Reklama

Existuje Bůh?

Návštěvník (Út, 7. 3. 2023 - 10:03)

"""""""""A vědecké objevy mě určitě nerozčilují"""""""""
:-D Jo, to vidím jak tě to nerozčiluje :-D Vždy když sem dám nějaký citát například z Wikipedie, tak začneš ječet jako protrženej.:-D

Návštěvník (Út, 7. 3. 2023 - 10:03)

Dej citát z wikipedie a já ti na něj zareaguji. Ještě jsem to nikdy tady neudělal, ale klidně na to napíšu koment. Bude to moje premiéra. Cituj vědecký objev z wikipedie, který ti údajně někdo rozporoval a já se na to podívám. Zatím nevidím důvod wikipedii kritizovat.

odkrytepravdy (Út, 7. 3. 2023 - 11:03)

"Bioluminiscence je chemiluminiscence, kterou emitují živé organismy. Při této reakci se vyzařuje až 96 % energie ve formě světla a 4 % ve formě tepla. Přeměna energie je tedy velmi efektivní. Energetická účinnost je tedy 96%. (Pro porovnání, LED svítidla dosahují jen 30-40 %.)

Návštěvník (Út, 7. 3. 2023 - 11:03)

No fajn. A co to dokazuje? Že umíš chodit po vodě?

Z (Út, 7. 3. 2023 - 23:03)

Jsem čekal že napíšeš: "U lidí nemožné, ale ne pro mutace; neboť pro mutace všecko možné jest." I když ty vlastně nevylučuješ existenci Stvořitele. Máš ale "trochu" problém s logikou, protože nevylučuješ existenci Stvořitele, a přitom jsi stoprocentně přesvědčený, že by ten Stvořitel nedokázal například takovou prkotinu, aby panna počala. Což je zvláštní logika. To je jako kdybys odmítal věřit tomu, že špičkový chirurg dokáže z prstu odstranit malinkou třísku.

Návštěvník (St, 8. 3. 2023 - 00:03)

Problém s logikou máš ty, a hodně velkej. On na žádnýho tvýho "Stvořitele" nevěří, ty logiko.

Z (St, 8. 3. 2023 - 07:03)

Cituju: "já jsem nikde nepsal, že bych věřil, že se něco udělalo samo. Nevylučuji, že to mohla udělat nějaká vnější síla. Nejsem zarytý ateista."

Návštěvník (Út, 7. 3. 2023 - 11:03)

Nejlepší je na tom pobožném fanatikovi, co píše z nicku zakryte-lži, že už není středověk, tudíž jeho víra není povinná. Ať praskne zlostí. :-)

Návštěvník (Út, 7. 3. 2023 - 10:03)

Tu píše více uživatelů. Nečetl jsem tvoji starší diskusi s někým jiným.

odkrytepravdy (Út, 7. 3. 2023 - 08:03)

"U lidí nemožné, ale ne u Boha; nebo u Boha všecko možné jest."

odkrytepravdy (Út, 7. 3. 2023 - 08:03)

"Společnost IBM spojila klasické počítače do sítě, jejíž uspořádání připomínalo lidský mozek, ovšem výsledná simulace pracovala asi 1500x pomaleji než opravdový mozek. Limitujícím faktorem nebyl nedostatek výkonu, ale příliš velká spotřeba energie. Pokud by se jejich elektronický mozek měl vyrovnat opravdovému, bylo by zapotřebí napájení nějakými 12 gigawatty. Pro to by si v IBM museli připravit zdroj o výkonu cca 11 reaktorů Jaderné elektrárny Temelín. Lidský mozek to zvládne s cca 20 W energie."
https://www.svethardware.cz/ibm-truenorth-se-bude-ucit-od-mozku-jak-jej-ochranit/42159

Návštěvník (Po, 6. 3. 2023 - 11:03)

Nejlepší je na tom pobožném fanatikovi, co píše z nicku zakryte-lži, že už není středověk, tudíž jeho víra není povinná. Ať praskne zlostí. :-)

odkrytepravdy (Po, 6. 3. 2023 - 23:03)

Věříš bláznivé pověře, že se všechno samo udělalo, a proto tě rozčilují úžasné vědecké objevy, které ti ukazují, jak je tvoje víra směšná.

Návštěvník (Út, 7. 3. 2023 - 10:03)

"Věříš bláznivé pověře, že se všechno samo udělalo, a proto tě rozčilují úžasné vědecké objevy, které ti ukazují, jak je tvoje víra směšná." - píše srandovní pobožný bobek, co věří na stvoření světa v šesti dnech židovským stanovým bohem Jehovou alias Hospodinem :-) A já jsem nikde nepsal, že bych věřil, že se něco udělalo samo. Nepsal jsem vůbec o tom, jak se co udělalo nebo neudělalo. Na rozdíl od tebe, fanatiku, to mám otevřené. Nevylučuji, že to mohla udělat nějaká vnější síla. Takže tu nemel nesmysly, nelži. Nejsem zarytý ateista. Jsem spíše agnostik. Tzn. jsem otevřený pro všechny možnosti. Nemám žádnou víru, tudíž moje víra nemůže být směšná, když žádná není. A vědecké objevy mě určitě nerozčilují, ale rád si je přečtu. Jenže ty mi chceš hustit do hlavy, že "vědecký objev" je, že hadi mluví, panny rodí, hůl může sníst jinou hůl, že se dá vyrobit alkoholický nápoj z vody, chodit po vodě a přečůrat gravitaci, mít kouzelnou ošatku - hrnečku vař, z které se dají nakrmit tisíce osob bez doplňování zásob. To ty jsi pověrčivý bobek, co věří na abrakadabraka. Já určitě ne. Nevím, jak vznikl svět, ale jedno vím jistě - Bible pěkně kecá. Bible jsou bajky. Triky a pověry. A o to tu jde. Pokud existuje nějaký stvořitel vesmíru ( a já to nevylučuji) - tak určitě nemá nic společného s vaším pouštním náboženstvím.

Návštěvník (Út, 7. 3. 2023 - 10:03)

A vo tom to celé hlavně je. Že jste si vy, pobožní, privatizovali boha (pokud existuje). Ta neuvěřitelná drzost, troufalost, nestydatost, že jste si ukradli boha pro sebe a začali velkohubě žvanit, že bůh je jen váš. A jen vy máte jakási privilegia, apod. A stejně nabuřele to udělali muslimové. Taky si zprivatizovali boha pro sebe. V tom je vaše tragédie. Všechny tři pouštní náboženství - judaismus - křesťanství - islám (píšu chronologicky, jak šla v čase) jsou nestydatá. Jakým právem jste si vy, smradi z pouště, osobovali ukrást stvořitele vesmíru (pokud existuje) pro sebe? Je jisté, že pokud nějaký stvořitel vesmíru existuje, tak vás, šašky s Tórou, Novým Zákonem, Koránem a Sunnou musí brát jako největší pomatence, protože toho stvořitele neuvěřitelně karikujete, bagatelizujete, zkrátka zesměšňujete. Děláte z něho hlupáka. Ty vaše spisy nejsou nic jiného než pokus dehonestovat boha (pokud existuje).

odkrytepravdy (Po, 6. 3. 2023 - 11:03)

"Bioluminiscence je chemiluminiscence, kterou emitují živé organismy. Při této reakci se vyzařuje až 96 % energie ve formě světla a 4 % ve formě tepla. Přeměna energie je tedy velmi efektivní. Energetická účinnost je tedy 96%.
(Pro porovnání, LED svítidla dosahují jen 30-40 %.)
https://www.svetloblog.cz/index.php?blog=ucinnosti-svetelnych-zdroju

odkrytepravdy (Po, 6. 3. 2023 - 11:03)

"Vědci z Přírodovědecké fakulty MUNI popsali inovativní a zároveň udržitelný způsob, jak svítit. Inspirací vědcům jsou organismy žijící na dně moří a oceánů se schopností produkce světla, tzv. bioluminiscence. Vědci Martin Marek a Martin Toul z Loschmidtových laboratoří, ve spolupráci s dalšími vědeckými kolegy, popsali proces svícení enzymy, tzv. luciferázami, a také detailně vysvětlili jeho mechanismus. O objasnění tohoto procesu se vědci z celého světa pokoušeli posledních 40 let."

odkrytepravdy (Ne, 5. 3. 2023 - 21:03)

Bible: "U lidí nemožné, ale ne u Boha; nebo u Boha všecko možné jest."

jo (Po, 6. 3. 2023 - 17:03)

nebo taky vůbec nic. Nebo - nebo.

studijní překlad (Čt, 2. 3. 2023 - 21:03)

A pruty, které oloupal, položil v napajedlech na vodních žlabech, kam přicházely ovce pít, aby byly naproti ovcím, které se pářily, když přicházely pít. Když se ovce či kozy pářily před pruty, rodily pruhovaná, skvrnitá a strakatá jehňata. Jákob ta jehňata odděloval; ovce z Lábanova bravu stavěl směrem k pruhovaným a všem načernalým. Tak si připravil svá samostatná stáda, která nepřipojil k ovcím Lábanovým. A kdykoliv se pářily statné ovce či kozy, Jákob pokládal pruty před oči stáda do napajedel, aby se pářily u prutů. U slabých ovcí pruty nepokládal. Tak připadly ty slabé Lábanovi a statné Jákobovi.

Reklama

Přidat komentář