Reklama

Existuje Bůh?

Bůh je a bude (Ne, 17. 12. 2006 - 12:12)

A pořád nechápu, proč všichni posuzují Boha podle činu nějaké debilní církve nebo pitomého náboženství. To je nesmysl. Objevování Boha je vnitřní a subjektivní zážitek....ale to se těžko vysvětluje když každá církev provolává, že ona je ta pravá a že mluví Jeho jménem. Ale na to musí přijít člověk sám.

Ynnos (Ne, 17. 12. 2006 - 12:12)

wo: Jistě máš pravdu, ale ono to lidské vědomí těžko chápe už tak, proto se to personifikuje (i když uznávám že to je častokrát příčinou neporozumění).

bůh není a nebu (Ne, 17. 12. 2006 - 09:12)

Komu přeskočilo tak říká že našel Boha,já jsem našel včera pět flašek od piva.A´t natahuji ruku jak chci,sloužil jsem Bohu 5 let,ještě jsem ho nenaše.

Návštěvník (Ne, 17. 12. 2006 - 01:12)

Buh se objevil az pak, pote, co se objevila prvni myslenka. to znaci, ze je /on/ zavisly na myslenkovem systemu. je konstrukci, ktera nemuze byt bez myslenkove cinnosti. kdo kdy preci videl, abychom s Bohem meli neco spolecneho, kdyz rekneme, jsme v komatu a nevime ani o sobe?
ano, snad absolutno si muze narokovat na vyznam, ktery je obecne prikladan sluvku Buh. no, kdyz absolutno, pak nutno vedet, ze nemuze byt okolnost, kde by nebylo pritomno. co je to za stav, ve kterem se takhle pochopen Buh nachazi a to dokonce i tehdy, kdyz nevime ani o svem vlastnim byti?
neni nam pak tohle absolutno necim mnohem blizsim nez najake /ja karel, nebo pepa/?
neni tedy tohle ONO ktere je nami vic, nez my sami sebou? nejsme snad tedy Bohem spise, nez biologickymi stroji s predem napsanymi osudy?

Fanda (Ne, 17. 12. 2006 - 01:12)

Bůh neexistuje a existovat nikdy ani nemůže,jen ve vašich hlavičkách se mu daří.Tak s ním neotravujte,pábíčkáři.V neděli nám cinká kostel zvonem,jehovisti otravují na ulici a zvoní na zvonky.Pod televizi můžu dávet škopek na krev,díky věřícím muslimům.Jdete do prdele s vašima Bohama židi,muslimové,křesťani a ost.magoři!!

Návštěvník (Ne, 17. 12. 2006 - 01:12)

/existuje-li Buh/...
vzdy je nutno se predtim, nez se zacneme snazit zodpovedet tuto tazku, ptat radeji /pro koho/. protoze on ten buh stejne existuje i neexistuje a nevyresi se tim nic. kdezto, kdyz si zodpovite hlavni vec, na koho muzeme vztahnout existenci Boha a komu by se jevil jako existujici, pak uz budeme mit jistou odpoved. takze jsi radeji odpovezte sami pote, co se uprimne zeptate vlastniho nitra, jestli jste o Bohu neco vedeli jeste predtim, nez jste umeli mluvit a poslouchat mluvu jinych...
neni to nahodou tak, ze o Bohu jsme se dozvedeli az pak, kdyz uz jsme devedli poslouchat a mluvit? -
jinak? prec neni evidentni jeste pred prvni myslenkou?

wo (So, 16. 12. 2006 - 21:12)

Jen prosím, co kdyby se přestalo říkat On nebo Bůh. Je to ono, není to žádného pohlaví,je to absolutno.

IM_cookie=true (So, 16. 12. 2006 - 20:12)

Za svůj dosavadní život jsem byla postavena před řadu překážek. Asi deset let jsem se proplétala mezi světlem a tmou. Pak jsem našla. Každý, kdo hledá - najde. Každému, alespoň jednou za život, se dá Bůh člověku poznat.Stačí jen natáhnout ruku, a Váš život se otočí o 180 stupňů, začnete vidět to, co vám před tím unikalo. Jarka

Návštěvník (So, 16. 12. 2006 - 20:12)

Za svůj dosavadní život jsem byla postavena před řadu překážek. Asi deset let jsem se proplétala mezi světlem a tmou. Pak jsem našla. Každý, kdo hledá - najde. Každému, alespoň jednou za život, se dá Bůh člověku poznat.Stačí jen natáhnout ruku, a Váš život se otočí o 180 stupňů, začnete vidět to, co vám před tím unikalo.

Pašík (So, 16. 12. 2006 - 17:12)

Řekl bych že kdyby neexistovala žádná víra všem by nám bylo líp a bylo by ve světě méně válek a násilí. Např. válka v Jugoslávii nebo atentáty na USA z 11.září, to je vše jen kvůli víře. Arabští atentátníci ctí svého boha stejně jako my našeho oni jsou pro nás fanatici nevážící si života, my jsme pro ně nevěřící psi.

Ynnos (So, 16. 12. 2006 - 12:12)

Rozumím co chceš říct. To že ho nikdo neviděl neberu moc za argument....však vítr taky nikdo neviděl :)
S tím, jestli by dovolil to, čím svět prochází, má to jednoduché řešení.
Napadlo Tě, že to může být o něco složitější než: "Bůh musí být zákonitě dobrý a dává na nás bacha, aby bylo všechno ok a nikdo netrpěl. Jestli to tak není, neexistuje!"?

A ono opravdu, je to složitější. Máme svobodnou vůli, máme právo rozhodovat se a dělat cokoli chceme. Bůh neposuzuje co je pro nás dobré a co špatné, nemá měřítka. Netrestá a neodměňuje. Nemá pro to měřítka, nemůže považovat něco za špatné zatímco jiné za dobré. Je to subjektivní a navíc jestliže stvořil vše co je, nemůže odsoudit jednu věc zatímco s druhou souhlasit. Svět musí mít problémy, aby se lidé skrze ně mohli vyvíjet. Když k tomu připočtěš celosvětové vědomí, jestli Ti to něco říká, možná už máš celkem představu že to může dávat smysl.

ateista-neznabo (Pá, 15. 12. 2006 - 23:12)

Ynnos:Máš pravdu,to ani nejde dokázat,že něco neexistuje,tak jako věřící nedokáže jeho existenci.Trochu jsem se při mé nesnášenlivosti k církvi unáhlil.Můžu jen napsat,asi jako každý ateista,že ho nikdy nikdo neviděl.Vím,že to zní jako s tou pičou v tom filmu dědictví aneb ...Holt,to je náš trumf,ještě mně napadá,že pokud by byl tak spravedlivý,dovolil by to,co se na světě děje?Mohl bych pokračovat,ale to už jsou samé otřepané fráze.

a nebude (Pá, 15. 12. 2006 - 21:12)

Nevotravuj,bůh není.dokaž že je.Dokážeš tak leda hovno.

Ynnos (Pá, 15. 12. 2006 - 19:12)

ateista-neznaboh: Chtěl bych vědět pár těch důkazů že neexistuje Bůh, předem děkuji :)
Co se týče církve a katolíků, souhlasím. Vydřiduši a zlo. Ale....podle toho neposuzuj existenci Boha, mají toho s ním společného míň než kanál.

Bůh není a nebu (Pá, 15. 12. 2006 - 19:12)

Zeman a jeho vejšpechty,divím se že takový chytrý chlap žvaní jako debil,to má z toho chlastání.Bradavičné prase se samo odrovná.Já už nebudu volit ČSSD,ANI NÁHODOU!!

aaa (Pá, 15. 12. 2006 - 18:12)

15. prosince 2006 3:11
Co by udělal bývalý premiér Miloš Zeman, kdyby ho vyloučili z ČSSD? "Nedělal bych nic, protože jsem jen řadový člen, který platí důchodcovské příspěvky, tedy šedesát korun ročně. Sociální demokracie by přišla o tuto částku a já bych se naopak o šedesát korun obohatil," říká s úsměvem.
Zeman ve čtvrtek s pověstným humorem odpovídal na podobné dotazy studentů Univerzity Palackého. V současné politické krizi sílí hlasy, že expremiér své straně spíš škodí.

Předseda sociální demokracie Jiří Paroubek vidí za odchodem Miloše Melčáka z poslaneckého klubu ČSSD práci Miroslava Šloufa, který je pořád považován za Zemanovu prodlouženou ruku. A Melčákovi včera Paroubek dokonce pohrozil vyhazovem ze strany. Zeman tvrdí, že nehodlá politiku ovlivňovat ani se do ní vracet.

"Těm, co mě občas lákají zpět do politiky, říkám, že se vrátím jen tehdy, když se do práce vrátí všichni důchodci v této zemi. Tím bude vyřešena penzijní reforma, protože se nebudou žádné důchody vyplácet. Na základě takto ušetřených výdajů by se mohlo i zvýšit pohřebné," řekl ve čtvrtek bývalý šéf ČSSD.

ateista-neznabo (Pá, 15. 12. 2006 - 12:12)

Ne děkuji,pohádky jsem četl,když jsem byl malý.O neexistenci boha je důkazů spousta,ale o existenci žádný.Jinak já nebrblám,ať si každý věří v koho chce,jen ať nenutí nikomu svou víru.Mně třeba i štve,že z našich daní musíme na ty flákače doplácet,přitom by bylo těch peněz potřeba jinde,když už nekomu ten váš bůh nedopřál třeba zdravý život.

Hanka (Pá, 15. 12. 2006 - 08:12)

No vidíš ty ateisto.Sám jsi to řekl.Podle jejich skutků poznáš pravou víru.Pokud se takových činů dopouštějí,tak nemůže jít o věřící lidi,ať jsou to kaatolíci nebo muslimové.Kdyby sis aspoň jednou v životě přečetl Bibli,tak by jsi měl v životě jasno.Ale ono je lepší brblat než být trochu vzdělaný,viď?

ateista-neznabo (Čt, 14. 12. 2006 - 12:12)

Bůh prostě neexistuje,už se s tím smiřte a nevěřte na nějaké fatamorgány.Úplně nejhorší ze všeho je katolická církev,jsou to ďáblové,paraziti a prachobyčejní vydřiduši a zloději.Jak známo z minulosti i vrazi.Hlavně že mají desatero.

Jsou to všechno (Čt, 14. 12. 2006 - 12:12)

Vážení odpůrci Santa Klause!

Souhlasíme s ttím, že máme svého Ježíška, který má jen zvoneček, a to nám stačí! Nebudeme poslouchat reklamní kecy o tom, že nám HODNÝ KAPITALISTICKY SANTA KLAUS na vánoce PUJČÍ peníze, čímž budeme celé vánoce a následující rok žít ve stresu z toho, jak mu tyto dárky, které strašně potřebujeme, aspoň podle něj, SPLATÍME!!! Takže je to vlastně dobrák od kosti, kdežto náš Ježíšek (božátko z Nemanic) nám nic neslibuje, jen to, že když budeme hodní a budeme se postit, uvidíme zlaté prasátko (které ale určitě nebude mít červenou čepičku, kabátek a parohaté soby) Navíc, co nemáme to nepotřebujeme, takže všechny tzv. DÁRKY včetně vánočních půjček a slev na tretky, z nichž pak dobrá polovina putuje po vánocích do popelnic a bazarů, může dobrý Santa dát "chudým a dobrým, nerozmazleným americkým dětem", např. z Beverly Hills.
Je to všechno prostě jen FALEŠ a FALEŠ!!!!!! Ale přeplněné supermarkety jsou svědkem, že lidi těmto lžím chtějí věřit. A místo aby si o vánocích odpočinuli, honí se o překot, protože už vlastně nic jiného neumí. Chybí mi už jen recepty na americké cukroví, když už někteří pečou na vánoce krůtu!!!!! A jelikož kapr má moc kostí , raději ho ani nejí, a tvrdí místo toho účelově, že jim nechutná!Ale to už je kapitola zcela zvláštní - o typickém vánočním celonárodním obžerství!!!!!!!

Reklama

Přidat komentář