z nich na některých místech pruhy kůry až do běla. Jákob si nabral čerstvé pruty topolové, mandloňové a platanové a sloupal z nich na některých místech pruhy kůry až do běla. Ovce a kozy se běhaly při pohledu na pruty a vrhaly pruhovaná, skvrnitá a strakatá mláďata. Pokaždé, když se z ovcí a koz běhaly ty nejstatnější kusy, kladl před ně Jákob do žlabů pruty, aby se běhaly před pruty. Když však byly ovce a kozy neduživé, pruty nekladl. Neduživé tedy patřily Lábanovi a statné Jákobovi.

člověk (Čt, 23. 2. 2023 - 17:02)

To je hustý, takže v Bibli je poselství o Lamarckově evoluci? A taky trochu jako návod na hackování reality. Číst Bibli kvůli tomu ale fakt nebudu...

Z (Út, 21. 2. 2023 - 08:02)

Píšeš: "vláda pobožných tu už byla a bylo to strašné, inkvizice apod." ‐----‐-------------------------- To jo, ti by nějaké LGBT průvody Prahou asi netolerovali :-D
○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○
Píšeš: "Jestli vznikl vesmír zásahem nějaké vyšší moci, nebo tu byl odevždy a byl vždy věčný, není důležité.
Mně je i jedno, jak vznikl život. Klidně to mohla udělat nějaká vyšší inteligence."
------------------------------------------------------------------- To je divný, že tě ani neláká tak zajímavé téma prozkoumat. Co když ta vyšší inteligence nabízí něco víc, než jen těch pár let našeho života?
Vypadá to tak, jako bys z nějakého důvodu nechtěl aby existovala vyšší inteligence - Stvořitel................... Ono to tak nevypadá, ono to tak je, že jo, co si budem.
○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○
Jinak na Wikipedii se píše, že hluboce věřící křesťan Isaac Newton je považován za jednu z nejvlivnějších osobností v dějinách lidstva. Jeho publikace Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica, položila základy klasické mechaniky a dnes bývá řazena mezi nejdůležitější knihy v historii vědy. Newton propojil Keplerovy zákony pohybu planet s vlastní teorií gravitace a dokázal, že pohyb předmětů na Zemi se řídí stejnými pravidly jako pohyb vesmírných těles. Tím smetl poslední pochyby o heliocentrismu a přispěl k vědecké revoluci.
Pojetí světa hluboce věřícího křesťana Isaaca Newtona se stalo základem racionalismu a osvícenství.

Anti Z (Út, 21. 2. 2023 - 09:02)

Kdyby to záleželo na mě, tak LGBT průvody Prahou zakážu. Jsou to pochody financované Sorošem a dalšími progresivisty, jsou novotvarem vnuceným do Česka ze Západu. Jak vznikl vesmír, není v mé moci prozkoumat. Nejsem ani vědec, ani vševědoucí. Že byli kdysi před stovkami let všichni lidi pobožní, tedy i vědci, je dané tou dobou. Nic to nevypovídá o tom, že by pobožnost byla dobrá. Byla hloupá. Ve skutečnosti ti vědci, aby mohli bádat, nebrali už tehdy Bibli doslovně, ale jen metaforicky.

Návštěvník (Po, 20. 2. 2023 - 10:02)

Pořád prskáš proti evoluci?

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 19:02)

Nebo pravidla ve sportu, apod. Na jedné straně je tu férovost, čestné jednání, poctivost, na druhé straně intriky, podrazy, zlodějiny apod. Není třeba používat slovo hřích. Každá špatnost se dá konkretizovat.

Z (Ne, 19. 2. 2023 - 19:02)

""""""Hřích = nemorální chování..."""""
Slovo hřích (ḥet) = minout cíl.

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 18:02)

Pravdu má častěji věda než náboženství. Vesmír bude spíše hodně starý, více než říká Bible. Bible se mýlí skoro ve všem, pokud jde o faktografii života na této planetě. Ti, co psali Bibli, vůbec netušili, že vesmír je plný hvězd, které mají kolem sebe planety a ty vznikly z akrečního disku. My dalekohledy vidíme některé "sluneční soustavy" ve fázi vzniku a vidíme tak nepřímo svoji vlastní historii. Vsadil bych, že věda má pravdu a bible se plete. Pro vědecká tvrzení občas najdeme nějaké důkazy, pro náboženské proklamace nenajdeme důkaz žádný. Náboženské texty jako Bible jsou hezkým zachycením myšlení lidí z droby bronzové a starověku. Nic proti nim, ale dneska jsme někde jinde. Nebráním pobožným lidem, aby se řídili Biblí. Je to jejich volba. Moje volba je zase na Bibli srát.

Návštěvník (Ne, 19. 2. 2023 - 19:02)

Je zvláštní, že některým pobožným jako by nestačilo navštěvovat jejich pobožný kroužek a tam provozovat spiritualitu, bohoslužby, modlení, ale mají potřebu rozvracet vědu. Což je směšné. Kritika vědy by měla smysl, kdyby měli co nabídnout, kdyby měli smysluplnou alternativu. Ale pobožní mají jen pohádky o obživlých mrtvolách a chození po vodě a pannách, co rodí a mluvících hadech. To fakt nemá smysl. Pobožní hlásají totální srance, tím se sami diskreditují. Jejich kritika vědy je pověstným hledáním třísky v oku druhého, zatímco trám ( či spíše mrakodrap) ve svém oku nevidí. Pobožní nenabízejí žádnou alternativu, která by někam vedla. Leda zvěsti o světě plném esoteriky, kouzel, magie, pověrčivosti a stupidity. Až na pár hezkých přísloví z Knihy Přísloví a nebo některé výroky Jošuy. Dejme tomu tak 10 - 15% obsahu Bible má nějaký smysl. Zbytek jsou ptákoviny a bizár. Zatímco ve světě vědy má více textů smysl než jen 10 -15%. Určitě více než třetina. Možná nadpoloviční většina. Když se vezme taková naučná encyklopedie, tak tam může být pravdivých výroků klidně i nad 90%. Což v případě náboženských textů je nedosažitelná meta.... Ty se blíží limitně spíše k nule...

Reklama

Přidat komentář