Reklama

Existuje Bůh?

Dady (St, 20. 12. 2006 - 23:12)

Nemá vhled do dění a stávání se,píše o něčem co nezná,poučuje.
Ale ať si každý píše co chce,je to jeho ne moje.
Blbost nikomu z hlavy nevytlučeš.

Návštěvník (St, 20. 12. 2006 - 20:12)

a co te na jejich prispevcich irituje?
vsechno jsou to tady jenom kecy.

Dady (St, 20. 12. 2006 - 17:12)

Nemůžu si pomoct,ale Evelyn mě irituje.Bohužel ve všech diskusích.
Kecy,kecy,kecy...
Jak jste na tom vy?

Návštěvník (St, 20. 12. 2006 - 12:12)

ne ze bych se domnival, ze tuto informaci pouzije spravne, ale ja bych cestovateli doporucil, aby se snazil rozpitvat do dusledku tento fakt: to, co v tobe popira IDEU Boha, /JE/BUH/. No tuto informaci pouzije spravne jen jeden z milionu. mel by nadeji tim vetsi, cim vetsi a uprimnejsi by byla jeho skepse, jen se zda, ze jeho skepse je jen proto aby byl protinazor ne aby bylo pochopeno co je Buh.

co takhle, cestovateli, pochopit Bozi Existenci jako cosi, co nelze za zadnych okolnosti zpochybnit? je takove neco obsazeno v lidske zkusenosti?

cestovatel (St, 20. 12. 2006 - 10:12)

Podívej myslíš že to nevím,to už mě říkal farář na náboženství,jenže tady padlo tolik názorů na boha a tolik názorů na jeho vnímání že nepochybuji o tom je bůh Není a nebude!5 roků jsem ministrantoval a v nejhorších dobách,kdy komunisti ničili tuto zemi,tolik prdloušů jako v kostele jsem nikdy neviděl.
Mění se i názor na chození do kostela,dřív farář lidem vyhrožoval,pak byli radi že jim tam někdo chodí,teď nemusí chodit do kostela vůbec,jen jednou za čas,prostě víra se vyvíjí,že ano,ale já si maslím že jenom cintá a blintá.Proř používají mobili,kdyby je před 200 lety někdo vynalezl,tak by ho upálili,proř nechodí pěšky,jako Ježíš?Proč si vozí prdel v Mercedesu?proč v době kdy se lítaá do kosmu a ví se že některá zvířata jsou na zemi přes 200 mil let,stále vykládají báchorky o stvoření země!

Evelyn (St, 20. 12. 2006 - 07:12)

Cestovateli, na vše, na co se podíváš, je Bůh. Bůh v milionech projevů. Neviditelno, jež se zviditelňuje celým Vesmírem a vším životem i neživotem v něm.
:)

cestovatel (St, 20. 12. 2006 - 02:12)

Viděl někdo Boží hovno,já tedy né!V přírodě,třeba v lese,když jdu vidím podle hovínek jaká zvířátka tam žijí.O lidech raději nemluvím.Boží,Alláhovo a dalších bohů,jsem ještě neviděl.Ani na Olympu,a že by tam mělo být nasráno od bohů,že jo? Co vy na to pánbíčkáři??

Tom (Út, 19. 12. 2006 - 20:12)

Tak jsem si dnes oddechl, diskuze běží pořád ve stejném duchu.

Ynnos (Út, 19. 12. 2006 - 20:12)

Dnešní společnost věří ve fakta. A to je důvod, proč se mají všichni na světě tak dobře, nikdo netrpí, a neexistuje ve světě hlad. Hlavně že máš super telefon. Jak už jsem říkal...."Jsi si příliš jistý svou pravdou, dokud nepřiznáš možnost, že by ses mohl mýlit, nemá smysl Ti něco vykládat".
Ty jsi tak přesvědčenej o svý pravdě, že vlezeš na diskusi, kde musíš počítat s konfrontací s jinými názory, řekneš bez jakýhokoli argumentu že nemám pravdu a že jsem vypatlaná hlava a přirovnáš mě k Jehovistovi. Jenže kdybys uměl nejen číst, ale i rozumět tomu co píšu, dočetl by ses "nemá cenu Ti neco vykládat". A já Ti neco cpu? Ale kdeže....to děláš jen Ty, a to bez jakékoli snahy argumentovat (argument "kde je Bůh když trpím" je pro 15leté děti, odpusť mi to.
Jinak přeju krásny Vánoce a Bůh s Tebou. (trochu provokace nikoho nezabilo). =]

ateista-neznabo (Út, 19. 12. 2006 - 17:12)

Jste opravdu vypatlané hlavy,myslel jsem že jen Jehovisti jsou takove paka,máte to v sobě a každému se to snažíte vnutit,že musí věřit.Je zbytečné s Váma trávit čas.Věřte čemu chcete,my ostatní-normální budeme věřit faktům.

Ynnos (Út, 19. 12. 2006 - 16:12)

Olga: Feministko =)

Adam, Evelyn: Děkuju pěkně.

Dominik: V podstatě souhlasím (jestli jsem to tedy pochopil správně, že nás Bůh netrestá ani za to, když si vybereme "zlo". V jedné knize se píše, že desatero není přikázání, ale doporučení. A je to dobrá kniha =]

Olga (Út, 19. 12. 2006 - 16:12)

Otec s velkým písmenem a matka s malým písmenem. Pořád ta stejná primitivnost.

Evelyn (Út, 19. 12. 2006 - 15:12)

Dominiku,
vnímáš-li vztah Boha a člověka jako vztah Otce a matky k dítěti, pak stavíš Boha mimo sebe. Bůh je vším, co jest, není mimo své Stvoření, je Jím.

Ynnos,
píšeš dobře.
:)

Dominik (Út, 19. 12. 2006 - 12:12)

milovat i nenávidět, můžu pít alkohol i fetovat, můžu vraždit i ubližovat, můžu si dělat co chci

To můžeš protože ti Bůh dal svobodnou vůli, ale ten důvod proč nám Bůh dal desatero, je že bychom tu jinak nepřežili ani do dnešní doby. Zachovávej zákon a on zachová tebe.
Ty se můžeš rozhodnout pro Boha a nebo pro zlo, v tom je ona svobodná vůle každého člověka. Stejně jako děti potřebují nějaké stanovené hranice, tak i člověk dostal od Boha, milujícího otce, desatero.
Bůh nám něco přikazuje a my si nemůžeme dělat co chceme! Tento názor jsem taky už mnohokrát slyšel. Myslíte si, že je to protože by nás Bůh neměl rád? Copak rodiče, když dítěti nedovolí určité věci např. sahat prsty do elektrické zásuvky tak je to proto , že jej nemají rádi? Jak to dopadne když se dítěti dovolí úplně všechno a nestanoví se mu hranice? My jsme všichni věřící i nevěřící Boží děti a Bůh je náš milující Otec.On nás má rád a proto nám stanovil taky hranice(desatero) kam až můžeme. Proto vztah Boha a člověka je jako Otce a matky k dítěti!!!

Adam (Út, 19. 12. 2006 - 10:12)

Zdravím Tě Ynnos, líbí se mi jak myslíš a píšeš, je to přesný, škoda , že více věřících není takových, tím myslím, že někteří jsou vírou zaslepeni(islám)né všichni , na štěstí.Ale já osobně to cítím jako Ty.

Ynnos (Út, 19. 12. 2006 - 09:12)

tazatelka: Bůh je. Skrze nás, skrze všechno co stvořil. Věř mi, že mu to bohatě stačí. Nepotřebuje uctívat, nepotřebuje být obdivován, nepotřebuje Tvou pozornost.

Návštěvník (Po, 18. 12. 2006 - 18:12)

Jsi hlupák. Buď si, ale nevnucuj svoji hloupost ostatním.

tazatelka (Po, 18. 12. 2006 - 18:12)

a co tedy bůh dělá ?

Ynnos (Ne, 17. 12. 2006 - 21:12)

Boha pocítí, kdo to opravdu chce. Nejsem chorej, nemocnej, nemám nic s hlavou, nemyslím že jsem nějak debilní (Chceš mě přesvědčit o opaku? =)), a přesto jsem věřící.
Umím nadávat, umím se smát, umím si užívat, hněvat se, milovat i nenávidět, můžu pít alkohol i fetovat, můžu vraždit i ubližovat, můžu si dělat co chci. Nic z toho mi Bůh nezakazuje. Co by to bylo za Boha, kdyby něco zakazoval? Copak může Bohu něco vadit? Něco co sám stvořil? A tady přichází na řadu opět církev a náboženství, protože PODLE NICH hodnotíš Jeho.
Myslíš, že když v něho nevěříš a nehledáš ho (tady je ta zajímavá část, protože nejde o to vyhledávat zázraky nebo věřit v nějakého stařečka na mraku, vnitřním poznáním SEBE SAMA najdeš Boha, to je cesta! Ale je příliš složitá a příliš namáhavá pro většinu, pro Tebe. Zamysli se kolik času jsi věnoval poznáváním a rozvíjením sebe sama, odpověz si sám), že přijde a udělá před Tebou zázrak, jen abys změnil názor? Myslíš, že by mu to k něčemu bylo? Nezajímá ho, co děláš. Dělej si co chceš. Jsi si příliš jistý svou pravdou, dokud nepřiznáš možnost, že by ses mohl mýlit, nemá smysl Ti něco vykládat. Ale tak je to i v životě, ne jen v hledání Boha.
Ale přesvědčovat o své víře jiné? To už bych byl jako nějaký fanatik z církve. Nepotřebuju aby věřili ostatní, abych našel Boha. Nikdo nepotřebuje. Jednoho dne si to každý uvědomí.

ateista-neznabo (Ne, 17. 12. 2006 - 14:12)

Ynnos:máš pravdu,vítr taky nikdo neviděl,ale každý už ho pocítil.Boha?Není vidět,cítit,slyšet,konat skutky,milovat,ochraňovat,mít rád,promluvit,vyléčit,neponížit,nezatratit,nenamlouvat,...atd.atd.atd.Ale může ve Vaších hlavičkách jen přežívat,bohužel jen přežívat.Pokud mně chce někdo přesvědčit o opaku?????????

Reklama

Přidat komentář